Pyhästi huoleton

Aurinko nousi tänäkin aamuna. Näen kotini ikkunasta korkeita koivuja ja mäntyjä, jotka kohoavat korkeuksiin. Orava juoksenteli oksilla kuin aina ennenkin ja linnut pyrähtelivät sinne tänne. Ilmassa alkaa olla kevään tuoksuja – poikkeuksellista sekin tähän aikaan vuodesta. Uskallanko iloita pienistä asioista ja keskittää ajatukseni tietoisesti niihin, sen sijaan, että miettisin median luomia kauhuskenaarioita.

Miten totta onkaan Jeesuksen toteamus: kuka teistä voisi murehtimisellaan lisätä päiviensä määrää. Murehtiminen ei muuta mitään eikä pienistä asioista iloitseminen pahenna tilannetta. Päinvastoin. Taivaan linnut ja kedon kukat kertovat meille hyvän Jumalan huolenpidosta. Hosumisen ja hätäilemisen sijaan voi laittaa kädet ristiin ja pyytää: tapahtukoon sinun tahtosi.

Rukous

Pyhä Jumala, rakas taivaallinen Isämme. Sinä olet luonut elämän ja hyvyydessäsi pidät sitä yllä.

Sinä olet käskenyt rukoilla ja luvannut kuulla. Kuule meitä, kun etsimme sinun kasvojasi ja rukoilemme sinua: Käännä katseesi pandemian aiheuttamaan kärsimykseen. Auta meitä vapautumaan taudin otteesta.

Siunaa sairastuneita ja heidän omaisiaan. Ole lähellä niitä, joiden elämä on päättymässä, armahda ja anna heille ikuinen rauhasi.
Rukoilemme voimia hoitajille, lääkäreille ja rokotteen kehittäjille.

Anna viisautta tutkijoille ja talouselämää ylläpitäville. Muistamme päättäjiä vaikeiden tehtävien keskellä. Vahvista kaikkia, jotka työskentelevät pandemian voittamiseksi.

Rohkaise eristyksissä eläviä, työnsä menettäneitä, lapsia ja perheitä sekä yksinäisyydestä kärsiviä.

Valaise tulevaisuutemme sinun armollasi. Tee meistä rakkautesi ja toivosi välikappaleita toisillemme.

Tätä pyydämme Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

- Piispojen rukous rukoussunnuntaille 17.5
 

Pohdintaa

Mikä on hyvää murehtimista? Milloin murehtiminen menee liian pitkälle?

 

13.5.2020