Rippikouluun vuodelle 2018 ilmoittauduttiin sähköisesti ajalla 28.9. - 11.10.

 

 

Sähköinen ilmoittautuminen on päättynyt!

 

Kaikessa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä virka-aikana klo 9-15: Kasvatus ja perheasiat, Merja Rämänen, puh. 044 719 1295, merja.ramanen@evl.fi.

 

Ketkä ilmoittautuvat rippikouluun?

Nuoret, jotka hakevat

 • leireille, kaupunki-, kevät- ja pienryhmärippikouluihin
 • rovastikunnalliseen erityisrippikouluun kehitysvammaisille
 • Esikoiset Ry:n leiririppikouluun
 • muun seurakunnan kuin Lahden tai järjestön/urheiluseuran järjestämään rippikouluun
 • vuodella rippikoulun käyntiä siirtävät
 • nuoret, jotka eivät käy rippikoulua ollenkaan (miksi pyydämme tämän ilmoituksen: lähetämme seurakuntaan kuuluville joilta ei ole tullut ilmoittautumista, muistutuskirjeen rippikoulusta. Tämän ilmoituksen johdosta emme tule  lähettämään  rippikoulupostia)

 

Yleistietoja ilmoittautumiseen liittyen

 

 • Huoltajien henkilö- ja yhteystietoja kysytään aina laskutusta ja yhteydenottoja varten. Tiedot ovat luottamuksellisia.
 • Rippikoulujen valitseminen: pakollisena on valittava 6 vaihtoehtoa ja vapaaehtoisesti voi ilmoittaa jopa 8 vaihtoehtoa. Pakollisten vaihtoehtojen määrä johtuu siitä, että rippikoulun ikäluokka on suuri ja kaikkia ei voida sijoittaa samoihin suosittuihin (mm. ulkomaan-, Lapin-, alkukesän leirit) rippikouluihin.
 • Lomakkeella kysytään rippikoulun valintaan vaikuttavia seikkoja: hakeeko vain oman seurakunnan rippikouluja, haluaako vain kaupungissa tapahtuvaan rippikouluun, onko tärkeintä päästä kaverin kanssa ja kaverin nimi (1 hlö).
 • Kun haluat kaverin kanssa riparille, lue ohje sivun alaosasta.
 • Kun olet lähettänyt ilmoittautumisesi, saat heti näytön ruudulle sekä sähköpostiisi vahvistuksen, että järjestelmä on vastaanottanut ilmoittautumisesi! Sama vahvistus ilmoittautumisesta lähtee myös varsinaisen huoltajan sähköpostiin. Mikäli et saa vastaanottoilmoitusta, ota yhteyttä kasvatus ja perheasioiden toimistoon, puh. 044 719 1295

 

 

 LOMAKE 1/2018 leirit, kaupunki-, kevät-, päivä- tai pienryhmärippikoulut.

Tällä lomakkeella ilmoittauduttiin Lahden seurakuntien järjestämiin vuoden 2018 rippikouluihin.

Rippikouluvaihtoehtoja on valittava pakollisena 6 vaihtoehtoa, joista 3 on oltava oman seurakuntasi rippikouluja. Mikäli omalla seurakunnallasi on tavallisia leirejä vain 3-4 kpl, valitse loput vaihtoehdot muista leireistä. Ilmoita lomakkeella haetko ensisijaisesti vain oman seurakuntasi rippikouluja. Erikoisleirejä hakevan kannattaa laittaa mahdollisimman paljon vaihtoehtoja (max 8), jotta pystymme sijoittamaan arvonnoissa leirille. Erikoisleirit ovat erittäin suosittuja ja erikoisleireille ei kaikki välttämättä mahdu.

Kaupunki-, kevät- tai päivärippikouluun joutuu laittamaan myös 6 vaihtoehtoa.  Tämä johtuu ilmoittautumisjärjestelmän teknisistä ominaisuuksista. Valintaohje: valitsee ensimmäiseksi vaihtoehdoksi rippikoulu, johon ensisijaisesti haluat, lisää loput 5 muista vaihtoehdoista. Oman seurakunnan kaupunki-, kevät- tai päivärippikouluun hakeutuva nuori myös pääsee tähän vaihtoehtoon (seurakuntarajat huomioiden), ketään ei pakoteta leirille. Ilmoita lomakkeella haetko vain päivärippikoulu vaihtoehtoja, tällöin emme sijoita sinua leirille.

 

 LOMAKE 2/2018, muut rippikoulut, vuodelle 2019 siirto, ei rippikoulua.

Tällä lomakkeella tuli ilmoittautua silloin kun:

 • käyt rippikoulun muualla kuin Lahdessa, tällöin kutsumme sinut oman seurakuntasi tutustumisjaksolle Lahteen,
 • haet kehitysvammaisten erityisrippikouluun,
 • haet Esikoiset Ry:n leiririppikouluun,
 • siirrät rippikoulun vuodelle 2019 tai
 • et halua käydä rippikoulua ollenkaan.

 

 

Erilaisia rippikouluvaihtoehtoja

Leirit

Leirimuotoinen rippikoulu on edelleen kaikkein suosituin rippikoulumuoto. Rippileirejä järjestetään sekä hiihtolomalla että kesällä.

Hiihtoloman aikana järjestettävät leirit sisältävät yleensä mahdollisuuden lasketteluun tai murtomaahiihtoon. Hiihto- tai laskettelutaito ei ole kuitenkaan edellytys leiriin osallistumiseen. Nastolan ja Launeen yhteisellä hiihtolomaleirillä Luomaniemessä ei lasketella.

Kesän rippikoulut alkavat kokoontumisilla jo varhain kevättalvella. Leirejä on tarjolla eripituisina Lahden seurakuntien omissa leirikeskuksissa, muissa leirikeskuksissa, ulkomailla ja Lapissa. Kesällä Lapin leirejä järjestävät Keski-Lahden ja Joutjärven seurakunnat. Tarkemmin näistä leireistä ja rippikoulupaikoista on tietoja sivulla Rippikoulupaikat.

Kaupungissa järjestettävät rippikoulut

Kaupungissa pidettäviä rippikouluja järjestetään jokaisessa paikallisseurakunnassa. Keski-Lahden ja Joutjärven seurakunnat pitävät pääasiassa iltaisin kokoontuvan kevätrippikoulun kevään aikana. Launeen ja Salpausselän seurakunnat pitävät päiväpainotteisen kaupunkirippikoulun kesäaikana arkipäivisin. Nastolan päivärippikoulu toteutetaan hiihtolomaleirin yhteydessä Luomaniemessä. Rippikouluihin liittyy kokoontumisia keväällä ja mahdollisesti retkipäiviä. (Huom.

Pienryhmärippikoulu on tarkoitettu niille nuorille, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Se sopii esim. pienluokalla opiskeleville tai nuorille, joiden elämäntilanteeseen sopii pienemmän ryhmän vaihtoehto. Kesäjakso toteutetaan kaupungissa ja ryhmään otetaan 5 – 10 nuorta.

 

Lomakkeella 2 ilmoitettavat tiedot:

Järjestö-, urheilurippikoulu tai muun seurakunnan rippikoulu

Oletko ajatellut hakeutua järjestön, urheiluopiston tai jonkun muun seurakunnan rippikouluun?  Sinun tulee käydä kotiseurakunnassasi seurakuntaan tutustumisen jakso. Ilmoittaudu meille lomakkeella 2, niin saamme lähetettyä sinulle kutsun kotiseurakunnan tutustumisjaksolle.

Rovastikunnallinen erityisrippikoulu kehitysvammaisille

Lahden seurakuntayhtymä järjestää kesäkuun alussa erityisrippikoulun erityistä tukea tarvitseville nuorille Siikaniemen kurssikeskuksessa Lahdessa. Erityisrippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti, jonka jälkeen perheisiin otetaan yhteyttä tutustumiskäyntiä varten. Rippikouluun kuuluu myös etukäteisjakso keväällä (viikonloppuleiri). Kehitysvammaistyön pappi Jenni Jaakonsaari kiertää syys-lokakuussa kouluissa kertomassa tulevan kesän rippikoulusta ja auttaa mielellään kaikissa erityisnuorten rippikoulun käymiseen liittyvissä kysymyksissä, puh. 044 719 1522. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Esikoiset ry:n leiririppikoulu

Esikoiset ry järjestää leiririppikoulun Kärkölässä Kalliopirtin leirikeskuksessa. Lisätietoja saa rippikoulun järjestäjiltä.

Rippikoulun siirto vuodelle 2019

Rippikoulun siirtäminen vuodella voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos nuoren elämässä on vaikeita asioita kuten sairautta tai surua. Ilmoittamalla siirtämisestä saat seuraavana vuonna rippikouluesitteen automaattisesti ilmoittautumisessa annettuun osoitteeseen.

En aio käydä rippikoulua

Mikäli et aio käydä rippikoulua, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä ilmoittautumislomakkeella. Saamme tietomme ajan tasalle, emmekä lähetä jatkossa sinulle postia rippikoulusta.

 

Kaverin kanssa samalle riparille?

Moni nuori haluaisi käydä rippikoulun yhdessä tutun ystävän kanssa. Tämä on ymmärrettävää, vaikkakaan ei aina mahdollista. Etusijalla ovat aina oman seurakunnan nuoret, poikkeuksena ovat yhteiset leirit, joihin ei ole seurakuntarajoja.

Ilmoita kaveritoive ilmoittautumisesi yhteydessä. Valitkaa kaverin kanssa huolella samat vaihtoehdot, kaverit kuljetetaan arvonnoissa yhdessä.

Ottakaa huomioon rippikouluja valitessanne, että seurakuntarajat rajoittavat eri seurakunnista olevien nuorten mahdollisuutta päästä samalle riparille. Mikäli toisen seurakunnan nuoren ei ole mahdollista päästä valitsemiinne vaihtoehtoihin yhdessä kaverin kanssa, otamme perheisiin aina yhteyttä! Mikäli kaverisi on ulkopaikkakuntalainen, huomioikaa että lahtelaiset ovat aina etusijalla, ulkopaikkakuntalainen kaveri aiheuttaa sen, että kaikki lahtelaiset menevät heidän edelle.

Muistakaa, että kaveritoiveen tulee olla yhteinen päätös ja myös molempien perheiden tiedossa.

Toivomme, että lähdet avoimin mielin rippikouluun, vaikka ne parhaat kaverit eivät pääsisikään samalle leirille.