Launeen seurakunnan jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Messut

Joka sunnuntai klo 10 messu Launeen kirkossa ja Liipolan seurakuntakeskuksessa klo 16 (kesäisin klo 10). Renkomäessä messu pidetään erikseen ilmoitettuina pyhinä.

Juhlapyhinä messuja voi olla myös muuhun aikaan ja eri paikoissa kuin tavallisina sunnuntaipäivinä.

Taizé-illat

Taizé-iltoja järjestetään pääasiassa Launeen kirkossa perjantai-iltaisin noin neljä kertaa vuodessa. Illat kutsuvat hiljentymiseen ja rukoukseen. Illoista ilmoitetaan erikseen kirkkojen ilmoitustauluilla sekä tapahtuma-kalenterissamme.

Lähdemessut

Lähdemessuja järjestetään Liipolan seurakuntakeskuksessa joitakin kertoja vuodessa. Lähdemessujen tarkoitus on viettää messua kevyemmällä kaavalla ja musiikilla.

Perhemessut ja vauvakirkot

Lapsiperheet ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin. On koko seurakunnan ilo ja rikkaus, kun kirkossa on myös pieniä lapsia. Launeen kirkossa ja Liipolan seurakuntakeskuksessa on lasten kirkkokasseja, joissa on lelu, kirjoja, värityskuvia ja kyniä. Kirkkokassin voi ottaa penkkiin mukaan kirkkoon tullessa ja palauttaa sitten taas messun päätyttyä. Kirkon perällä Lähde-salissa on messun aikana puuhanurkka lapsille. Siellä on piirustustarpeita ja kirjoja. Lapsi voi käydä messun aikana puuhanurkassa, jos aika käy pitkäksi.

Perhemessu ja sunnuntaiolkkari

Launeen kirkossa on perhemessu mikkelinpäivänä ja palmusunnuntaina. Liipolassa on perhemessu ja sunnuntaiolkkari  noin kerran kuussa (ei kesällä). Nämä messut ovat pituudeltaan ja sisällöltään sellaisia, että pienetkin lapset viihtyvät niissä.

Renkomäen, Patoseudun ja Nikkilän seurakuntakodeissa pidetään perhemessuja 1-2 kertaa vuodessa. Näissä tiloissa kokoontuvat päiväkerhoryhmät ovat mukana messujen toteutuksessa.

Vauvakirkot

Seuraava vauvakirkko on Launeen kirkossa sunnuntaina 13.9. klo 16.

Lisäksi: Martinpäivän lyhtykulkue Launeen kirkolla ti 10.11. klo 18.

Viittomakieliset jumalanpalvelukset

Viittomakielisiä jumalanpalveluksia järjestetään yhteistyössä Helsingin piirin kuurojenpapin kanssa muutamia kertoja kevät- ja syyskausilla. Viittomakieliset jumalanpalvelukset ovat seutukunnallisesti kuuroja ja muita viittomakielisiä kokoava jumalanpalvelus.

Viittomakielissä jumalanpalveluksissa käytössä vain viittomakieli.

• Torstaina 4.2.2016  klo 14 Launeen kirkko
  • Torstaina 3.3 .2016 klo 14 Launeen kirkko

Jumalanpalveluksen toimittaa kuurojenpappi Janne Rissanen.

Tilaisuudet uskonelämän tueksi

Tiedot säännöllisestä ryhmätoiminnasta Launeen seurakunnassa löydät sivun ylhäällä olevasta kohdasta seurakunnat/ Launeen seurakunta.

Muut tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.