Mukkulan kirkko

Keski-Lahden seurakunta

Kilpiäistentie 1, 15240 Lahti
044 719 1502 (vahtimestari)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä

Mukkulan kirkko

Lahden uusin kirkko on kuin kiihkeän matkanteon pysäyttäjä. Keskelle kylää ja vilkkaaseen risteykseen 1993 rakennettu Arkkitehtityö Oy Juhani Bomanin suunnittelema Mukkulan kirkko hämmästyttää muodoillaan: se tuntuu elävän katsomissuunnan mukaan.

Kirkon alttariseinällä on syvä symbolinen merkitys. Kapeiden ikkunoiden kehystämänä on paasimainen rakennelma, jonka sisään sakaristo jää. Vertauskuva kuvaa Jeesuksen hautaa ja hiukan liikahtanutta kivipaatta, joka jo päästää valon sisään.

Mukkulan kirkko tarjoaa seurakunnalle laajat ja monipuoliset käyttömahdollisuudet. 200-paikkainen kirkkosali liittyy siirtoseinällä seurakuntasaliin, joka yleensä on kalustettu pöydin ja tuolein kokouksia sekä juhlia varten. Sali voidaan myös kalustaa kokonaan tuolein, jolloin istumapaikkoja on yhteensä 360.

Esteettömyys
Kirkkosaliin pääsee katutasosta pyörätuolilla ja aulassa on inva-wc, alakertaan on myös kulku katutasosta jossa myös inva WC.

Induktiosilmukan kuuluvuusalueen kartta on kirkon ilmoitustaululla.

Alueella on ilmainen pysäköinti ja noin 30 parkkipaikkaa.

Yhteydenotot ja tilavaraukset seurakuntatoimistoon puh. 044 719 4629.

Linkki kuviin kirkon sisätiloista.

Täältä pääset virtuaaliesittelykierrokselle kirkon tiloihin

Kilpiäistentie 1, 15240 Lahti

Lauluilta