Jeesus taisteli Saatanaa vastaan, Markus 1:12-13

Markuksen evankeliumissa ei kerrota mitä tuo kiusaaminen tarkoitti käytännössä. Sen sijaan Matteus ja Luukas kertovat siitä paljonkin. He kertovat sen meille kuin esimerkkinä, kuinka myös me voitamme kiusaukset. Markukselle oli tärkeää kertoa evankeliumissaan, että Jeesus voitti kaikki kiusaukset. Paastonaikana mekin keskitymme siihen. Jeesus sai voiton Saatanan houkutuksista – niin saamme myös me. Kaikkein heikoinkin ihminen voittaa Saatanan kavalat juonet, koska Jeesus on sovittanut ja lunastanut meidät synnin tuomasta kuolemasta. Paha on tuomittu tappioon jo etukäteen ja siksi Paavali kirjoittaa Korintin seurakuntalaisille:

Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää. (1. Kor.10:13)

Ystäväni, tänään sinua ja minua rohkaistaan luottamaan tähän Raamatun lupaukseen. Kun Paha käy houkuttamaan, saat voiton Jeesuksen tähden, koska Hän on voittanut sinulle sovinnon Jumalan kanssa ja lunastanut omakseen. Saatana voi meitä syyttää huonoiksi ihmisiksi, ja valehdella, että Jumalan rakkaus ei koskisi meitä. Mutta hän ei voi koskaan meitä voittaa. Näin on Jeesus meille luvannut Johanneksen evankeliumissa.

Isän, joka on heidät (siis meidät) minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä (siis meitä) Isäni kädestä. (Joh.10:29)

Kari Eskelinen

Kari Eskelinen