Äänestä ja vaikuta seurakuntasi ja kirkon asioihin

Marraskuussa 2018 äänestetään Lahden seurakuntayhtymän viiteen seurakuntaan uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät siitä, millaisia linjauksia Lahden seurakunnat seuraavina vuosina tekevät ja mihin seurakuntien varoja käytetään.

Välillisesti lahtelaiset luottamushenkilöt vaikuttavat myös koko kirkon asioihin, sillä he pääsevät äänestämällä valitsemaan edustajia kirkolliskokoukseen.

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys järjestetään 6.-10.11.2018

Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Vaalin ehdokkaat

Varsinainen äänestyspäivä on 18.11.2018.

Vaalipäivänä 18.11.2018 äänestys toimitetaan klo 11-20 seuraavissa kirkoissa: Joutjärven kirkossa, Ristinkirkossa, Launeen kirkossa, Nastolan kirkossa ja Salpausselän kirkossa.

Kuka saa äänestää?

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää.

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI

NAVI haluaa tukea sekä nuorten että nuorten aikuisten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia ev.lut. kirkossa tarjoamalla tietoa, tukea ja tapahtumia. Katso lisää NAVI.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018