Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Täytä sähköinen hakulomake alla olevasta linkistä, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Ohjelma ei päästä vajavaisia hakemuksia läpi. Kun kaikki tiedot on taytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeelle antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Jos ilmoitat tilaisuuteen useamman henkilön esim. perheleirille
Täytä sähköinen hakulomake, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Sen jälkeen  klikkaa Lisää Henkilö -painiketta ja täytä toisen hakijan tiedot. Kun kaikkien hakijoiden tiedot on tällä tavoin täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeille antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Retket                                                                                      

Liikuntavammaisten retket 

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta (klikkaa haluamaasi retkipäivää).
 

torstaina 25.1. Ilmoittaudu viimeistään 18.1.
torstaina 22.2. ilmoittaudu viimeistään 15.2.
torstaina 22.3. ilmoittaudu viimeistään 15.3.
torstaina 19.4. ilmoittaudu viimeistään 12.4.
torstaina 17.5. ilmoittaudu viimeistään 10.5.

Kevyet keskiviikot -retkipäivät

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu avohoidossa oleville mielenterveysasiakkaille. Ohjelmassa yhdessäoloa, hiljentymistä, lounas ja kahvit. Maksu 11 €, mahdollisuus anoa avustustusta retkimaksuun diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin keskeltä) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Omaishoitajien ja hoidettavien retket 2018

Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä. Omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.

  • tiistaina 13.2. Ilmoittaudu viimeistään 30.1. mennessä tästä linkistä
  • tiistaina 17.4. Ilmoittaudu viimeistään 13.4. mennessä tästä linkistä
     
  • lauantaina 12.5.2018 Nastolan omaishoitajien virkistyspäivä Luomaniemessä.

Marian Kammarilaisten vapaapäivät

Marian Kammarin vapaaehtoistoiminnassa mukana olevien retket. Retkipäivä on ilmainen vapaaehtoisille.

Huom! Ilmoittaudu jompaankumpaan retkeen, ei siis molempiin

Tiistaina 8.5. Marian Kammarilaisten retki Siikaniemeen. Ilmoittaudu tästä

Tiistaina 15.5. Marian Kammarilaisten retki Siikaniemeen. Ilmoittaudu tästä

Leirit
 

19.–21.3. Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä

Ulkoilua, uimista ja muuta liikuntaa sekä mahdollisuus pilkkimiseen.Ohjelmassa myös saunomista ja tietysti hyvää ruokaa. Leirillä mukana myös Matti Ahokas, Seija Avikainen ja Petri Määttä. Leirin hinta 34 € sisältää kuljetuksen ja täysihoidon. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla.
Hakemukset viimeistään 5.3. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä


20.–22.4. Päihteistä vapaa viikonloppu Siikaniemessä

Valmistaudutaan uuteen alkuun ja kesän tuloon. Bongataan perhosia, lintuja ja sinivuokkoja.  Ohjelmassa saunaa, hyvää ruokaa, hiljentymistä, raitista yhdessäoloa, ulkoilua ja pelejä. Mukana menossa mm. Matti Ahokas. Maksu 34 €. Leirimaksuun on mahdollisuus hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla.   Tiedustelut Matti Ahokas, puh. 044 719 1269.
Hakemukset viim. 4.4. mennessä.  Hakemuslomakkeelle tästä


2.–4.5. Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 
Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Maksu 34 €, omaishoitajat mukaan maksutta. Leirillä mukana myös diakoniatyöntekijät Meri Kalanti, Helinä Widgren ja Elisa Linkola.
Hakemukset viimeistään 17.4. mennessä. Hakemuslomakkeelle tästä
 

21.–22.5. Eläkeläisten leiri Siikaniemessä
 Omatoimisille yli 65 -vuotiaille lahtelaisille eläkeläisille virkistystä arkeen hyvän seuran, ruuan ja ohjelman parissa. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Helinä Widgren, Tia Määttä ja Raija Alhosaari.  Maksu 17 €, sisältää kuljetuksen. Lisätiedot Helinä Widgren, 044 719 1482. Hakemukset viim. 2.5. mennessä.
Hakemuslomakkeelle tästä

 

8.–10.6. Kesälomanen perheille
Mukavaa yhdessäoloa kaikenlaisille perheille. Myös etä- ja yksinhuoltajaperheille!  Isovanhemmatkin mahtuvat mukaan. Ohjelmaa aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen. Mukana  Tia ja Petri Määttä sekä lastenohjaajia. Maksu aik. 34 €, lapset 2-12v. 17 €, alle 2 vuotiaat maksutta. Maksu sisältää kuljetuksen. Hakemukset viim. 20.5. mennessä.
 

2.–4.7. Romanien perheleiri
Monipuolista ohjelmaa; alustuksia, keskustelua, saunomista ja yhdessäoloa. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Mukana mm. Tino Varjola ja Eija Karlsson. Maksu aik. 34 €, lapset 2-12v. 17 €, alle 2v.– .

       3.7. Romanien retkipäivä leirin yhteydessä  
       Maksu aik. 11 €, lapset 2-12v. 5 €, alle 2 vuotiaat maksutta.
       Ilmoittautuminen ja lisätiedot Tino Varjola, puh. 040 513 0028 viim. 15.6. mennessä.

 
16.
18.7. Kehitysvammaisten aikuisten kesäleiri Siikaniemessä

Mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Mukana kehitysvammatyön pastori Jenni Jaakonsaari, kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, diakonissa Meri Kalanti ja Helena Palminen sekä avustajia. Maksu 34 €, sisältää kuljetuksen. Hakemukset viim. 25.6. mennessä.
 

 20.–22.7. Liikuntarajoitteisten ja näkövammaisten yhteinen kesäleiri Siikaniemessä
Leppoisaa yhdessäoloa vertaisseurassa kesäisen luonnon keskellä. Mukana liikuntavammaistyöntekijä Riitta Aaltonen puh. 044 719 1259, diakonissa Helena Palminen puh. 044 719 1258 ja diakonissa Liisa Malin sekä 2 avustavaa työntekijää. Maksu 34 €, omaishoitajat ja henkilökohtaiset avustajat maksutta. Hakemukset, myös omaishoitajasta tai henkilökohtaisesta avustajasta, viim. 5.6. mennessä työntekijöille tai netin kautta.
 

14.–16.8. Eläkeläisten leiri Luomaniemessä
Leiri erityisesti Nastolassa asuville omatoimisille eläkeläisille Luomaniemen toimintakeskuksessa Nastolan kirkolla pikku Kukkasen rannalla. Maksu 34 €. Ei yhteiskuljetusta. 

22.24.8. Eläkeläisten liikuntapainoitteinen leiri Siikaniemessä

24.–26.8. Venäjänkielisten taidepainoitteinen leiri Luomaniemessä

17.–19.9. Eläkeläiset ja veteraanileskimiehet Siikaniemessä

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri