Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Luomaniemen toimintakeskuksessa Linkki avautuu uudessa välilehdessäellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Viiden tähden viikonloppu Siikaniemessä 22.–24.3.2024!

 

NYT RENTOUTUMAAN! Ajat ovat joskus kuluttavia ja tasainen arki vie mukanaan. Kuka ei olisi viiden tähden loman tarpeessa? Jotain sellaista, tai ainakin yhdessäoloa, rentoutumista ja hyviä kohtaamisia on tarjolla Siikaniemessä Viiden tähden viikonlopussa 22.–24.3.

Viiden tähden viikonloppu on tapahtuma, jossa pääpaino on olemisessa ja rentoutumisessa omien toiveiden mukaan. Jokainen päivä alkaa ja loppuu yhteisellä hartaushetkellä, mutta muilta osin viikonlopussa on aikaa touhuta Siikaniemen aktiviteettien parissa, mahdollisuus ulkoilla, saunoa, pelailla lautapelejä ja viettää yhteistä aikaa uusien tai vanhojen tuttujen kanssa - ja toki syödä yhdessä Siikaniemen herkullisia ruokia! Viiden tähden viikonloppu on hyvä mahdollisuus myös yhteisöllisiin etätöihin tai intensiiviseen viikonloppuun omien opiskelujen parissa.

LISÄKSI Viiden tähden viikonloppu goes ART! 

Lauantaina järjestämme leirillä pienimuotoisen taidepajan, jossa on mahdollista toteuttaa itseään erilaisilla luovilla tavoilla!

Aikataulu: Aloitus perjantaina 22.3. päivällisellä klo 18. Yhteiskyyti klo 17.00 Marolankadun pysäkiltä torin laidalta. Lopetus sunnuntaina 24.3. lounaaseen klo 12.

Hinnat: 36€/aikuinen. Opiskelijat ja 4–17-vuotiaat lapset 20€. Viikonlopussa ei ole erillistä lastenohjelmaa, mutta lapset ovat tervetulleita mukaan.

Paikka: Siikaniemen kurssikeskus, Hollola.

Matkanjohtajana koko viikonlopun toimii Tuomas Luoma. 

Tuomas Luoma, pastori
tuomas.luoma@evl.fi,
p. 044 719 1446

Ilmoittautuminen on päättynyt. LEIRI ON TÄYNNÄ!

Omaishoitajille ja hoidettaville

Tule nauttimaan keväisestä Siikaniemestä kanssamme ke–pe 15.–17.5.2024

Ohjelmassa mm. hyvää ruokaa, musiikkia, uintia sekä pieniä kädentaitoja.

Hinta 36 €, omaishoitajat maksutta. Leiri on tarkoitettu kotona asuville omaishoidettaville ja heidän hoitajilleen.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta tai soittamalla Diakoniakeskuksen asiakaspalveluun puh. 044 719 1265 ma–pe klo 9–15. Ilmoittautuminen avoinna 8.–28.4.2024.

Yksinäisyyden kehällä - Tule retkelle Siikaniemeen ke 17.4.2024

Retkipäivässä tarkastelemme yksinäisyyden kokemusta ja sitä lisääviä tai helpottavia tekijöitä, ja etsimme keinoja, miten yksinäisyyden kehältä pääsee myönteiseen muutokseen.

Maksu 12 €, sisältäen ohjelman ja ruokailun sekä yhteiskuljetuksen Marolankadun
turistipysäkiltä. Lähtö klo 9 ja paluu samaan paikkaan klo 15.30. Retken laskutamme retken jälkeen.

Järjestää seurakuntien mielenterveystyö/Merja Seppälä-Mäkinen ja Liisa Malin.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta tai diakonian asiakaspalveluun, puh. 044 7191 265, ma–pe klo 9–15. Ilmoittautuminen on avoinna 26.2.–31.3.2024.

Päihteetön leiri Siikaniemessä ke–pe 17.–19.4.2024

Tule ihmettelemään kevään voimaa selvinpäin! 

Lähdemme yhteiskuljetuksella torin vierestä Marolankadulta keskiviikkona 17.4. klo 16 ja palaamme perjantaina 19.4. klo 13 samaan paikkaan. Leiri maksaa 36 euroa/hlö. Maksuvapautusta voi anoa diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Hyvää ruokaa, saunomista, rentoa yhdessäoloa ja selvänä näkemistä! Mukana Antto Naukkarinen, Tomi Alasalmi ja Riitta Buddas. Järjestäjänä Lahden seurakuntien päihdetyö. 

Ilmoittaudu puhelimitse 044 719 1265, arkisin klo 9–15 tai tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen avoinna 26.2.– 2.4.

Ominaisuutena erityisherkkyys -retki Luomaniemeen 18.4.2024

Väsytkö ihmisten keskellä, kuormitutko helposti, skannaatko ihmisten mielialoja, pohditko syvällisesti vähän kaikkea, omaatko vahvan eläytymiskyvyn, ärsyttääkö voimakkaat äänet?

Jos tunnistat näitä ominaisuuksia itsessäsi, tule jakamaan ja kokemaan erityisherkkyyttä kanssamme Luomaniemeen 18.4. klo 9–15. Lähtö Marolankadulta klo 9, ja paluu klo 15. Luomaniemessä nautimme aamukahvit, lounaan ja päiväkahvit. Aamukahvin, tutustumisen ja alustuksen jälkeen aloitamme työskentelyn erityisherkkyyden parissa. Ohjaajina toimivat diakoniapappi Helena Ylönen, p. 044 7191 438 ja diakoniatyöntekijä Sinikka Virolainen, p. 044 7191 459.

Retken hinta on 12e, johon voit tarvittaessa hakea avustusta diakoniatyöstä.

Ilmoittautua voit tästä linkistä tai soittaa asiakaspalveluumme p. 044 719 1265 arkisin klo 9–15. Ilmoittautuminen avoinna 26.2.–1.4. Mukaan mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta henkilöä. 

 

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

  • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

  • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

    Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

    Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Tietosuojaselosteet

Tietosuojaseloste toimijarekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Tietosuojaseloste asiakasrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä