Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

Ristinkirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissa vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi noin 20 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 Ristinkirkossa. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita.

Kuva: Seppo Jyrkkä

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä.

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

Tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Vapauden kahvila

Uudentyyppinen katuevankelioimisen muoto!

Kokoonnumme perjantaisin klo 18.00 Mariankammariin, os. Vapaudenkatu 6. Rukoilemme tunnin verran ja klo 19 osa jalkautuu kadulle kohtaamaan ihmisiä ja kutsumaan heitä Mariankammarille = Vapauden kahvilaan. Illat päättyvät tämän vuoden puolella klo 21.30, jolloin alkaa siivous. Ovet sulkeutuvat n. klo 22.00.

Syyskaudella 2018 parittomien viikkojen perjantait alkaen 17.8. ja päättyen 21.12. 2018, klo 18.00-22.00.

Illat ovat sisällöltään vapaamuotoisia; voimme mm. keskustella ja laulaa yhdessä ja rukoilla ihmisten puolesta, kuullaan pieniä todistuspuheenvuoroja ja tietysti - juodaan kirkollista keskustelujuomaa eli kahvia!

Järjestää Keski-Lahden seurakunta

Lisätietoja antaa Juha Okkola, 050-595 1612, juha.okkola@gmail.com, sekä pastori Pauli Pietiläinen, 044-7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi

CREDO-raamattukoulu

Credoluennot jatkuvat joka torstai klo 18-19 Ristinkirkon auditoriossa alkaen to 6.9. Poikkeus: 13.9. on Veteraanisalissa, Kirkkokatu 5, 2. krs. Must jokaiselle seurakunnan aktiivijäsenelle, avoin ihan kaikille!

Luentojen aiheet ilmoitetaan myös Kirkonseudussa.

Marraskuun teema: Jeesuksen takaisintulo, parousia.
  1. 1.11. Ajan merkkejä, jotka viittaavat Jeesuksen paluuseen, Pertti Nieminen
    8.11. Väkevä eksytys, Matti Leisola
    15.11. Tempausopin lyhyt historia , Kari Lehtovuori
    22.11. Ylötempaus ja paruusia-sama, vai eri tapahtuma? Pauli Pietiläinen
    29.11. Paneeli- ja yleisökeskustelu marraskuun aiheesta, luennoitsijat mukana

Paneeli- ja yleisökeskustelut johtaa Pertti Nieminen

Lisätietoa Pertti Nieminen, mr.pertti@gmail.com , 040-0350124.

RUKOUKSEN JA SANAN ILLAT

Marian kammarissa torstaisin klo 18-20 parillisten viikkojen torstait alkaen 23.8. ja päättyen 14.12.2018.  Tarmokasta rukousta ja yhteistä jakamista, tervetuloa! Järjestää Keski-Lahden seurakunta.

Sanan ja rukouksen illat Mukkulan kirkossa

Sanan ja rukouksen illat koostuvat laulusta, puheenvuoroista ja esirukouspalvelusta. Iltoja on noin kerran kuussa perjantaisin klo 18-21. Iltoja järjestävät Miehet Ankkurissa.

Alfa-kurssit

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Keski-Lahden seurakunta järjestää Alfa-kursseja yhteistyössä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jukka Immelille.

Pienryhmät

Keski-Lahden seurakunnassa kokoontuu useita erilaisia pienryhmiä. Tietoa ryhmistä löydät täältä.