Mustankallion hautausmaa

Huhtakatu 25, 15140 Lahti
mustankallion.hautausmaa@evl.fi

Toimisto on auki ma - pe klo 9.00 - 14.00. Toimistossa ei ole jatkuvaa päivystystä. Hautapaikan katsomisaika tms. on hyvä sopia etukäteen.
Kappeli on auki tilaisuuksien mukaan sekä ma - pe toimiston kautta sopimuksen mukaan.

Mustankallion hautausmaa

Mustankallion hautausmaa sijaitsee 2 km päässä Lahden keskustasta Kiveriönmäellä vesitornin lähellä. Hautausmaa vihittiin 3.6.1917 nimellä Uusi hautausmaa. Nimi muutettiin kirkkohallintokunnan päätöksellä Mustankallion hautausmaaksi 19.9.1958. Hautausmaan pinta-ala on 4,8 ha.

Hautausmaalle pääsee Lahden kauppatorilta linja-autoilla nro 5 ja 13.

Linja-autoaikataulut

Ajankohtaisia asioita hautausmaista

Hautaosastokartta

Hautausmaakartta

Mustankallion hautaosastot

Arkku- ja uurnahautaosastot

Mustankallion hautausmaan arkkuhautaosastot ovat nurmipintaisia. Uurnaosastot ovat myös pääsääntöisesti nurmipintaisia, mutta vaihtoehtoina on myös maanpeitekasveilla verhoiltu alue osastolla D2. Osa vanhoista haudoista on hiekkapintaisia ja ne on ympäröity reunakivillä.

Muualle haudattujen muistelupaikka

Kappelin vieressä on muualle haudattujen muistelupaikka, johon omaiset voivat tuoda kukkia tai kynttilän.

Ilmapommitusuhrien hauta-alue

Pääkäytävän varrella on Lahden ilmapommituksissa vuosina 1939 - 1944 kuolleiden hauta-alue. Alueella on muistomerkki, johon on kaiverrettu vainajien nimet, syntymä- ja kuolinajat.

Punaisten ja vakaumuksensa puolesta kaatuneiden hauta-alueet

Hautausmaan muurin vieressä olevalle punaisten hauta-alueelle ja kappelin vieressä olevalle vakaumuksensa puolesta kaatuneiden alueelle on haudattu vuonna 1918 teloitettuja. Lahden kaupunki ja seurakuntayhtymä kustantavat yhdessä alueiden hoidon.