Rippikoulu

KASVATUKSEN JA PERHEASIOIDEN TOIMISTO ON SULJETTU AJALLA 2.-20.7.2018.

Rippileiriasioissa ottakaa yhteys suoraan leirin vetäjiin.

 

Rippikoulumateriaalia

  • Rippikouluesitteen 2018 katseluversion saat auki tästä.
  • Rippikoulu listaus on luettavissa tästä.

 

HUOM! Esitteen painamisen jälkeen on tietoihin tullut muutoksia:

  • Joutjärven rippikoulu nro 53 Bielsko-Bialassa Puolassa on päivinä 5.–14.6.2018

  • Salpausselän rippikoulu nro 75 Siikaniemi Hollolassa on päivinä 16.–24.7.2018

  • Launeen Trikkiriparin leiripaikka on Upila, ei Siikaniemi kuin esitteen tekstissä on kerrottu.

  • Keski-Lahden pienryhmärippikoulun konfirmaation kellonaika on muuttunut klo14 (ei klo 13 kuten esitteessä)

Rippikouluvideo

YouTube-video

 

 

Rippikoulusta perittävät maksut

Leiriläisiltä kerättävä omavastuuosuus kattaa rippikoulun todellisista kustannuksista alle 20 %. Muu osa katetaan kirkollisverovaroilla, ja näin kirkon jäsenet mahdollistavat rippikoulujen pitämisen tässä laajuudessa ja kaikille avoimena.

Rippikoululeireistä peritään perusleirimaksu 100 €-130 €. Lapin hiihtoloma- ja kesäleireistä sekä Puolan, Unkarin, Viron leiristä peritään lisäksi kuljetus- ja majoitusmaksu (hinnat vaihtelevat leirikohtaisesti). Hinnat löytyvät leiritaulukosta. Kevät- ja kaupunkirippikoulut sekä pienryhmärippikoulu ovat ilmaisia.

Sisaruksille myönnetään perusleirimaksusta (100 €) sisaralennus seuraavasti: ensimmäinen täysi hinta, toinen 25 % alennus ja kolmas 50 % alennus.

Lahden ulkopuolelta tuleville maksu on puolitoistakertainen koko leirin hinnasta, esim. Heinäsaari 100 € lahtelaiselta => 150 € ulkopaikkakuntalaiselta, Lapin leiri 300 € lahtelaiselta => 450 € ulkopaikkakuntalaiselta.

 

Vapautus leirimaksusta

Lahtelaisilla on mahdollisuus saada vapautus vain leirin perusmaksusta (100-130 €) sosiaalisin perustein. Huom! Kuljetus- ja majoittumiskuluista ei voi anoa vapautusta.  Tulorajatiedote on tulostettavissa tästä.

Maksuvapautushakemus tulee täyttää ja palauttaa viimeistään 31.1.2018 osoitteella Kasvatus ja perheasiat, Kirkkokatu 5, 3. krs, 15110 LAHTI .

Kasvatus ja perheasioiden toimistosta, Kirkkokatu 5, 3. kerros (avoinna klo 9-15), voi myös noutaa lomakkeita.

 

Leirin peruminen

Kun olet saanut tiedon rippikoulupaikastasi, toivomme, että ilmoitat meille heti, mikäli et voi ottaa sitä vastaan. Tällöin voimme antaa sen jonossa olevalle.

Ennen leirijaksoa perutun leirin jo maksetut maksut voidaan palauttaa. Mikäli leiri on jo alkanut ja nuori keskeyttää leirin syystä tai toisesta, ei leirimaksua enää palauteta.

 

Rippikoululaisen vakuutusturva

Kotimaassa järjestettävien rippikoulujen osallistujat on vakuutettu tavallisella ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa rippikouluissa tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut tiettyyn rajaan asti. Tapaturmavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

Ulkomaan leireillä on voimassa vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutus, joka sisältää myös matkatavaravakuutuksen.

Pyydämme perheitä tutustumaan vakuutusehtoihin ja arvioimaan oman tarpeen lisävakuutuksista. Seurakuntayhtymän vakuutusehtoihin pääset tutustumaan tästä linkistä ryhmähenkivakuutus

Lisätietoja:

Merja Rämänen, puh. 044 7191 295 tai merja.ramanen@evl.fi.

Jari Laulainen, puh. 044 719 1271

Juha Sahamies, puh. 050 412 7013 (Nastolan seurakunnan järjestämät rippikoulut)

 

Rippikoulun sähköisen ilmoittautumisen tietosuojaselosteen voit lukea tästä.