Virkatodistus (ns. elää-todistus)

Seurakunnan jäsenen tarvitsema todistus, johon merkitään vain häntä itseään koskevia jäsentietojärjestelmän tietoja ja joka annetaan siitä seurakunnasta, jonka jäsen hän on, on maksuton.

Virkatodistukset tilataan numerosta 044 719 4612. Tilauksia voi tehdä ma-ke 9-15, to klo 9-16 ja pe klo 9-15.

Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisterin palvelumaksut 1.5.2017 alkaen.

Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisteriin kuuluvat Lahden seurakuntayhtymän seurakuntien (Keski-Lahti, Laune, Joutjärvi, Salpausselkä ja Nastola) lisäksi Asikkalan, Hartolan, Hollolan (myös Hollolan kappeliseurakunta Kuhmoinen, Kärkölä, Padasjoki ) ja Sysmän seurakunnat.

Elää-todistuksen voi saada käymällä henkilökohtaisesti Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisterin asiakaspalvelussa tai keskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Todistuksen voi myös tilata puhelimitse numerosta 044 7194 612 tai kirjeitse osoitteella Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti.

Todistusta tilattaessa on ilmoitettava henkilötiedot sekä todistuksen käyttötarkoitus.

Kirkon jäsentietojärjestelmästä tulostettavan virkatodistuksen saa henkilökohtaisen asioinnin yhteydessä pääsääntöisesti heti. Postitettavat todistukset pyritään postittamaan tilauspäivänä.

Virkatodistus (ns. elää-todistus) ulkomaan viranomaisille

Ulkomaan viranomaisia varten voimme tarvittaessa toimittaa virkatodistuksia monikielistä lomaketta käyttäen. Lomakkeen kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Ulkomaan viranomaisille toimitettava todistus on yleensä vahvistettava julkisen notaarin (henkikirjoittajat maistraateissa) toimesta. Kyseessä on ns. apostille-todistus. Lisäksi voidaan tarvita vielä ulkoasiainministeriön ja ko. valtion edustuston vahvistaminen. Virkatodistuksen vahvistaminen jää asiakkaan tehtäväksi.