HIIHTOLOMALEIRIT

Hetta, Enontekiö, leiri 11, leirikeskus: www.hetan-majatalo.fi

Nastolan seurakunta, Luomaniemi, leiri 91, leirikeskus: www.lahdenseurakunnat.fi.

Joutjärvi, Kurssikeskus Oivanki, Kuusamo, leiri 51, leirikeskus: www.oivanki.fi

Salpausselkä, Vuontispirtti, Raattama, yhteinen leiri 71, leirikeskus: www.vuontispirtti.com.

Hiihtolomariparit sisältävät yleensä laskettelua lähiseudun rinteissä (lukuun ottamatta Luomaniemen hiihtolomariparia).

KESÄN LEIRIT

Leirit omissa leirikeskuksissa:

Heinäsaaren leirikeskus,  sijaitsee Päijänteen saaressa Vääksyssä, n. 25 km Lahdesta. Legendaarisin leirikeskuksemme on palvellut leiriläisiä jo 1950 luvulta lähtien. Heinäsaari on lahtelaisten nuorten kestosuosikki – eikä syyttä!

Siikaniemen kurssikeskus ja Upilan leirikeskus sijaitsevat Hollolassa Vesijärven rannalla. Siikaniemi on tullut tutuksi lukemattomille lahtelaisille suurten nuorten leirien ja jatkoriparien pitopaikkana. Upilan kartanon ympäristö tarjoaa hienot kesäiset puitteet leirin pitämiselle vehreine maastoineen ja uusine rantasaunoineen.

Luomaniemen toimintakeskus valmistui kesällä 2014. Se sijaitsee Nastolan kirkolla Pikku-Kukkasen rannalla. Leiriläiset majoittuvat 4–6 hengen huoneisiin. Alueella on rantasauna, vanha päärakennus, pelikentät. Leirit ovat pääosin kahden opetusryhmän suuruisia.

Erikoisleirit:

Reissuripari Hetta, Enontekiö, leiri 13

Tule riparille Lapin upeisiin maisemiin Hetan majataloon! Riparimeininkiä tunturi-Lapin jylhissä maisemissa. Retket käsivarren Lappiin, Norjan vuonoille ja lähiseudun tuntureille maustavat riparikokemusta ennen kokemattomalla tavalla. Leirikeskus:  www.hetan-majatalo.fi

Balaton, Unkari, yhteinen leiri 14

Vuodesta toiseen suosittu Unkarin rippileiri järjestetään Unkarin luterilaisen kirkon kurssikeskuksessa Balaton -järven rannalla Balatonszárszóssa. Riparin aikana tehdään myös retkiä. Leirikeskus: http://balatonszarszo.lutheran.hu

Luomaniemi, Nastola, yhteinen leiri 17

Luomaniemen leiri Nastolassa on liikuntapainotteinen ripari. Tavallisen rippikouluohjelman lisäksi ohjelmaan on sisällytetty enemmän liikuntaa, mutta sinun ei tarvitse olla urheilija osallistuaksesi. Leiri vierailee yhtenä päivänä Pajulahden urheiluopistolla.

Musaripari, Heinäsaari, Asikkala, yhteinen leiri 32

"Soitatko? Laulatko? Vai ehkäpä vain kuuntelet? Jos musiikki on jollain tasolla sinun kielesi, niin musaripari on juuri sinua varten. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, suhteutamme tekemisen ryhmän lähtötasoon. Ytimessä on hyvä asenne ja tekemisen meininki. Älä arastele lähteä mukaan!!!"

Trikkiripari, Upila, Hollola, yhteinen leiri 37

Trikki-riparilta ei vauhtia puutu. Yhteisen riparielon lomassa pääsemme kokeilemaan kaikkea uutta, hauskaa ja ekstremeä: skeittausta, weikkausta, SUPpausta, parkouria ja muuta mukavaa. Mukana asiantuntevat ohjaajat, riparikamut sekä vaikkapa SINÄ!?

Bielsko-Biela, Puola, yhteinen leiri nro 53

Vuosien tauon jälkeen olemme tehneet riparin myös eteläisessä Puolassa ja Tsekissä. Vierailemme ystävyysseurakunnassamme Puolassa, mutta majoitumme Tsekin puolella rajaa. Riparin aikana käydään unohtumattomilla retkillä Krakovassa, ja surullisenkuuluisassa Auschwitzin keskitysleirin museossa. Majoitus www.beskydskaoaza.cz

Reissuripari Vuontispirtti, Raattama, yhteinen leiri 54

Reissuripari upeissa ja silmiä hivelevissä Vuontispirtin tunturihotellin, Pallastunturin ja Norjan maisemissa. Upeita reissuja upeisiin kohteisiin mm. Yöttömän yön seikkailu Pallastunturilla, käynti Saanatunturilla ja bussiretki Norjan vuonoille ja Jäämerelle. Leirikeskus: www.vuontispirtti.fi

Elämysripari, Saarisiula, Posio, leiri 58 (Joutjärven seurakunnan leiri)

Suuren suosion saanut ja monien vuosien aikana yhdeksi suosituimmista rippileireistä muodostunut Elämysripari. Koe Posion taika ja upeat maisemat! Leirin elämyksiin kuuluu kalliolaskeutumista, koskenlaskua ja unohtumaton iltahartaus auringonlaskussa Riisitunturin huipulla. Vuosien tauon jälkeen palaamme ensi vuonna legendaariseen Lapiosalmen leirikeskukseen, www.lapiosalmi.fi.

Pilistvere, Viro, yhteinen leiri 73

Useiden vuosien kestosuosikkimme Viron leiri järjestetään paikallisen seurakunnan hyvässä leirikeskuksessa Pilistveressä. Leirin aikana vieraillaan läheisessä fantastisessa Pärnun kylpyläkaupungissa. www.eelk.ee/~kpilistvere/laagrikeskus/