Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun ja tehdä itselleen henkilökohtaiset käyttäjätunnukset asiointipalveluun. Asiointipalveluun rekisteröityminen edellyttää Suomi.fi -tunnistautumista, joka vaatii pankkitunnukset. Rekisteröitymisen jälkeen hakeminen tapahtuu kirjautumalla asiointipalveluun henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla.

Siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta. Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Kevyet keskiviikot - retkipäivä mielenterveyskuntoutujille                                                                               

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille virkistykseksi sekä tukemaan mielenterveyttä ihmisen elämän raskaissa muutosvaiheissa . Kolme erityisretkeä on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille,  kuudessa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Kolmen erityisretkensisältö päivittyy lähempänä ja niistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuille ja Kirkonseutuun.

Retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

  • 6.2. Ilmoittaudu viimeistään 29.1.
  • 20.3.  Ilmoittaudu viimeistään 12.3.
  • 17.4.  Ilmoittaudu viimeistään 11.4.  Tämä on erityisretkipäivä, josta tiedot myöhemmin.
  • 15.5.  Ilmoittaudu viimeistään 7.5.  Tämä on erityisretkipäivä, josta tiedot myöhemmin.
  • 5.6.  Ilmoittaudu viimeistään 28.5.

Liikuntavammaisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

  • torstaina 24.1. Luomaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 17.1. tästä
  • torstaina 21.2. Siikaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 14.2.  
  • torataina 21.3. Siikaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 14.3.  
  • torstaina 2.5. Siikaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 25.4.       

Omaishoitajille ja hoidettaville virkistystä 

Omaishoitajien ja hoidettavien retket
Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.

tiistaina 12.2. Ilmoittaudu netissä viim. 29.1. tästä tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi (yhteystiedot ja ruokavaliot)
tiistaina 16.4. Ilmoittaudu netissä viim. 2.4. tästa 
tiistaina 20.8. Ilmoittaudu viimeistään 6.8.
tiistaina 19.11. Ilmoittaudu viimeistään 5.11.
 

Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 15.-17.5.2019
Voimia ja virkistystä arkeen! Astu valmiiseen ruokapöytään! Leirillä on monipuolista ohjelmaa; alustuksia, keskustelua, saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Omaa ohjelmaa hoitajille ja hoidettaville. Maksu 34 €, omaishoitajat maksutta. Matkat itse tilaten omilla kuljetuskorteilla. Tarkempia tietoja antavat ja leirillä kanssanne ovat diakoniatyöntekijät Helinä Widgren, puh. 044 719 1482, Seija Avikainen puh. 044 719 1421 ja Eija Paulamäki puh. 044 719 1471 ja Helinä Widgren. Ilmoittaudu viimeistään 26.4. tästä

Eläkeläisten leirit 

Tule mukaan viihtymään ja virkistymään kauniin luonnon keskelle! Mukavaa tekemistä, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa! Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteiskuljetus. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla. 

20-21.5. ma-ti Eläkeläisten leiri Siikaniemessä
Maksu 20 €. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Helinä Widgren, 077 719 1482 ja Tia Määttä, 044 719 1495. Ilmoittautuminen viimeistään 29.4. mennessä tästä

13.-15.8. ti-to Eläkeläisten leiri Luomaniemessä
Etusijalla nastolalaiset eläkeläiset. Maksu 34 €. Tälle leirille ei ole yhteiskuljetusta. Leirillä mukana diakoniatyöntekijä Tiia Rantanen. Ilmoittautuminen kesällä viimeistään 30.7. mennessä

16.-18.9. ma-ke Eläkeläiset leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana mm. Jenni Sireni. Ilmoittautuminen kesällä, viimeistään 26.8. mennessä

Eläkeläisten liikuntapainotteiset leirit 

Leireillä runsaasti monipuolista liikuntaa yhdessä ulkona ja sisällä. Leirillä selviytyminen edellyttää itsenäistä liikuntakykyä. Leirin hinta 34 € sisältää kuljetukset ja täysihoidon. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla. 

11.-13.3.2019 Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana mm. Iris Tammisto. Ilmoittaudu viim. 18.2. mennessä tästä tai jos olet aiemmin ollut leirillä tästä lahti.diakoniakeskus@evl.fi (leirin nimi, yhteystiedot ja ruokavalio)

14.-16.8.2019 Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana Seija Avikainen ja Liisa Malin. Ilmoittaudu viim. 26.7. mennessä.

Eläkeläisten retki

4.6. kesäretki Siikaniemeen. Hintaan 11 € sisältyy lounas, kahvi ja kuljetus. Ilmoittautuminen viimeistään 21.5.

Marian Kammarilaisten retket

Vapaaehtoistoiminnasssa mukana olevia virkistystä ja koulutusta.

Marian Kammarilaisten retki 13.5. Siikaniemeen. Ilmoittaudu tästä 23.4. mennessä

Marian Kammarilaisten retki 22.5. Siikaniemeen. Ilmoittaudu tästä 29.4. mennessä

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri