Piispantarkastusvuosi käynnistyi loppiaisena Launeella

12.1.2018 19.45

Kuvaelma: kolme tietäjää kumartuu Jeesus-lapsen eteen, mukana myös Maria ja Joosef. Tarja Klamin ottama kuva.
Tampereen hiippakunnassa on kehitetty piispantarkastusprosessia niin, että siinä katsellaan entistä enemmän eteenpäin, eikä niinkään tutkita menneitä. Piispantarkastus on jo useamman vuoden ajan aloitettu siten, että piispa seurueineen tulee osallistumaan seurakunnan messuun. Messun jälkeen pidetään yhteinen työskentely, jossa etsitään juuri tämän seurakunnan haasteita ja tarpeita. Näin tehtiin Launeellakin.
Launeen kirkko täyttyi loppiaisena eteistä myöten. Perhemessussa katseltiin kuvaelmaa päivän tapahtumista. Messun tehtävissä oli paljon lapsia ja aikuisia seurakuntalaisia. Sitten syötiin Palveluryhmä Launeen (Parla) keittämään lohikeittoa, nautittiin pullakahvit ja jatkettiin työskentelyä.

Seurakuntaneuvoston jäsenet olivat jo etukäteen haastatelleet ihmisiä ja kyselleet ihmisten toiveita ja tuntemuksia kotiseurakunnasta. Piispantarkastusprosessin matkakumppanien Tuulia Matilaisen ja Tero Matilaisen johdolla käytiin sitten ryhmissä keskustelua siitä, miten seurakunta voisi tulla lähemmäksi ihmisiä: miten ihmiset löytäisivät seurakunnasta yhteyden toisiin ihmisiin, miten nuoria voitaisiin tukea ja uudet ihmiset ottaa lämpimästi vastaan. Piispa evästi seurakuntaa etsimään ratkaisuja mielessä oleviin haasteisiin ja siihen, miten voimme olla Kristuksen kirkko tällä paikkakunnalla.

Loppiaisen työskentely oli vasta alkua. Vuoden mittaan luottamushenkilöt ja työntekijät tapaavat Tuulian ja Teron kanssa ja jatkavat pohdintaa. Itse piispanvisitaatio eli vierailu Launeen seurakunnassa tapahtuu 21.-23.9. Silloin piispa Matti Repo, pappisasessori Terhi Törmä ja lääninrovasti Annakaisa Rantala tutustuvat monipuolisesti Launeen seurakuntaan.
Tarja Klamin ottamassa kuvassa tietäjät polvistuvat Jeesus-lapsen eteen.