Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Täytä sähköinen hakulomake alla olevasta linkistä, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Ohjelma ei päästä vajavaisia hakemuksia läpi. Kun kaikki tiedot on taytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeelle antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Jos ilmoitat tilaisuuteen useamman henkilön esim. perheleirille
Täytä sähköinen hakulomake, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Sen jälkeen  klikkaa Lisää Henkilö -painiketta ja täytä toisen hakijan tiedot. Kun kaikkien hakijoiden tiedot on tällä tavoin täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeille antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Retket                                                                                      

Kevyet keskiviikot -retkipäivät

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille. Osa retkipäivistä on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille, osassa retkipäiviä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Päivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

  • 22.8. Ilmoittaudu viim. 15.8. tästä
  • 12. 9. RETKIPÄIVÄ VAIN MIEHILLE. Teema "Mies ja masennus".   Ilmoittaudu viim. 5.9. tästä
  • 10.10. Ilmoittaudu viim. 3.10.
  • 14.11. Ilmoittaudu viim. 7.11.
  • 12.12. Ilmoittaudu viim. 5.12.

Liikuntavammaisten retket 

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

torstaina 20.9. ilmoittaudu viimeistään 13.9. tästä
torstaina 18.10. Ilmoittaudu viimeistään 11.10.
torstaina 15.11. Ilmoittaudu viimeistään 8.11.
torstaina 13.12. Ilmoittaudu viimeistään 5.12. (joulutilaisuus, ehtoollismessu, jouluruoka, eri hinta)

Omaishoitajien ja hoidettavien retket

Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä. Omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.

Marian Kammarilaisten vapaapäivät

Marian Kammarin vapaaehtoistoiminnassa mukana olevien retket. Retkipäivä on ilmainen vapaaehtoisille.

Huom! Ilmoittaudu jompaankumpaan retkeen, ei siis molempiin!

Torstaina 16.8. Marian Kammarin kahvilan, Missiokaupan ja käsityöpiiriläisten retki.  Ilmoittaudu tästä viim. 3.8.

Torstaina 23.8. Marian Kammarin avustajatoiminnan retki. Ilmoittaudu tästä viim. 10.8.

Leirit


14.–16.8. Eläkeläisten leiri Luomaniemessä
Leiri erityisesti Nastolassa asuville omatoimisille eläkeläisille Luomaniemen toimintakeskuksessa Nastolan kirkolla pikku Kukkasen rannalla. Maksu 34 €. Ei yhteiskuljetusta. Mukana myös Tiia Rantanen ja Petri Määttä. Lisätiedot Tiia Rantanen, puh. 050 412 7021.
Hakemukset viimeistään 31.7. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä


22.24.8. Eläkeläisten liikuntapainoitteinen leiri Siikaniemessä

Monipuolista liikuntaa sisällä ja ulkona; frisbee golfia, pingistä, kirkkovenesoutua, biljardia, luontopolu ja uimista. Ohjelmassa myös saunomista ja tietysti hyvää ruokaa. Leirillä mukana myös Seija Avikainen, Raija Alhosaari ja Tuomas Luoma. Leirin hinta 34 € sisältää kuljetuksen ja täysihoidon. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Lisätietoja leiristä Seija Avikainen, puh. 044 719 1421.
Hakemukset viimeistään 3.8. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä


17.–19.9. Eläkeläiset ja veteraanileskimiehet Siikaniemessä

Eläkeläisten ja veteraanileskimiesten yhteinen leiri Siikaniemessä. Mukavan rentoa yhdessä oloa ja ohjelmaa. Diakoniatyöntekijät Iris Tammisto ja Meri Kalanti ovat leirillä mukana. Hakemukset viim 2.9. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä


30.11.–2.12. Adventtileiri kehitysvammaisille nuorille aikuisille Siikaniemessä

Tule mukaan joulun odotuksen tunnelmaan! 
Mukavaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti omatoimisille nuorille aikuisille kehitysvammaisille. Leirillä mukana kehitysvammaistyön pastori Jenni Jaakonsaari, kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio ja diakonissa Helena Palminen sekä avustajia.
Leirimaksu on 34 €, sisältää myös kuljetuksen. Maksuun voi hakea avustusta. Hakemukset 23.11. mennessä. Hakemuslomakkeita saa myös työntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, puh. 044 719 1265.
Lisätietoja Tarja Kallio puh. 044 719 1297
 

8.–9.12. Kehitysvammaisten adventtileiri Luomaniemessä

Ensisijaisesti Nastolassa asuville. Lisätietoja ja  hakemukset Satu Vanhatalo, puh. 040 4818 320

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri