Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Täytä sähköinen hakulomake alla olevasta linkistä, ilmoita henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. (Ohjelma ei päästä vajavaisia hakemuksia läpi, puuttuvat tiedot näkyvät punaisena). Kun kaikki tiedot on täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista vielä kirjottamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Näytöllä näkyy sen jälkeen teksti; Ilmoittautumisesi on vastaanotettu.

Jos ilmoitat tilaisuuteen useamman henkilön esim. perheleirille
Täytä sähköinen hakulomake, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Sen jälkeen  klikkaa Lisää Henkilö -painiketta ja täytä toisen hakijan tiedot. Kun kaikkien hakijoiden tiedot on tällä tavoin täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeille antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Retket                                                                                      

Kevyet keskiviikot -retkipäivät

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu osin sekä mielenterveyskuntoutujille virkistykseksi, että tukemaan mielenterveyttä elämän raskaissa muutosvaiheissa . Osa retkistä on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille, joissain retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Päivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

  • 9.11. Retkipäivä ÄSKETTÄIN ELÄKÖITYNEILLE.  Retki on tarkoitettu Sinulle, joka olet halukas pysähtymään hetkeksi ja tarkastelemaan itseäsi ja tätä tärkeää elämän muutosvaihetta ja siitä nousevia kysymyksiä. Rajoitettu osallistujamäärä.  Ilmoittaudu viim. 1.11. tästä 

HEI, MIES, ISÄ!
Tunnistatko itselläsi tai perheelläsi masennusoireita: unettomuutta, väsymystä, uupumusta, äkkipikaisuutta, vetäytymistä, haluttomuutta?
TULE Siikaniemen rantasaunalle lauantaina 1.12.2018 klo 9–19 pohtimaan muiden miesten kanssa elämääsi. Päivä, joka sisältää ohjelman, ruokailut ja kahvit sekä saunan, on maksuton. Mukana retkellä MiesSakit ry:stä isätyöntekijä Ilmo Saneri, jolta voit kysyä lisätietoja ja tarvittaessa myös kyytiä: p. 050 511 3361, ilmo.saneri@miessakit.fi. Naisnäkökulmaa antamassa Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöntekijät Liisa Malin ja Merja Seppälä-Mäkinen, p. 044 719 1287, merja.seppala-makinen@evl.fi 
Ilmoittautuminen viimeistään 23.11. tästä

Liikuntavammaisten retket
Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

PERHEIDEN RETKI LUOMANIEMEEN 12.1.2019
Irtaannu päiväksi arjesta. Tule mukaan puuhastelemaan yhdessä muiden perheiden kanssa.
Retkelle lähdetään klo 9 Marolankadulta ja palataan klo 15.30 bussikuljetuksella. Retki sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, lounaan ja kuljetuksen. Hinta: aikuiset 11e, lapset 2-12v 5e. Retkimaksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijöiden vastaanotolta.
Retkellä mukana diakoniatyöntekijät Sinikka Virolainen, p. 044 7191 412 ja Pia Lempinen, p. 044 7191 541.
Ilmoittautuminen tästä viimeistään 29.11. mennessä

Omaishoitajien ja hoidettavien retki 20.11.

Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä. Omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.
Ilmoittaudu viimeistään 6.11. mennessä tästä

Leirit

Adventtileiri kehitysvammaisille aikuisille Siikaniemessä 30.11.-2.12.2018

Tule mukaan joulun odotuksen tunnelmaan! 
Mukavaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti omatoimisille nuorille aikuisille kehitysvammaisille. Leirillä mukana kehitysvammaistyön pastori Jenni Jaakonsaari, kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio ja diakonissa Helena Palminen sekä avustajia.
Leirimaksu on 34 €, sisältää myös kuljetuksen. Maksuun voi hakea avustusta. Hakemukset 23.11. mennessä tästä. 
Lisätietoja Tarja Kallio puh. 044 719 1297, tarja.kallio@evl.fi


Joulu Siikaniemessä 24.-26.12.2018

Vaihtoehto joulunviettoon sinulle, hyväkuntoinen, omatoiminen, lahtelainen työikäinen tai vanhempi, jota odottaa yksinäinen joulu. Jos kaipaat yksinäisyyteesi seuraa, tule yhteiseen joulunviettoon Siikaniemen kurssikeskukseen, Hollolaan. Paikkoja on rajoitetusti. Etusijalla ensimmäistä kertaa tänä vuonna lomalle hakevat.
Joulun vietto alkaa 24.12. Siikaniemessä klo 11.30 joulupuurolla ja jatkuu Joulurauhan julistuksella klo 12. Joulun vietto päättyy 26.12. klo 12. Halukkaille järjestetään yhteiskuljetus Marolankadun turistipysäkiltä. Majoitus on 2-3 hengen huoneissa.
Maksu on 50 €. Maksuun voi hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatyöntekijän vastaanotolla.
Leirillä muiden mukana diakoniatyöntekijät Iris Tammisto, puh. 044 719 1480 ja Miika Luoma, puh. 044 719 1446 sekä pastori Tuomas Luoma, puh. 044 719 1439.
Valituille lähetetään kutsukirje, jossa on tarkemmat ohjeet ja lasku. Kaikki hakijat saavat tiedon päätöksestä kirjeitse viim. 5.12. mennessä. Järjestää Diakoniatyö ja Joutjärven seurakunta.
Hakemukset 25.11. mennessä tästä.

 

Eläkeläisten liikuntapainotteiset leirit vuonna 2019

Leireillä runsaasti monipuolista liikuntaa ulkona ja sisällä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset vuoden 2019 alkupuolella.

18.-20.3.2019 Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana mm. Iris Tammisto.

20.-22.8.2019 Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana Seija Avikainen ja Liisa Malin

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri