Karirannan Kristus

Kävelyllä Kariniemen rannassa. Keväinen sunnuntai sulokkaimmillaan. Lintujen liverrys, aaltojen loiske, tuulen tuiverrus rannan puissa. Askelten rahina hiekalla, ihmisten iloiset äänet. Kauneuden katkaisee kovaääninen julistus Jumalasta.

Hätkähdän. Usko on omaani. Tosin kovin ehdollisena, kirjaimellisen kankeana, ankaran ankeana, kovan karkeana, mutta tunnistan silti pyhän kirjan uskon ilmaisun inhimillisten puutteiden keskeltä.

Usko on omaani. Ilmaisu ei. Tyrmistyn. En ankkuroituisi rantakahvilan liepeille möykkäämään Pelastajastani. En rikkoisi kanssakulkijoiden pyhäpäivän rauhaa.

Annan Luojan puhua luomassaan: lintujen, aaltojen ja tuulen herkässä ylistyksessä. Sallin Luojan lumota luonnon kauneudessa ja koskettavuudessa. Luonto puhuu Luojastaan ja kutsuu kuulemaan sanattomia sanoja sydämen hiljaisuudessa. Lumoudun luonnon temppelin kauneudesta. Annan sen kohota yllemme ja sulkea meidät kaikki syliinsä. Meidät kaikki. Laskeudun levollisesti paikalleni: ihmiseksi suureen suunnitelmaan.

Etsin ympäriltäni katseita, joita katseella kohdata. Alakuloisia, itseensä käpertyneitä, yksinäisiä, surun sulkemia, kodittomia katseita. Katson voidakseni katseella koskea. Avoimesti, lempeästi, hyväksyen, hymyillen, vertaisena. Minä olen ihminen tässä yhtä yksin kuin sinä, ihminen polkuani kulkemassa. Kuljetaan hetki yhdessä, kuljetaanhan? Tämä hetki. Vaikka vain vastaan kävellen, mutta toisiamme katsoen, tämän pienen hetken.

Katseidemme lempeä muisto jää elämään. Sen lämpö seuraa meitä vielä pitkään sen jälkeen, kun askelten pöly on laskenut ja rantakahvilan kupit on korjattu alkavan yön tieltä. Katseella kerron: Minä olen tässä, rinnalla, Minä, Kristus keskellämme, elämässä. 

- Elisabet Sollo

Rukous

Rakas taivaallinen Isämme.
Kiitos Pyhän Hengen lahjasta.
Kiitos, että Henkesi tekee tänäkin päivänä
työtään maailmassa:
eksyneet kääntyvät omilta teiltään
sinun puoleesi,
syntiset löytävät Jeesuksen,
särkyneet tulevat ehjiksi ja sairaita paranee.
Anna Pyhän Hengen tuoda koteihin
rakkauden ja anteeksiannon mieltä.
Anna meidän olla sinun käytössäsi.
Kuule meitä Jeesuksen tähden.

30.10.2020