Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai diakoniakeskus.maria@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Täytä sähköinen hakulomake alla olevasta linkistä, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Ohjelma ei päästä vajavaisia hakemuksia läpi. Kun kaikki tiedot on taytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeelle antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Jos ilmoitat tilaisuuteen useamman henkilön esim. perheleirille
Täytä sähköinen hakulomake, ilmoita hakijan henkilötunnus täydellisenä ja kaikki pakollisiksi merkityt tiedot. Sen jälkeen  klikkaa Lisää Henkilö -painiketta ja täytä toisen hakijan tiedot. Kun kaikkien hakijoiden tiedot on tällä tavoin täytetty, klikkaa JATKA -painiketta, ja tarkista lomakkeille antamasi tiedot. Tarkistuksen jälkeen klikkaa ILMOITTAUDU -painiketta, jolloin hakemus lähtee eteenpäin. Vahvistus hakemuksen onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Retket ja leirit syksy 2017                                               
                                                                                       

Liikuntavammaisten retket syksyllä 2017


Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Riitta Aaltoselle, puh. 044 7191 259 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta (ilmoittumislinkki = klikkaa haluamaasi retkipäivää).

torstaina 21.9.
torstaina 19.10.
torstaina 16.11.
torstaina 14.12. Jouluretki! Ehtoollismessu ja jouluruoka (eri hinta). 

Kevyet keskiviikot -retkipäivät

Retkipäivät Siikaniemessä on tarkoitettu avohoidossa oleville mielenterveysasiakkaille. Ohjelmassa yhdessäoloa, hiljentymistä, lounas ja kahvit. Maksu 10 €, mahdollisuus anoa avustustusta retkimaksuun diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin keskeltä) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

  • 11.10. Ilmoittaudu viimeistään 4.10.  tästä linkistä tai soittamalla p. 044 719 1265 (arkistin klo 9–15)
  • 8.11. Ilmoittaudu viimeistään 1.11. tästä linkistä tai soittamalla p. 044 719 1265 (arkisin klo 9–15)
  • 13.12. Ilmoittaudu viimeistään 6.12. tästä linkistä tai soittamalla p. 044 719 1265 (arkisin klo 9–15)

Omaishoitajien ja hoidettavien retket

Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen!

Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä. Omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta.
Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot.

Seuraava retki on tiistaina 21.11.2017. Ilmoittaudu viimeistään 14.11. mennessä tästä linkistä tai soittamalla 044 719 1265 (arkisin klo 9–15).

Marian Kammarilaisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu kaikille Marian Kammarin toiminnassa oleville vapaaehtoisille tehtävästä riippumatta.  Vuoden aikana toiminnassa oleva vapaaehtoinen voi osallistua valintansa mukaan kevään tai syksyn retkipäivään. Kummankin retkipäivän ohjelma on samanlainen, tänä vuonna painotus on liikkumisen ilossa.  

Seuraavat retket

Ti 19.9.2017 Marian Kammarin kahvilatoiminnan ja avustajatoiminnan retki Siikaniemeen
Lähtö yhteiskuljetuksella Marolankadulta klo 13. Paluu klo 18 mennessä, jolloin Ristinkirkossa alkaa yhteisen diakonian ja sairaalasielunhoidon vapaaehtoisten toimintakauden tehtäviin siunaaminen. Ilmoittaudu retkipäivään ja siunaamiseen tästä linkistä tai soittamalla 044 719 1265.

Huom! Jos tulet pelkästään siunaamiseen, ilmoittaudu siihen

  • soittamalla 044 719 1265 (arkisin klo 9–15) tai
  • lähettämällä tekstiviesti samaiseen numeroon  tai
  • sähköpostilla diakoniakeskus.maria@evl.fi

Suruleirit ja-retket

Voimaantumisen päivä menetyksen keskellä

Tule levähtämään surun keskellä Siikaniemen kurssikeskukseen yhdessä muiden surua kokevien kanssa lauantaina 7.10. klo 9–19. Retken painopiste on virkistäytymisessä ja voimaantumisessa, kuitenkaan surua unohtamatta. Retkelle voidaan ottaa 10–15 henkilöä.

Retken hinta on 15 €, maksetaan retkellä. Hintaan sisältyy ruuat ja ohjelma. Kuljetus järjestetään tarvittaessa, mainitsethan siitä  ilmoittautuessa. Maksuun voi anoa avustusta diakoniavastaanotolla.

Retkellä ovat mukana diakoniatyöntekijät Merja Seppälä-Mäkinen ja Sinikka Virolainen.

Ilmoittautuminen Merja Seppälä-Mäkiselle, p . 044 7191 287, viimeistään 26.9.
 

Leirit

Adventtileiri nuorille aikuisille kehitysvammaisille

Tule mukaan joulun odotuksen tunnelmaan toisen adventin viikonloppuna 1.-3.12.2017

Mukavaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa!

Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti omatoimisille nuorille aikuisille kehitysvammaisille. Leirillä mukana kehitysvammaistyön pastori Jenni Jaakonsaari, kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, diakoni Risto Nikula sekä avustajia. Leiri maksaa 32 €, sisältää myös kuljetuksen. Maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöltä.

Hakemukset 15.11. mennessä tästä kautta tai työntekijöiden kautta. 

Lisätietoja Tarja Kallio puh. 044 719 1297

 

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri