Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

Ristinkirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissa vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja lähetyslounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on lähetyslounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Raamattuhetkien päivämäärät ovat keväällä 2017 1.2. / 8.2. / 15.2. / 22.2. / 1.3. / 8.3. / 15.3. / 22.3. / 29.3. / 5.4. / 19.4. / 26.4.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi noin 20 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 Ristinkirkossa. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita.

Tuomasmessujen päivämääriä syksyllä 2017: 3.9. / 1.10. / 5.11. /  3.12.

Kuva: Seppo Jyrkkä

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä.
Syyskaudella perhemessuja vietetään seuraavasti:

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa sunnuntain 12.3.2017 klo 16. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

Lasten pääsiäiskirkot 2017 pidetään seuraavasti:

• Ristinkirkossa ke 5.4. klo 9.15 ja klo 10 sekä to 6.4. klo 9.15 ja klo 10
  • Mukkulan kirkossa pe 7.4. klo 915 ja klo 10

Tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Vapauden kahvila

Uudentyyppinen katuevankelioimisen muoto!

Kokoonnumme perjantaisin klo 18.00 Mariankammariin, os. Vapaudenkatu 6. Rukoilemme tunnin verran ja klo 19 osa jalkautuu kadulle kohtaamaan ihmisiä ja kutsumaan heitä Mariankammarille = Vapauden kahvilaan. Illat päättyvät tämän vuoden puolella klo 21.30, jolloin alkaa siivous. Ovet sulkeutuvat ja hälyt menevät päälle klo 22.00.

Kevätkaudella 2018 kahdesti kuussa: 12.1., 26.1.; 9.2.; 23.2.; 9.3.; 23.3.; 6.4.; 27.4.; 11.5.; ja 25.5.

Illat ovat sisällöltään vapaamuotoisia; voimme mm. keskustella ja laulaa yhdessä ja rukoilla ihmisten puolesta, kuullaan pieniä todistuspuheenvuoroja ja tietysti - juodaan kirkollista keskustelujuomaa eli kahvia!

Järjestää Keski-Lahden seurakunta

Lisätietoja antaa pastori ja kanttori Pauli Pietiläinen, 044-7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi

CREDO-raamattukoulu

Credoluennot jatkuvat joka torstai klo 18-19 Ristinkirkon auditoriossa. Must jokaiselle seurakunnan aktiivijäsenelle, avoin ihan kaikille!

Luentojen aiheet ilmoitetaan myös Kirkonseudussa.

18.1. Ilmestyskirjan seurakuntien sanoma meille 1, Kari Lehtovuori
25.1  Ilmestyskirjsn seurakuntien sanoma meille 2, Kari Lehtovuori
1.2.  Miksi kirkko on olemassa, Kirje Efeson seurakunnalle, luku 4, Pertti Nieminen
8.2.  Miten kirkko toimii, Kirje Efeson seurakunnalle, luku  4, Pertti Nieminen
15.2. Uskossa kasvaminen, Kirje Efeson seurakunnalle, luku 4, Pertti Nieminen
22.2. Mitä Apostoli Paavali opettaa rukouksesta, Pauli Pietiläinen

Lisätietoa Pertti Nieminen, mr.pertti@gmail.com, 040-0350124.

RUKOUKSEN JA SANAN ILLAT

Kirkkokatu 5:n seurakuntasalissa torstaisin klo 18-20, seuraavina torstaina: 18.1.; 1.2.; 15.2.; 1.3.; 15.3. Huom! Ristinkirkossa; 12.4.; 26.4.; 10.5.; 24.5. Huom! Ristinkirkossa.

Paljon rukousta ja yhteistä jakamista, tervetuloa! Järjestää Keski-Lahden seurakunta

Sanan ja rukouksen illat Mukkulan kirkossa

Sanan ja rukouksen illat koostuvat laulusta, puheenvuoroista ja esirukouspalvelusta. Iltoja on noin kerran kuussa perjantaisin klo 18-21. Iltoja järjestävät Miehet Ankkurissa.

Alfa-kurssit

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Keski-Lahden seurakunta järjestää Alfa-kursseja yhteistyössä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jukka Immelille.

Pienryhmät

Keski-Lahden seurakunnassa kokoontuu useita erilaisia pienryhmiä. Tietoa ryhmistä löydät täältä.