Omaishoito

Diakoniatyö järjestää omaishoitajille ja -hoidettaville ryhmä-, retki- ja leiritoimintaa. Kesäaikaan on parin päivän leiri Siikaniemen kurssikeskuksessa, lisäksi on retkiä omaishoitajille ja -hoidettaville. Tutustu diakoniatyön leiritoimintaan tästä.

Diakoniatyöntekijät tekevät pyydettäessä myös kotikäyntejä.

Oivaklubi

Oivaklubi on omaishoidettavien päivätoimintaryhmä. Se tarjoaa monipuolista ja aktivoivaa toimintaa ikääntyneille omaishoidossa oleville henkilöille, kun omaishoitaja tarvitsee omaa aikaa virkistäytymiseen tai asioiden hoitamiseen.

Päivätoimintaryhmä kokoontuu Jalkarannan seurakuntakodilla (Peräkammari) 7.9. alkaen (Sarvikatu 9) torstaisin klo 9.15 – 14.00. Lukukausimaksu on 140€/ henkilö/ syyskausi, jonka voi maksaa kahdessa erässä tai hakea siihen maksuvapautusta. Hinta sisältää lounaan ja kahvin. Kuljetuksen jokainen hoitaa itse.
Oivaklubin toiminnasta vastaa Salpausselän seurakunnan diakoniatyö yhdessä koulutuksen saaneiden vapaaehtoisten kanssa.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset diakonissa Meri Kalanti, p. 044 7191 474 tai  meri.kalanti@evl.

Rauhantupa

Rauhantupa on omaishoidettavien päivätoimintaryhmä ensisijaisesti Launeen alueella asuville. Se tarjoaa monipuolista ja aktivoivaa toimintaa ikääntyneille omaishoidossa oleville henkilöille, kun omaishoitaja tarvitsee omaa aikaa virkistäytymiseen tai asioiden hoitamiseen. Ryhmä kokoontuu talvikauden Launeen kirkolla (kokoushuone Pippo) torstaisin klo 9.00-15.00.

Päivän hinta on 8 € sisältäen lounaan ja kahvin. Kuljetuksen jokainen huolehtii itse.

Rauhantuvan toiminnasta vastaa Launeen seurakunnan diakoniatyö yhdessä koulutuksen saaneiden vapaaehtoisten kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eija Paulamäki puh. 044 719 1471 tai eija.paulamaki@evl.fi.

Retket ja leirit

Omaishoitajille ja hoidettaville järjestetään myös yhteisiä retkiä ja leirejä. Niihin pääset tutustumaan tästä

Vapaaehtoiseksi?

Oivaklubiin tai Rauhantupaan voit ilmoittautua myös vapaaehtoiseksi.