Rippijuhlat

Rippikoulun käyminen on tärkeä elämänvaihe, jota kannattaa juhlia! Paljon onnea sinulle nuori, äiti, isä tai muu läheinen.

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 84 %. Rippikouluikäisen elämä on merkittävässä vaiheessa. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja uskoa ja pysähtyä yhdessä toisten kanssa katsomaan missä nyt mennään. Rippikoulussa tutustutaan sen kirkon uskoon, johon kasteessa on liitetty. Nuori voidaan kastaa myös rippikoulun yhteydessä.

Rippikoulu toteutetaan puolen vuoden aikana ja sen laajuus on 80 tuntia. Siihen voi liittyä erilaisia tapahtumia, vierailuja ja retkiä. Rippikoulun voi käydä ryhmässä tai yksityisesti. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, se on Lahdessa reilun viikon mittainen. Lahdessa on mahdollisuus osallistua myös erilaisiin rippikouluihin.

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa.

Konfirmaatiossa tunnustetaan henkilökohtaisesti usko, johon konfirmoitava on kastettu ja vastataan kysymykseen: ”Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi?” Suuria asioita, mutta konfirmaatiossa ei suinkaan tarvitse olla valmis ajatuksissaan ja uskossaan, päinvastoin. Rippikouluaikana reppua on täytetty hyvillä elämän eväillä ja seurakunta tahtoo kulkea nuoren kanssa elämän matkaa rippikirkon alttarilta eteenpäin.

Tärkeää tietoa rippikoulusta