Työtä ja ravintoa

Ruoka-aputoimintaketju matalan kynnyksen työllistämisen alustana

Lahden Seurakuntayhtymä ja Dila toteuttavat yhdessä uutta Työtä ja ravintoa ruoka-apu hanketta, jonka päätavoitteena on luoda Lahteen uusi ruoka-apumalli. Hankkeen päätoteuttaja on Dila ja Lahden Seurakuntayhtymä on osahankkeen toteuttajana. Seurakuntayhtymän osalta hankkeen kesto on kaksi vuotta 2024–2025. Hanke on EU:n osarahoittama ja Lahden kaupunki toimii yhteistyökumppanina.

Hankkeen tarkoituksena on myös edistää vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevien tilannetta, mahdollistaa nuorille ja vastavalmistuneille mahdollisuus oman työ- ja toimintakyvyn vahvistamiseen osana ruoka-aputoimintaketjua sekä edistää vieraskielisen työvoiman rekrytointia ja kotoutumista. Hanke auttaa myös muita pienempiä ruoka-avuntoimijoita ja tukee ruoka-avun jatkuvuutta.

Työtä ja ravintoa on monialainen hanke, joka haluaa tehdä yhteistyötä eri toimijoiden välillä, esimerkiksi järjestöjen, yritysten ja paikallisyhteisöjen kanssa.

Työtä ja Ravintoa -hankkeen edistyminen

Työtä ja ravintoa hanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Kesäkuussa avautui Dilakortteliin pilottikokeiluna ruokapuoti, joka jakaa ruoka-apukasseja avun tarvitsijoille. Ilmainen ruokapuoti toimii nettikaupan pohjalta, mutta ruoka-apukassin voi tilata myös puhelimitse.

Ruoka-apukassit sisältävät lahjoituksena saatuja kuivaelintarvikkeita, sillä ne ovat helposti säilyviä ja varastoitavia. Työtä ja ravintoa -hankkeen ruoka-apu ei perustu hävikkiruokaan, vaan tarkoituksena on tarjota asiakkaille hyvin säilyviä ja monipuolisia perusruoka-aineita.

Ruokakasseja voi käydä tilaamassa osoitteesta https://ruokapuoti.mycashflow.fi/ tai soittamalla ma-ke klo 10-13 numeroon 044 730 0533. Ruokapuoti on kesätauolla 20.6. - 15.7.2024.