Jumalanpalvelukset ja tapahtumat

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterista löydät Launeen seurakunnan erinäisiä tapahtumia. Kurkkaa kalenteria täällä.

Jumalanpalvelukset Launeen seurakunnassa

Messut

Joka sunnuntai klo 10 messu Launeen kirkossa ja Liipolan seurakuntakeskuksessa joka toinen keskiviikko klo 11.15. Renkomäessä messu pidetään erikseen ilmoitettuina pyhinä.

Juhlapyhinä messuja voi olla myös muuhun aikaan ja eri paikoissa kuin tavallisina sunnuntaipäivinä.

Lähdemessut

Lähdemessuja järjestetään joitakin kertoja vuodessa. Lähdemessujen tarkoitus on viettää messua kevyemmällä kaavalla ja musiikilla.

Venäjänkieliset messut

Kevätkaudella 2018 Liipolan seurakuntakeskuksessa on venäjänkielinen jumalanpalvelus 25.2., 25.3., 15.4, ja 20.5. klo 12.00

Jumalanpalveluksia perheille

Lapset ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin. Messu on tärkeä juttu lapselle ja aikuiselle. Mutta samalla koko seurakunnalle on iso ilo, kun kirkossa on lapsia. Launeen kirkossa ja Liipolan seurakuntakeskuksessa on perheen pienimmille kirkkokasseja, joissa on kirjoja, värityskuvia ja pikkuleluja. Launeen kirkon takaosassa on myös puuhanurkka, jossa on tekemistä lapsille.

Perhemessut

Perhemessut valmistellaan erityisesti lapsia ajatellen. Launeen kirkossa on perhemessu mikkelinpäivänä, jolloin on myös perheiden päivän monipuolinen tapahtuma (katso alla) ja palmusunnuntaina. Liipolassa on perhemessu ja sunnuntaiolkkari muutaman kerran kaudessa (ei kesällä). Nämä messut ovat pituudeltaan ja sisällöltään sellaisia, että pienetkin lapset viihtyvät niissä.

Renkomäen ja Patoseudun seurakuntakodeissa pidetään perhemessuja 1-2 kertaa vuodessa. Näissä tiloissa kokoontuvat päiväkerhoryhmät ovat mukana messujen toteutuksessa. Patoseudussa on talvitapahtuma 18.2. klo 14-16 Patomäen kukkuloilla. Renkomäessä on laskiaisen perhemessu 11.2. klo 12. Sinne kutsutaan erityisesti isovanhempia ja lapsenlapsia, mukana päiväkerholaisia ja ip-kerholaisia, kirkkokahvit ja –mehut.

Perhemessu ja sunnuntaiolkkari Liipolan seurakuntakeskuksessa 4.2. (erityisesti isovanhempien ja lastenlasten messu, kirkkoseikkailu) ja 22.4. klo 16

Kaikenikäisten yhteinen iltapäivä alkaa leppoisalla perhemessulla, jossa lapset ovat kunniavieraina. Sitten leivotaan, askarrellaan, leikitään ja pelataan. Lopuksi kunnon iltapala. Mukana on useita työntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Vauvakirkot

Vauvakirkko on aivan pienimpien lasten ehdoilla toteutettu, lyhyt kirkkohetki, jossa lauletaan sylilauluja ja leikitään vauvojen ja isompien lasten kanssa. Helistimet säestävät tuttuja lauluja. Kaikkia kutsutaan myös alttarille siunattaviksi. Vauvakirkko päättyy tarjoiluun ja vapaaseen yhdessäoloon. Lahden seurakunnissa on kussakin 1-2 vauvakirkkoa vuodessa.

Vauvakirkkoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja heidän perheenjäsenensä sekä isovanhemmat ja kummit. Hiljattain kastetuille Launeen vauvoille lähetetään kutsu kotiin.Kun kirkossa on paljon vauvoja koolla, syntyy kotoisa ja lämmin tunnelma kuin itsestään. On mukava olla kirkossa läheisten ihmisten kanssa.

Seuraava vauvakirkko on Launeen kirkossa su 14.1.2018 klo 16. Sinne kutsutaan kaikki vuonna 2017 kastettujen perheet. Kastepuu on täyttynyt vihreistä lehdistä ja vauvakirkon messu perheet voivat ottaa oman lapsen lehden muistoksi kotiin. Tervetuloa!

Perhetapahtumat

Perheiden päivä on Launeen kirkossa aina mikkelinpäivänä klo 10-13.

Palmusunnuntaina 25.3. klo 10 on perhemessu ja yhteisvastuun hyväksi pizzalounas.

Perheleiri:

Seuraava Launeen seurakunnan perheleiri on 9-11.2.2018 Siikaniemessä. Leiri alkaa pe klo 17 ja päättyy su klo 13. Mukavaa tekemistä sisällä, ulkona ja uima-altaaassa enimmäkseen kaikki yhdessä, mutta välillä lapsille ja aikuisille omissa ryhmissään. Myös yksinhuoltajat ja isovanhemmat tervetuloa! Hinnat 45€/aik. 20€/lapset, 0-1 -vuotiaat ilmaiseksi. Ilmoittautumiset 8.-12.1.2018 lapsi- ja perhetyön papille Riitta Särkiölle, riitta.sarkio@evl.fi; puh. 044 719 1493