Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Täytä sähköinen hakulomake alla olevasta linkistä, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Ohjelma ei päästä vajavaisia hakemuksia läpi. Kun kaikki tiedot on taytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeelle antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Jos ilmoitat tilaisuuteen useamman henkilön esim. perheleirille
Täytä sähköinen hakulomake, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Sen jälkeen  klikkaa Lisää Henkilö -painiketta ja täytä toisen hakijan tiedot. Kun kaikkien hakijoiden tiedot on tällä tavoin täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeille antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Retket                                                                                      

Kevyet keskiviikot -retkipäivät

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu avohoidossa oleville mielenterveysasiakkaille. Ohjelmassa mm. yhdessäoloa, hiljentymistä, lounas ja kahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Liikuntavammaisten retket 

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

torstaina 17.5. ilmoittaudu viimeistään 10.5. tästä

5.6. Eläkeläisten retki Siikaniemeen

Omatoimisille eläkeläisille mukavaa yhdessäoloa kesäisessä Siikaniemessä. Hintaan 11 € sisältyy lounas, kahvit, ohjelma ja kuljetus Marolankadulta. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa on tarkemmat tiedot retkestä. Ilmoittautumiset viimeistään 22.5. mennessä tästä.

Omaishoitajien ja hoidettavien retket

Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä. Omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.

  • tiistaina 21.8. Ilmoittaudu viimeistään 7.8. mennessä tästä linkistä
  • tiistaina 20.11. Ilmoittaudu viimeistään 6.11. mennessä tästä linkistä
     
  • 12.5. Nastolan omaishoitajien virkistyspäivä Luomaniemessä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Tiia Rantanen, puh. 050 412 7021.

Marian Kammarilaisten vapaapäivät

Marian Kammarin vapaaehtoistoiminnassa mukana olevien retket. Retkipäivä on ilmainen vapaaehtoisille.

Huom! Ilmoittaudu jompaankumpaan retkeen, ei siis molempiin!

Tiistaina 8.5. Marian Kammarilaisten retki Siikaniemeen. Ilmoittaudu tästä

Tiistaina 15.5. Marian Kammarilaisten retki Siikaniemeen. Ilmoittaudu tästä

Leirit


20.–22.4. Päihteistä vapaa viikonloppu Siikaniemessä

Valmistaudutaan uuteen alkuun ja kesän tuloon. Bongataan perhosia, lintuja ja sinivuokkoja.  Ohjelmassa hyvää ruokaa, hiljentymistä, raitista yhdessäoloa, saunomista, ulkoilua ja pelejä. Mukana menossa mm. Matti Ahokas ja Katrina Ingelin. Maksu 34 €. Leirimaksuun on mahdollisuus hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla.   Lisätiedot Matti Ahokas, puh. 044 719 1269.
Hakemukset viim. 6.4. mennessä.  Hakemuslomakkeelle tästä


2.–4.5. Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 
Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Maksu 34 €, omaishoitajat mukaan maksutta. Leirillä mukana myös diakoniatyöntekijät Meri Kalanti, Helinä Widgren ja Elisa Linkola.
Hakemukset viimeistään 19.4. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä
 

21.–22.5. Eläkeläisten leiri Siikaniemessä
 Omatoimisille yli 65 -vuotiaille lahtelaisille eläkeläisille virkistystä arkeen hyvän seuran, ruuan ja ohjelman parissa. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Helinä Widgren, Tia Määttä ja Raija Alhosaari.  Maksu 17 €, sisältää kuljetuksen. Lisätiedot Helinä Widgren, 044 719 1482. Hakemukset viim. 2.5. mennessä.
Hakemuslomakkeelle tästä

 

8.–10.6. Kesälomanen perheille
Mukavaa yhdessäoloa kaikenlaisille perheille. Myös etä- ja yksinhuoltajaperheille!  Isovanhemmatkin mahtuvat mukaan. Ohjelmaa aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen. Mukana  Tia ja Petri Määttä sekä lastenohjaajia. Maksu aik. 34 €, lapset 2-12v. 17 €, alle 2 vuotiaat maksutta. Maksu sisältää kuljetuksen. Hakemukset viim. 20.5. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä
 

2.–4.7. Romanien perheleiri
Monipuolista ohjelmaa; alustuksia, keskustelua, saunomista ja yhdessäoloa. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Mukana mm. Tino Varjola ja Eija Karlsson. Maksu aik. 34 €, lapset 2-12v. 17 €, alle 2v.– .

       3.7. Romanien retkipäivä leirin yhteydessä  
       Maksu aik. 11 €, lapset 2-12v. 5 €, alle 2 vuotiaat maksutta.
       Ilmoittautuminen ja lisätiedot Tino Varjola, puh. 040 513 0028 viim. 15.6. mennessä.

 
16.
18.7. Kehitysvammaisten aikuisten kesäleiri Siikaniemessä

Mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Mukana kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, diakonissa Meri Kalanti ja Helena Palminen sekä avustajia. Maksu 34 €, sisältää kuljetuksen. Hakemukset viim. 8.6. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä
 

 20.–22.7. Liikuntarajoitteisten ja näkövammaisten yhteinen kesäleiri Siikaniemessä
Leppoisaa yhdessäoloa vertaisseurassa kesäisen luonnon keskellä. Mukana liikuntavammaistyöntekijä Riitta Aaltonen puh. 044 719 1259, diakonissa Helena Palminen puh. 044 719 1258 ja diakonissa Liisa Malin sekä 2 avustavaa työntekijää. Maksu 34 €, omaishoitajat ja henkilökohtaiset avustajat maksutta. Hakemukset, myös omaishoitajasta tai henkilökohtaisesta avustajasta, viim. 1.6. mennessä työntekijöille tai netin kautta. Hakemuslomakkeelle tästä.
 

14.–16.8. Eläkeläisten leiri Luomaniemessä
Leiri erityisesti Nastolassa asuville omatoimisille eläkeläisille Luomaniemen toimintakeskuksessa Nastolan kirkolla pikku Kukkasen rannalla. Maksu 34 €. Ei yhteiskuljetusta. Lisätiedot Tiia Rantanen, puh. 050 412 7021.


22.24.8. Eläkeläisten liikuntapainoitteinen leiri Siikaniemessä

Ulkoilua, uimista ja muuta mukavaa liikuntaa. Ohjelmassa myös saunomista ja tietysti hyvää ruokaa. Leirillä mukana myös Seija Avikainen, Raija Alhosaari ja Tarja Klami. Leirin hinta 34 € sisältää kuljetuksen ja täysihoidon. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Lisätietoja leiristä Seija Avikainen, puh. 044 719 1421. Hakemukset viimeistään 3.8. mennessä.
Hakemuslomakkeelle tästä

24.–26.8. Venäjänkielisten taidepainoitteinen leiri Luomaniemessä

17.–19.9. Eläkeläiset ja veteraanileskimiehet Siikaniemessä

Eläkeläisten ja veteraanileskimiesten yhteinen leiri Siikaniemessä. Mukana diakoniatyöntekijät Iris Tammisto ja Meri Kalanti. Hakemukset viim 26.8. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä

 

5.–7.10. Hetkiä surun polulla – viikonloppu läheisensä menettäneille Siikaniemessä

30.11.–2.12. Adventtileiri kehitysvammaisille nuorille aikuisille Siikaniemessä

8.–9.12 Kehitysvammaisten adventtileiri Luomaniemessä (ensisijaisesti Nastolassa asuville)

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri