Säännöllistä toimintaa maahanmuuttajille

Lahden seurakuntayhtymä tarjoaa maahanmuuttajille monenlaisia toimintamahdollisuuksia ja kutsuu heitä myös hiljentymään Jumalan edessä. Samalla toiminta tarjoaa yhteisöllisyyttä ja ystäviä.

Jumalanpalvelukset ja juhlat

• Inkeriläisten kirkkopyhät 2-4 kertaa vuodessa eri seurakunnissa
  • Paluumuuttajavanhusten joulujuhla Ristinkirkossa.
  • Maailmojen messuja toteutetaan vähintään neljä kertaa vuodessa
  • Kansainvälinen Tuomasmessu kerran vuodessa Ristinkirkossa
  • Joka sunnuntai on kaikissa Lahden seurakuntayhtymän kirkoissa jumalanpalvelus klo 10.00

Ryhmätoiminta

Kansainvälinen iltapäivä

Immiläntie 2. Nastolan seurakuntatalolla kokoontuva avoin kerho suomalaisille ja maahanmuuttaneille naisille ja lapsille. KV-iltapäivä on ihmisten kohtaamispaikka eri kulttuureista ja uskonnoista tuleville. Aikataulu ja lisätietoa täältä

Kansainvälinen naisten ryhmä Bir gül

Päijänteenkatu 5 A 9. Torstaisin klo 9.30 -11. Kerhossa vaihdamme kuulumisia, saamme asiantuntijavieraita, keskustelemme ajankohtaisista asioista ja harjoittelemme suomen kieltä. Lisäksi pidämme nyyttikestejä, teemme retkiä ja muuta mukavaa. Tarjolla on kahvia/teetä ja voileipiä (1€) Tervetuloa!

Suomenkielen ryhmä venäjää puhuville

Kirkkokatu 5. Alkeisryhmä perjantaisin klo 10.00-11.30. Jatkoryhmä keskiviikkoisin klo 13.00-14.30. Kysy onko ryhmässä tilaa: Julia Koppaleva 044 356 7358.

Paluumuuttajien ryhmä

Kokoontumiset joka toinen keskiviikko klo 9.30 Launeen kirkolla, kerhohuone Pippo. Tiedustelut Eija Paulamäki puh 044 719 1471 tai Olga Saarenmaa puh 044 7191 487.

Leirit ja retket

Lahden seurakuntayhtymä tarjoaa leirejä ja retkiä Siikaniemen kurssikeskuksessa maahanmuutajille ja paluumuuttajille, jotka tutustuvat uuteen kotimaahan ja kulttuuriin. Lisätietoja löydät täältä.

Tukihenkilötoiminta

Maahanmuuttajatyöllä on vasta maahanmuuttaneille tukihenkilötoimintaa, jonka tavoitteena on löytää ystäviä lahtelaisille maahanmuuttajille. Kurssin aikana käsitellään vuorovaikutustaitoja, monikulttuurisuutta, Lahden ulkomaalaistilannetta ja ulkomaalaisten elämää Suomessa. Vastavuoroisesti tukihenkilö saa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin, maailmankuvaan ja uskontoihin.

Vapaaehtoistyön aikana tukihenkilöt saavat lisäkoulutusta ja tukea tehtäviinsä. Tiedustele seuraavaa kurssia ja tule mukaan mukavaan tukihenkilöporukkaan!

Lisätietoja maahanmuuttajatyöntekijä Jaana Hongistolta: jaana.s.hongisto@evl.fi, puh. 044 719 1263.

Activities for immigrants

Lahti Parish Council offers wide range of activities and functions to immigrants and invites them to silent prayers in front of God. At the same time it offers sense of solidarity and friendship.

Church Services and ceremonies:

• Ingrian Finns' religious holidays two to four times a year in different congregations in Lahti.
  • Christmas ceremony in Ristinkirkko for the elderly return migrated people.
  • International St Thomas Masses are provided at least once a year at the Church of Cross.
  • Multicultural international Services are provided four times a year.
  • On Sundays there is a service held in finnish at every Lahti Parish Council church at 10 a.m.

Excursion and camping activities:

For refugees who have recently arrived in Finland and for the elderly return migrated people who explore their new home country and culture. There is a refreshment camp once a year in Siikaniemi in addition to excursion days during the summer months. More information about the excursions and camping can be found here.

-Children and young people are provided versatile range of clubs and camp activities.
-International students  can find more information about the international student activity here (down).
-International ladies group, Bir gül meets on Thursday mornings at 9.30 a.m. in Päijänteenkatu 5 A 9, contact person Jaana Hongisto , tel. +358447191263

-Finnish language group for Russian language speakers meet on Wednesdays at 1 p.m. as well as on Friday  at 10 am in Kirkkokatu 5. Contact person is Julia Koppaleva, tel. +35844 3567 358.