Vuoden 2017 rippikoulujen sähköinen ilmoittautuminen on päättynyt 12.10.2016

Mikäli ilmoittautumisaika meni ohi tai unohdit ilmoittautua, voit tehdä ilmoittautumisen puhelimitse: Merja Rämänen, 044 719 1295 klo 9-15 välisenä virka-aikana.

Olemme lähettäneet 14.11. ennakkotiedon rippikouluvalinnoista sähköpostitse nuorille ja vanhemmalle. Joulukuussa lähetämme vielä paperikirjeen rippikouluvalinnasta sekä Yleisinfon rippikoulusta -tiedotteen.

Rippikoulumateriaalia

Lahden seurakuntayhtymän rippikouluvideoita:

Rippikoulusta perittävät maksut

Leiriläisiltä kerättävä omavastuuosuus kattaa rippikoulun todellisista kustannuksista alle 20 %. Muu osa katetaan kirkollisverovaroilla, ja näin kirkon jäsenet mahdollistavat rippikoulujen pitämisen tässä laajuudessa ja kaikille avoimena.

Rippikoululeireistä peritään perusleirimaksu 100 €-130 €. Lapin hiihtoloma- ja kesäleireistä sekä Puolan, Unkarin, Viron leiristä peritään lisäksi kuljetus- ja majoitusmaksu (hinnat vaihtelevat leirikohtaisesti). Hinnat löytyvät leiritaulukosta. Kevät- ja kaupunkirippikoulut sekä pienryhmärippikoulu ovat ilmaisia.

Sisaruksille myönnetään perusleirimaksusta (100 €) sisaralennus seuraavasti: ensimmäinen täysi hinta, toinen 25 % alennus ja kolmas 50 % alennus.

Lahden ulkopuolelta tuleville maksu on puolitoistakertainen koko leirin hinnasta, esim. Heinäsaari 100 € lahtelaiselta => 150 € ulkopaikkakuntalaiselta, Lapin leiri 300 € lahtelaiselta => 450 € ulkopaikkakuntalaiselta.

Vapautus leirimaksusta

Lahtelaisilla on mahdollisuus saada vapautus vain leirin perusmaksusta (100-130 €) sosiaalisin perustein. Huom! Kuljetus- ja majoittumiskuluista ei voi anoa vapautusta. Tulorajat, jonka mukaan vapautusta myönnetään vuoden 2017 rippikoululeireille, muuttuvat 1.1.2017 alkaen. Tulorajatiedote on tulostettavissa tästä.

Maksuvapautushakemus tulee täyttää ja palauttaa viimeistään 31.1.2017 osoitteella Kasvatus ja perheasiat, Kirkkokatu 5, 3. krs, 15110 LAHTI .

Kasvatus ja perheasioiden toimistosta, Kirkkokatu 5, 3. kerros (avoinna klo 9-15), voi myös noutaa lomakkeita.

Leirin peruminen

Kun olet saanut tiedon rippikoulupaikastasi, toivomme, että ilmoitat meille heti, mikäli et voi ottaa sitä vastaan. Tällöin voimme antaa sen jonossa olevalle.

Ennen leirijaksoa perutun leirin jo maksetut maksut voidaan palauttaa. Mikäli leiri on jo alkanut ja nuori keskeyttää leirin syystä tai toisesta, ei leirimaksua enää palauteta.

Rippikoululaisen vakuutusturva

Kotimaassa järjestettävien rippikoulujen osallistujat on vakuutettu tavallisella ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa rippikouluissa tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut tiettyyn rajaan asti. Tapaturmavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

Ulkomaan leireillä on voimassa vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutus, joka sisältää myös matkatavaravakuutuksen.

Pyydämme perheitä tutustumaan vakuutusehtoihin ja arvioimaan oman tarpeen lisävakuutuksista. Seurakuntayhtymän vakuutusehtoihin pääset tutustumaan tästä linkistä ryhmähenkivakuutus

Lisätietoja:

Merja Rämänen, puh. 044 7191 295 tai merja.ramanen@evl.fi.

Jari Laulainen, puh. 044 719 1271

Juha Sahamies, puh. 050 412 7013 (Nastolan seurakunnan järjestämät rippikoulut)

Rippikoulun sähköisen ilmoittautumisen tietosuojaselosteen voit lukea tästä.