Seurakunta mukana nuorten elämässä

Tietoa nuorten tapahtumista

Seuraavien seurakuntien nuorille on luotu omat nettisivut, joilta nuoret löytävät heitä kiinnostavia tapahtumia ja tietoa esimerkiksi rippikoulutarjonnasta

- Keski-Lahti

- Laune

Joutjärvi

- Salpausselän nuorisotyön järjestämiin säännöllisesti kokoontuviin ryhmiin pääset tutustumaan täällä.

Kertaluontoisista nuorten tapahtumista kerromme tapahtumakalenterissa.

Haluatko ryhtyä kerhonohjaajaksi?

Jos sinulla rippikoulun käynyt nuori tai aikuinen on innostusta ja aikaa toimia kerhonohjaajana varhaisnuorten parissa, ota yhteyttä oman seurakuntasi nuorisotyönohjaajiin ja kysy lisää. Kiinnostus ja innostus lasten parissa työskentelyyn riittää eikä pohjakoulutusta tarvita - saat meiltä oppia siihen, miten kerhonohjaajana toimitaan. Jos sinulla on esimerkiksi jokin harrastus, jota haluat opettaa, voimme tarjota tilat ja mahdolliset materiaalit.

Koulutyö yläkouluissa ja lukioissa

Kirkolla on Lahdessa yhteistyötä yläkoulujen ja lukioiden kanssa paikallisseurakuntien koulupastoreiden toimesta. Koulupastoreina voi toimia tehtävävään koulutettu pappi, nuorisotyönohjaaja tai muu seurakunnan työntekijä. Käytännössä jokaisella Lahden yläkoululla ja lukiolla on oma koulupastori.

Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyön tehtävänä on toimia nuorten, sekä heidän perheidensä tukena. Työ on pitkäjänteistä rinnalla kulkemista ja ratkaisujen etsimistä yhdessä. Lue lisää toiminnasta täältä.