Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Tule vaikuttamaan seurakuntasi ja kirkon asioihin

Asetu ehdolle seurakuntavaaleissa.

Marraskuussa 2018 äänestetään Lahden seurakuntayhtymän viiteen seurakuntaan uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Lahden seurakunnat seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Välillisesti lahtelaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he pääsevät äänestämällä valitsemaan edustajia kirkolliskokoukseen.

Näiltä sivuilta löydät ohjeita ehdokkaaksi asettumiseen ja ehdokaslistan kokoamiseen.

Tervetuloa mukaan!

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 17.9.2018

Mikäli et ole kirkon jäsen, mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Seurakunnan tulee vahvistaa jäsenyytesi viimeistään 17.9.2018.

Ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018.

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan! Äänestys- ja ennakkoäänestyspaikat kerrotaan tällä sivulla viimeistään syyskuussa.

Ehdokkaiden äänestysnumerot päivitetään seurakuntien verkkosivuille lokakuun alussa.

Varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018.

Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00– 20.00. Äänestyspaikat päivitetään näille sivuille syyskuussa 2018.

Kuka saa äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI

NAVI haluaa tukea sekä nuorten että nuorten aikuisten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia ev.lut. kirkossa tarjoamalla tietoa, tukea ja tapahtumia. Katso lisää NAVI.