Lahden seurakuntayhtymän uutiset

• Asiakaspalvelut suljettuina 23.11.

16.11.2017 10.12

Keskusrekisteri, seurakuntatoimistot (Kirkkokatu 5, 3. krs) ja asiakaspalvelu (Vapaudenkatu 6) sekä Nastolan seurakuntatoimisto (Immiläntie 2) ovat suljettuna torstaina 23.11. klo 11-16. Myös puhelinpalvelut ovat kiinni.

• Yhteislauluja Viisikielisestä Launeen kirkossa

7.11.2017 17.39

Torstaina 9.11. vierailee seurakunnassamme monen lahtelaisen tuntema Tuula "Haxu" Hakkarainen. Päivällä hän laulaa ja laulattaa Launeen kirkolla kokoontuvissa ryhmissä, Valkovuokoissa ja Rauhantuvalla. Illalla klo 18 kutsutaan seurakuntalaisia Launeen kirkkoon laulamaan yhdessä hengellisiä lauluja Viisikielinen - laulukirjasta Tuula "Haxu" Hakkaraisen johdolla. Ilta päättyy iltateehen ja - kahviin.
  • Lapset ja lapsiperheet kokoontuvat Bedan pirttillä

25.10.2017 09.54

Nastolassa Rakokivessä Bedan pirtille on tullut syksystä alkaen lisää vipinää kun lasten ja lapsiperheiden ryhmät alkoivat kokoontua pirtillä.

• Salpausselän kirkko toimii remontin keskellä

24.10.2017 13.47

Salpausselän kirkon kattoremontti on käynnistynyt lokakuun alussa.
  • Jalkarannan seurakuntakodin korjaustyö valmistui

21.9.2017 10.27

Jalkarannan seurakuntakodin korjaustyöt on saatu kesällä päätökseen.
  • Lahtelaiset papit Roomalaiskirjeen äärellä

6.9.2017 17.01

Reformaation merkkivuoden vietto Lahdessa jatkuu. Kahdeksana sunnuntai-iltana 10.9.-10.12. lahtelaiset papit avaavat kuulijoille Roomalaiskirjettä - tekstiä, joka oli Martti Lutherillekin hyvin tärkeä. Nämä luennot ovat jatkoa keväällä pidetylle Tunnustuskirjaluentosarjalle, jossa esiintyjinä oli piispoja ja professoreita. Nyt ollaan liikkeellä paikallisin voimin.
  • Seurakuntayhtymä varautuu niukkoihin vuosiin

6.9.2017 14.34

Lahden seurakuntayhtymässä on tämän vuoden aikana mietitty sitä, miten seurakuntien toiminta voitaisiin turvata tulevaisuudessa, kun verotulot vähenevät.

• Hautakiviä kaadettu Läntisellä hautausmaalla

4.9.2017 10.56

• Vuokraa fillari Marian kammarista Vapaudenkadulta

31.8.2017 11.02

Tekisikö mielesi liikkua kaupungilla pyörällä, mutta pyörä vain puuttuu. Nyt voit vuokrata polkupyörän maksutta käyttöösi Vapaudenkatu 6:sta, Marian kammarista.

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyöllä on Vapaudenkatu 6:n edessä kolme polkupyörää joita voi vuokrata muutamaksi tunniksi tai vaikkapa koko päiväksi.

Vuokraus tapahtuu siten, että käyt Marian kammarissa diakoniatyön toimistossa kuittaamassa itsellesi pyörän ja kypärän.  Tämä ei siis maksa mitään.

Pyörän voit noutaa arkisin haluamaasi aikaan alkaen klo 9. Pyörä pitää palauttaa samana päivänä diakoniatoimistolle viimeistään klo 15. Pyöriä on käytössä kolme, joten on toki mahdollista, että kaikki fillarit ovat liikenteessä, jolloin sitä ei tietenkään voi saada.

Jos koet tämän palvelun suorastaan rahanarvoiseksi, voi palauttaessa pyörää antaa haluamasi rahasumman Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Pyörät eivät ole aivan uusia, mutta ne on huolella kunnostettu seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön Timeout Racing moottoripajalla.

Näillä ohjeilla homma toimii sujuvasti:

- Tarkista ennen liikkeellelähtöäsi pyörän kunto.

- Pistä kypärä päähäsi ja polkaise liikkeelle.

- Älä luovuta pyörää kenellekään toiselle.

- Lukitse pyörä, kun et aja sillä.

- Vuokrattu pyörä on palautettava samana päivänä viimeistään klo 15 Vapaudenkadulle ja kypärä on tuotava takaisin diakoniatoimistoon.

• Syyskauden avajaiset Launeen kirkolla

30.8.2017 16.42

Sunnuntaina 3.9. klo 10 messu, vapaaehtoisen siunaaminen ja kirkkopiknikki nyyttäriperiaatteella.