Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Seurakunnissa on monenlaisia jumalanpalveluksia. Tutustu erilaisiin jumalanpalveluksiin klikkaamalla vasemmalla haluamasi seurakunnan sivua.

Tilaisuudet uskonelämän tueksi

Kipinämessu

Kipinämessu on rennon kodikas ehtoollisjumalanpalvelus ja matalan kynnyksen paikka seurakuntayhteyteen sekä Jumalan läsnäolon kohtaamiseen.

Kipinämessu on tekijöidensä – työssä käyvien, opiskelevien, perheellisten ja sinkkujen nuorten aikuisten – näköinen. Jos jotenkin onnistut nukahtamaan penkkiin, lupaamme herättää yhteiselle kahville.

Tervetuloa myös lasten kanssa! Lapsia varten on leikkinurkkaus kirkkosalissa.

Kipinämessuja vietetään keväällä kahden viikon välein sunnuntaisin klo 17 Joutjärven kirkossa. Messujen järjestäjinä on Lahden seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia - ehkä myös sinä?

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi noin 20 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 Ristinkirkossa. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita. Tuomasmessujen päivämääriä syksyllä 2017: 3.9. / 1.10. / 5.11. /  3.12.

Kohtaamispaikka

Kaipaatko hengellistä kotia, jossa saat kasvaa keskeneräisenä ihmisenä ja rakastettuna Jumalan lapsena. Kaipaatko elävää ja innokasta Raamatun opetusta ja rukousyhteyttä?

Kaipaatko paikkaa, jonne voit lähteä koko perheesi kanssa?

Kaipaatko paikkaa, jossa myös lapsesi viihtyvät ja rakentuvat armossa?

Tule mukaan Kohtaamispaikkaan!

Kohtaamispaikka on hengellinen yhteisö, joka toimii osana Joutjärven seurakuntaa. Se sitoutuu Raamattuun Jumalan Sanana, elämän ja opin ylimpänä ohjeena sekä luterilaiseen tunnustukseen pelastuksesta yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen kautta.

Kohtaamispaikka joka toinen sunnuntai Joutjärven kirkolla klo 16.

Tutustu lisää osoitteessa kohtaamispaikka.info

Retriitit

Retriitti tarkoittaa vetäytymistä. Retriitissä ihminen saa levähtää ja hengähtää sekä samalla saa matkaevästä. Retriittejä järjestetään lähinnä Siikaniemen kurssikeskuksessa ja Parinpellon leirikeskuksessa. Ohjaajat ovat kouluttautuneet Hiljaisuuden Ystävät r.y.:ssä.

Retriittejä järjestetään muutaman kerran vuodessa ja niistä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa.

Hiljaisuuden retriitti ja henkilökohtaisesti ohjattu retriitti

Hiljaisuuden retriitti on kaikille täysi-ikäisille avoin, useimmiten viikonlopun mittainen mahdollisuus sitoutua hiljaisuuteen ryhmässä. Retriitissä saat levätä, miettiä ja kuunnella omaa sisintäsi.

Yhteinen hiljaisuus luo yhteyden kokemuksen. Ei tarvitse ottaa roolia, suorittaa tai hakea kontaktia. Hiljaisuudessa elämän yksinkertaisuus ja pyhyyden kokemus saavat tilaa. Hiljaisuutta rytmittävät yhteiset rukoushetket, ehtoollisenvietot, virikepuheet, mietiskelyhetket ja ruokailut. Väljä päiväohjelma vapauttaa luonnollisen rytmin löytymistä.

Osallistujalla on oma huone, kirjallisuutta saatavilla ja mietiskelytiloja käytettävissä. Koulutetut ohjaajat antavat myös rajatun mahdollisuuden henkilökohtaiseen keskusteluun.

Hiljaisuuden retriitin lisäksi sinulla on mahdollisuus myös henkilökohtaisesti ohjattuun retriittiin, joka yhdistää hiljaisuuden ja hengellisen ohjauksen. Lisätietoja henkilökohtaisesti ohjatusta retriitistä saat pastori Anna-Mari Kopolta.

Lahden seurakuntayhtymässä lisätietoja retriiteistä saat pastori Anna-Mari Kopolta. Retriitteihin voit ilmoittautua toimistosihteeri Ulla Helinille.

Raamattu-, rukous- ja keskustelupiirit

Seurakuntien tiloissa pidetään useita kymmeniä Raamattu-, rukous- ja keskustelupiirejä, joista osa kokoontuu yksityisissä kodeissa. Toiminnan tarkoitus on ohjata uusia ihmisiä tutkimaan Raamattua.

Vasemalla olevasta sivunavigaatiosta pääset tutustumaan eri seurakuntien raamattu-, rukous ja keskustelupiirien aikatauluihin.