Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Täytä sähköinen hakulomake alla olevasta linkistä, ilmoita henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. (Ohjelma ei päästä vajavaisia hakemuksia läpi, puuttuvat tiedot näkyvät punaisena). Kun kaikki tiedot on täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista vielä kirjottamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Näytöllä näkyy sen jälkeen teksti; Ilmoittautumisesi on vastaanotettu.

Jos ilmoitat tilaisuuteen useamman henkilön esim. perheleirille
Täytä sähköinen hakulomake, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Sen jälkeen  klikkaa Lisää Henkilö -painiketta ja täytä toisen hakijan tiedot. Kun kaikkien hakijoiden tiedot on tällä tavoin täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeille antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Kevyet keskiviikot -retket                                                                                 

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu osin sekä mielenterveyskuntoutujille virkistykseksi, että tukemaan mielenterveyttä elämän raskaissa muutosvaiheissa . Osa retkistä on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille, joissain retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Päivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

6.2. Ilmoittaudu viimeistään 30.1.
20.3.  Ilmoittaudu viimeistään 13.3.
17.4.  Ilmoittaudu viimeistään 10.4.
15.5.  Ilmoittaudu viimeistään 8.5.
5.6.  Ilmoittaudu viimeistään 29.5.

Liikuntavammaisten retket


Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

  • torstaina 24.1. Luomaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 17.1. tästä
  • torstaina 21.2. Siikaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 14.1.  
  • torataina 21.3. Siikaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 14.1.  
  • torstaina 2.5. Siikaniemessä Ilmoittaudu viimeistään 25.4.       

PERHEIDEN RETKI LUOMANIEMEEN 12.1.2019
Irtaannu päiväksi arjesta. Tule mukaan puuhastelemaan yhdessä muiden perheiden kanssa.
Retkelle lähdetään klo 9 Marolankadulta ja palataan klo 15.30 bussikuljetuksella. Retki sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, lounaan ja kuljetuksen. Hinta: aikuiset 11e, lapset 2-12v 5e. Retkimaksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijöiden vastaanotolta.
Retkellä mukana diakoniatyöntekijät Sinikka Virolainen, p. 044 7191 412 ja Pia Lempinen, p. 044 7191 541.
Ilmoittautuminen tästä viimeistään 14.12. mennessä

Omaishoitajille ja hoidettaville virkistystä 

Omaishoitajien ja hoidettavien retket
Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.

tiistaina 12.2. Ilmoittaudu viimeistään 29.1. tästä
tiistaina 16.4. Ilmoittaudu viimeistään 2.4.
tiistaina 20.8. Ilmoittaudu viimeistään 6.8.
tiistaina 19.11. Ilmoittaudu viimeistään 5.11.
 

Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 15.-17.5.2019
Voimia ja virkistystä arkeen! Astu valmiiseen ruokapöytään! Leirillä on monipuolista ohjelmaa; alustuksia, keskustelua, saunomista ja mukavaa yhdessäoloa. Omaa ohjelmaa hoitajille ja hoidettaville. Maksu 34 €, omaishoitajat maksutta. Matkat itse tilaten omilla kuljetuskorteilla. Tarkempia tietoja antavat ja leirillä kanssanne ovat diakoniatyöntekijät Helinä Widgren, puh. 044 719 1482, Seija Avikainen puh. 044 719 1421 ja Eija Paulamäki puh. 044 719 1471 ja Helinä Widgren. Ilmoittaudu viimeistään 26.4.

Eläkeläisten leirit ja retket

Tule mukaan viihtymään ja virkistymään kauniin luonnon keskelle! Mukavaa tekemistä, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa! Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteiskuljetus.

20-21.5. ma-ti Eläkeläisten leiri Siikaniemessä
Maksu 20 €. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Helinä Widgren, 077 719 1482 ja Tia Määttä, 044 719 1495. Ilmoittautuminen keväällä viimeistään 29.4. mennessä.

13.8.-15.8. ti-to Eläkeläisten leiri Luomaniemessä
 Nastolalaiset etusijalla. Maksu 34 €. Leirillä mukana diakoniatyöntekijä Tiia Rantanen. Ilmoittautuminen kesällä viimeistään 30.7. mennessä

16.-18.9. ma-ke Eläkeläiset leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Ilmoittautuminen kesällä, viimeistään 26.8. mennessä

Eläkeläisten liikuntapainotteiset leirit 

Leireillä runsaasti monipuolista liikuntaa yhdessä ulkona ja sisällä. Leirillä selviytyminen edellyttää itsenäistä liikuntakykyä. Leirin hinta 34 € sisältää kuljetukset ja täysihoidon. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Lisätietoja ja ilmoittautumiset vuoden 2019 alkupuolella.

11.-13.3.2019 Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana mm. Iris Tammisto. Ilmoittaudu viim. 18.2. mennessä tästä

14.-16.8.2019 Eläkeläisten liikuntapainotteinen leiri Siikaniemessä
Maksu 34 €. Mukana Seija Avikainen ja Liisa Malin. Ilmoittaudu viim. 26.7. mennessä.

 

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri