Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on eri-ikäisten lasten oma jumalanpalvelus, lastenkirkko, joka on sisällöltään monipuolinen. Siellä lauletaan, leikitään, hiljennytään, kuullaan raamatunkertomuksia ja eläydytään niihin sekä ollaan yhdessä. Pyhäkoulu toteuttaa kirkon kasteopetustehtävää ja pyrkii tukemaan kodeissa tapahtuvaa kasvatustyötä. Pyhäkoulussa opetellaan elämäntaitoja, kiitollisuutta, toisen kunnioittamista, itsensä arvokkaaksi kokemista sekä Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon luottamista.

Pyhäkoulu sopii 3–14-vuotiaille, mutta pienemmätkin voivat osallistua tutun aikuisen kanssa. Alle neljävuotiaat voivat tulla isomman sisaruksen tai aikuisen kanssa. Pyhäkouluihin ei tarvitse ilmoittautua ja ne ovat maksuttomia. Tervetuloa!

Kevätkausi 2018

Joutjärven seurakunta

Ahtiala

Ahtialan seurakuntakeskus, Alasenkatu 4, taidepainotteinen pyhäkoulu koko perheelle ja kaikenikäisille, torstaisin klo 18.00. (Alkaen 4.1.)
Ahtialan seurakuntakeskus, Alasenkatu 4, Esikoiset ry:n pyhäkoulut 3–6-vuotiaille ja 7–10-vuotiaille. Pyhäkoulut kokoontuvat perjantaisin klo 18.00 (parilliset viikot alkaen 12.1.)

Joutjärvi

Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1, lapsityön huone, Kohtaamispaikan pyhäkoulu parillisten viikkojen sunnuntait klo 16.00 (alkaen 14.1.)
Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1, lapsityön huone, Kipinämessun aikana
Joutjoentie 2, kotipyhäkoulu Särkiö, joka toinen maanantai (parilliset viikot) klo 18.00 (alkaen 8.1.)

Karisto

Kauppakeskus Karisma, Juhlapyhäkoulut, joka toinen keskiviikko (parilliset viikot) klo 17.30 – 19 (alkaen 10.1.)

Monenlaista puuhaa: Raamatunkertomuksia, eläytymistä, leikkejä yms.

Lisätietoja Joutjärven pyhäkouluista lastenohjaaja Floricel Lindström, puh. 044 719 1465, floricel.lindstrom@evl.fi

Keski-Lahden seurakunta

Keskusta

Seurakuntatalo, Kirkkokatu 5, 1. kerroksen kerhohuone, venäjänkielinen pyhäkoulu ma klo 17.00–19.00 (alkaen 8.1.)

Seurakuntatalo, Kirkkokatu 5, 1. kerroksen kerhohuone ke klo 16.30–18.00 (alkaen 17.1.)

Mukaan voi ottaa pienet eväät.

Ristinkirkko, Kirkkokatu 4, 1.4. juhlapyhäkoulu messun aikana

Mukkula

Mukkulan kirkko, Kilpiäistentie 1, 1.4. juhlapyhäkoulu messun aikana

Nettipyhäkoulu www.lahdenseurakunnat.fi

Lisätietoja Keski-Lahden pyhäkouluista lastenohjaaja Minna Tuominen, puh. 044 719 1444, minna.m.tuominen@evl.fi

Launeen seurakunta

Launeen kirkko, Tapparakatu 22, kerhotilat, askartelupyhäkoulu, ma klo 17.00–18.30 (alkaen 15.1.)

Launeen kirkko, Tapparakatu 22, kerhotilat, puuhapyhäkoulu messun aikana su klo 10-10.45 (alkaen 14.1.)

Liipolan srk.keskus, Ostoskatu 7, venäjänkielinen pyhäkoulu messun aikana, su klo 12 seuraavina päivinä: 25.2., 25.3., 15.4. ja  20.5.

Lisätietoja Launeen pyhäkouluista lastenohjaaja Sofia Sukari, puh. 044 719 1310, sofia.sukari@evl.fi

Nastolan seurakunta

Nastolassa alkavista pyhäkouluista ilmoitetaan myöhemmin.

Lastenohjaaja Päivi Reinikka, puh. 040 480 5565, paivi.reinikka@evl.fi

Salpausselän seurakunta

Metsäkangas

Salpausselän kirkko, Petsamonkatu 10, sivurakennus, messun aikana su klo 10.00 (alkaen 7.1.)

Perhemessujen aikana sunnuntaina 21.1., 25.3. ja 13.5. ei ole pyhäkouluja.

Lisätietoja Salpausselän pyhäkouluista lastenohjaaja Riitta Flekander, puh. 044 719 1479, riitta-liisa.flekander@evl.fi

Nettipyhis

Haluatko pitää pyhäkoulua kotona? Täältä löydät noin kuukausittain päivittyvän materiaalin omaan kotipyhäkouluusi.

Pyhäkoulunohjaajaksi?

Pyhäkoulua voit pitää yksin tai toisen pyhäkoulunohjaajan kanssa. Pyhäkoulua voi pitää myös omassa kodissa. Työstä maksetaan pieni korvaus ja lisäksi järjestetään erilaisia koulutuspäiviä.

Jos tahdot ryhtyä pyhäkoulunohjaajaksi

Ota yhteys lastenohjaajaan, jonka seurakunnan alueella haluat pitää pyhäkoulua.

Keski-Lahti

Laune