Lahden seurakuntayhtymän uutiset

• Jalkarannan seurakuntakodin korjaustyö valmistui

21.9.2017 10.27

Jalkarannan seurakuntakodin korjaustyöt on saatu kesällä päätökseen.
  • Lahtelaiset papit Roomalaiskirjeen äärellä

6.9.2017 17.01

Reformaation merkkivuoden vietto Lahdessa jatkuu. Kahdeksana sunnuntai-iltana 10.9.-10.12. lahtelaiset papit avaavat kuulijoille Roomalaiskirjettä - tekstiä, joka oli Martti Lutherillekin hyvin tärkeä. Nämä luennot ovat jatkoa keväällä pidetylle Tunnustuskirjaluentosarjalle, jossa esiintyjinä oli piispoja ja professoreita. Nyt ollaan liikkeellä paikallisin voimin.
  • Seurakuntayhtymä varautuu niukkoihin vuosiin

6.9.2017 14.34

Lahden seurakuntayhtymässä on tämän vuoden aikana mietitty sitä, miten seurakuntien toiminta voitaisiin turvata tulevaisuudessa, kun verotulot vähenevät.

• Hautakiviä kaadettu Läntisellä hautausmaalla

4.9.2017 10.56

• Vuokraa fillari Marian kammarista Vapaudenkadulta

31.8.2017 11.02

Tekisikö mielesi liikkua kaupungilla pyörällä, mutta pyörä vain puuttuu. Nyt voit vuokrata polkupyörän maksutta käyttöösi Vapaudenkatu 6:sta, Marian kammarista.

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöllä on Vapaudenkatu 6:n edessä kolme polkupyörää joita voi vuokrata muutamaksi tunniksi tai vaikkapa koko päiväksi.

Vuokraus tapahtuu siten, että käyt Marian kammarissa diakoniatyön toimistossa kuittaamassa itsellesi pyörän ja kypärän.  Tämä ei siis maksa mitään.

Pyörän voit noutaa arkisin haluamaasi aikaan alkaen klo 9. Pyörä pitää palauttaa samana päivänä diakoniatoimistolle viimeistään klo 15. Pyöriä on käytössä kolme, joten on toki mahdollista, että kaikki fillarit ovat liikenteessä, jolloin sitä ei tietenkään voi saada.

Jos koet tämän palvelun suorastaan rahanarvoiseksi, voi palauttaessa pyörää antaa haluamasi rahasumman Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Pyörät eivät ole aivan uusia, mutta ne on huolella kunnostettu seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön Timeout Racing moottoripajalla.

Näillä ohjeilla homma toimii sujuvasti:

- Tarkista ennen liikkeellelähtöäsi pyörän kunto.

- Pistä kypärä päähäsi ja polkaise liikkeelle.

- Älä luovuta pyörää kenellekään toiselle.

- Lukitse pyörä, kun et aja sillä.

- Vuokrattu pyörä on palautettava samana päivänä viimeistään klo 15 Vapaudenkadulle ja kypärä on tuotava takaisin diakoniatoimistoon.

• Syyskauden avajaiset Launeen kirkolla

30.8.2017 16.42

Sunnuntaina 3.9. klo 10 messu, vapaaehtoisen siunaaminen ja kirkkopiknikki nyyttäriperiaatteella.
  • Hautamuistomerkkejä kaadettu Vanhalla hautausmaalla

27.8.2017 20.14

• Yhteiset lounasruokailut alkoivat Launeella sekä muissa Lahden seurakunnissa

25.8.2017 10.40

Yleisradio uutisoi alueuutisissa sekä valtakunnallisesti Yhteisen keittiön lounasruokailuista. Linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-9791006

• Asiakaspalveluiden aukioloissa muutoksia ke 6.9.2017

24.8.2017 10.31

Asiakaspalvelu seuraavissa toimistoissa avoinna keskiviikkona 6.9. ainoastaan klo 13-15:

- Hautausasioiden, diakonian ja keskusrekisterin asiakaspalvelu, Vapaudenkatu 6

- Keskusrekisteri, seurakuntien toimistot ja kasvatusasiain toimisto, Kirkkokatu 5

- Nastolan seurakuntatoimisto, Immiläntie 2

- Taloustoimisto, Kirkkokatu 5

- Kiinteistötoimisto, Kirkkokatu 5

• Syyskausi alkaa!

10.8.2017 15.19

Launeen seurakunnassa syyskauden toiminta käynnistyy ja monenlaista mukavaa on tulossa. 18.8. ilmestyy Omalähiön välissä seurakunnan liite, jossa on paljon tietoa tulevasta ohjelmasta. Tietoa saat myös Kirkonseutu-lehdestä ja nettisivuilta www.lahdenseurakunnat.fi. Syyskauden avajaiset pidetään sunnuntaina 3.9.2017 klo 10 Launeen kirkolla.