Avoin luentotilaisuus ” Sota jättää jälkensä”

Avoin luentotilaisuus ” Sota jättää jälkensä” Nastolan kirkko

Suomen sisällissodasta tulee kuluneeksi tänä vuonna 100 vuotta. Suomen evankelis-luterilainen kirkko kutsuu viettämään vuoden 1918 muistoa uusilla, vanhoista jakolinjoista vapailla tavoilla ja antamaan tilaa ihmisten kertomuksille.

Tilaisuudessa Lahden kaupunginmuseon tutkimuspäällikkö dosentti Hannu Takala kertoo lyhyesti sodan syistä ja tapahtumista erityisesti Lahden seudulla sekä sodan ankarista jälkiselvittelyistä Fellmanin pellolla ja Hennalassa. Suomen kirjallisuuden Seuran erikoistutkija dosentti Ulla-Maija Peltonen käsittelee luennossaan sitä, miten sisällissotaa on muistettu eri aikoina ja millaisia muistoja sota on ihmisiin jättänyt sekä sitä, miten muistoja on käsitelty.

Näihin luentotilaisuuksiin on vapaa pääsy ja niiden yhteydessä voi ilmoittautua seurakunnan järjestämiin muisteluryhmiin.

Nastolan seurakunta

Kokoonnumme kedeissa