Joulunajan liikennejärjestelyt hautausmailla

4.12.2017 14.18

Lahden seurakuntayhtymä järjestää jouluaattona ilmaisen linja-autokuljetuksen kaupungin keskustasta Levon, Läntisen ja Mustankallion hautausmaille. Näin halutaan palvella seurakuntalaisia sekä vähentää yksityisautoilun aiheuttamia pakokaasupäästöjä. Mahdollisimman monen hautausmailla kävijän toivotaankin jättävän henkilöauton kotiin ja käyttävän linja-autoa. Henkilöautopysäköinti on järjestetty hautausmailla samoin kuin aiempinakin vuosina.

Jouluaaton ilmainen bussikuljetus hautausmaille ajetaan kahdella autolla Marolankadun turistipysäkiltä.

Läntinen ja Mustankallion hautausmaa

Toinen linja-auto ajaa Marolankadun turistipysäkiltä Läntiselle hautausmaalle, josta jatkaa Mustankallion hautausmaalle. Tarvittaessa auto pysähtyy Hollolankadulla Konserttitalon pysäkeillä ja Hämeenlinnantiellä Salpausselän koulun pysäkeillä. Läntisen hautausmaan kohdalla pysäkki on Hämeenlinnantien varrella. Mustankallion hautausmaan kohdalla pysäkki on Kiveriönkadulla Huhtakadun päässä, josta kävelymatkaa hautausmaalle on noin 300 metriä. Mustankallion hautausmaalta auto ajaa suoraan takaisin Marolankadulle.

Ensimmäinen lähtö Marolankadun turistipysäkiltä on klo 10.30. Linja-auto lähtee uudelle kierrokselle noin 45 minuutin välein. Tauko klo 12.00 – 13.00. Kuljetuksia jatketaan klo 13.00 edestakaisin siten, että viimeinen lähtö Marolankadulta on klo 15.30. Auto odottaa kappelien viimeisistä hartauksista lähteviä.

Levon hautausmaa

Toinen linja-auto ajaa Marolankadun turistipysäkiltä Levon hautausmaalle ja takaisin. Tarvittaessa auto pysähtyy Viipurintien pysäkeillä Möysän kohdalla.

Ensimmäinen lähtö Marolankadun turistipysäkiltä on klo 10.00. Linja-auto lähtee uudelle kierrokselle noin 30 minuutin välein. Tauko klo 12.00 – 13.00. Kuljetuksia jatketaan klo 13.00 edestakaisin siten, että viimeinen lähtö Marolankadulta on klo 16.00. Auto odottaa kappelin viimeisestä hartaudesta lähteviä.

Klo 10.30 (Levolle) sekä klo 11.15 (Läntiselle ja Mustankallion hautausmaalle) lähtevissä linja-autoissa lauletaan kauneimpia joululauluja, esilaulajina Hannu Lehdeskoski ja Riku Suokas.

Joulunajan pysäköintijärjestelyt hautausmailla 2017

Vanha hautausmaa

Pysäköintipaikat hautausmaan molemmissa päissä ovat käytössä normaalisti.

Nastolan hautausmaa

Hautausmaan pysäköintialue on käytössä normaalisti.

Mustankallion hautausmaa

Tienvarsipysäköinti Huhtakadun varrella kadunn molemmin puolin on kielletty! Pysäköintipaikat hautausmaan molemmissa päissä ovat käytössä normaalisti.