Yhteinen keittiö tarjoaa ruokaa ja juttukavereita

Lahden jokaisessa viidessä seurakunnassa on tarjolla joka viikko edullinen lounasruoka nimellä ”Yhteinen keittiö”.

Ruokailut alkoivat vuoden 2017 alussa ja ne tulivat jo vuosia jatkuneen ruokakassien jakamisen tilalle.

Yhteinen keittiö –nimellä kulkevassa toiminnassa ideana on yhdessä ruokailu ja yksinäisyyden torjuminen. Tämä toteutuu lämpimän lounaan äärellä. Yhteinen ruokailu mahdollistaa ihmisten kohtaamisen ja näin myös sosiaalisen kanssakäymisen. Tavoitteena on, että ruokailuissa käyminen olisi sosiaalinen tapahtuma mahdollisimman monelle kaupunkilaiselle.

Rahoitus Yhteiselle keittiölle tulee sekä seurakuntayhtymän varoista, lisäksi Kirkkohallitus on saanut projektin kautta valtionavustusta, jota se jakaa edelleen seurakunnille.

Hinnat 4 €/eläkeläinen ja työtön, 2 €/lapsi (4-12 v) ja 6,50 € muut.

Seurakuntien diakoniatyön asiakkaiden on mahdollisuus saada ateria veloituksetta.

Maanantaisin klo 12 Liipolan seurakuntakeskus

Keskiviikkoisin klo 11.45 Ristinkirkon kahvio