Diakonia auttaa

Mitä on diakonia?
Diakonia on Jeesuksen esimerkistä lähtevää työtä lähimmäisen auttamiseksi erilaisissa elämäntilanteissa. Diakonia tarjoaa sosiaalista, henkistä ja hengellistä, sekä taloudellista tukea surun, yksinäisyyden, mielenterveysongelmien, parisuhteen haasteiden, sairauden tai muun kriisin kohdatessa. Diakoniatyöntekijä voi tarvittaessa auttaa sinua löytämään kaupungin ja järjestöjen tarjoaman avun piiriin.  Lisäksi diakonia järjestää ihmisiä yhdistävää toimintaa esimerkiksi ryhmien, retkien, leirien, vapaaehtoistoiminnan ja hartauksien muodossa.

Diakoniatyöntekijän kotikäynnit
Jos sinun tai läheisesi on jostain syystä hankala päästä liikkumaan kotoasi, on sinulla mahdollisuus pyytää diakoniatyöntekijän kotikäyntiä. Keskustelu diakoniatyöntekijän kanssa on luottamuksellinen.

Taloudellinen avustaminen
Ennen diakonia-avustuksen myöntämistä selvitetään mahdollisuutesi yhteiskunnan tarjoamaan apuun. Kirkon taloudellinen avustaminen on luonteeltaan kertaluonteista kriisiapua.Taloudellista avustusta haettaessa on toimeentulotukihakemus oltava vireillä. Ota käyntiä varten mukaasi henkilöllisyystodistus, sekä selvitykset taloudellisesta tilanteestasi kuten viimeisin toimeentulotukipäätös, tositteet tuloista ja menoista ja mahdollinen velkajärjestelypäätös.

Kelan tukihakemukset löydät TÄÄLTÄ

Sähköisen toimeentulotukihakemuksen voit täyttää TÄÄLLÄ

Yhteinen keittiö -ruokailut Nastolassa!

Ajalla 18.1. - 24.5.2018 Nastolan seurakuntatalolla, osoitteessa Immiläntie 2, järjestetään Yhteinen keittiö -ruokailu joka torstai klo 11.00.

Syksyn 2018 ruokailut alkavat jälleen torstaina 23.8.2018.

Ruokailujen hinnat:

Eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät  4,00€

Työssäkäyvät  6,50€

Lapset 2 - 12- vuotta  2,00€

Ilmaisia lounaslippuja voi anoa diakoniavastaanoton yhteydessä ja niitä myönnetään diakonisin perustein.

DIAKONIATOIMISTO

Toimistomme on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 10 - 12 ajanvarauksella sekä perjantaisin klo 10 - 12, ilman ajanvarausta. Ajan maanantain ja torstain vastaanotoille voi varata suoraan diakoniatyöntekijöiltä, vastaanotto tapahtuu toimiston aukioloaikoina. Huom! Aikaa ei voi varata seurakuntaviraston henkilökunnalta.

Diakoniavastaanottomme on suljettuna: helatorstaina 10.5.2018, maanantaina 21.5.2018, perjantaina 25.5.2018 sekä perjantaina 1.6.2018

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot:

Diakoni Tiia Rantanen, p. 050 412 7021 (vanhus- ja eläkeläistyö sekä perhetyö, yleinen seurakuntatyö )

Diakonissa Katriina Ingelin, p. 050 412 7023 (päihde-, mielenterveys- ja kriminaalityö sekä vapaaehtoistyön koordinointi, yleinen seurakuntatyö)

Diakonissa, johtava diakoniatyöntekijä Satu Vanhatalo, p. 040 481 8320 (vammaistyö sekä hallinto, yleinen seurakuntatyö)