Musiikki Lahden seurakunnissa

"Luodut kaikki laulakaa Luojan suurta kunniaa"

Musiikki on mukana kaikessa seurakunnan toiminnassa. Erityisen keskeinen tehtävä sillä on messussa. Kirkossa musiikki on taidetta, jolla on tarkoitus: sen kautta seurakunta ylistää Jumalaa, rukoilee ja ilmaisee uskonsa. Musiikki soi todistaakseen ylösnousseen Kristuksen antamasta uudesta elämästä. Se kaikuu tutussa virressä, urkujen juhlavissa sävelissä, kuorojen upeissa esityksissä ja saa gospelbändiä kuunnellessa jalan naputtamaan tahtia.

Lahden seurakunnissa toimii useita kuoroja ja soitinryhmiä, jotka harjoittelevat säännöllisesti, osallistuvat messun musiikin toteutukseen ja esiintyvät muutenkin. Konserttitoiminta kirkoissa on vilkasta. Musiikki on läsnä myös perhejuhlien yhteydessä kirkollisissa toimituksissa sekä lasten kerhoissa, vanhusten pienryhmissä ja nuorten toiminnassa. Kanttorit tuovat musiikkia myös moniin paikkoihin ympäri kaupunkia: sairaaloihin, laitoksiin, kouluihin, oppilaitoksiin ja torille.

Ajankohtaiset konsertit ja muut musiikkitapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.

Tule sinäkin mukaan!

Monimuotoinen musiikki tarvitsee kirkossakin tekijänsä. Lahden seurakuntien kanttorit kutsuvat mukaan laulajia ja soittajia rakentamaan yhdessä elävää musiikkia ja rakentumaan elävän sanan ja musiikin yhteydestä. Mikäli haluat osallistua seurakuntien musiikkiin muutenkin kuin yhtymällä yhteiseen lauluun, ota yhteyttä kanttoriin.

Vasemmalta valikosta löydät eri ikäryhmille suunnattuja ja eri tyylisiä musiikkiharrastuksia.

Musiikki perhejuhlissa ja hautajaisissa

Musiikilla on vahva merkitys häissä ja hautajaisissa. Kanttorit voivat auttaa sopivien virsien, laulujen ja urkumusiikin valitsemisessa. Kanttoreilla on keskenään erilaiset ohjelmistot urku- ja laulumusiikin osalta, joten erityistoiveita kannattaa kysyä suoraan toimitusvuorossa olevalta muusikolta.

Lisää tietoa ja esimerkkejä kirkollisten toimitusten musiikista löydät

Verkkovirsikirjan ja muita linkkejä netissä oleviin virsiaiheisiin sivustoihin löydät