Korkeimman suojassa

Ystäväni kuuluu riskiryhmään. Hänellä on astma. Hän ei ole huolissaan sairastumisen riskistä. Työpaikan säilymisestä kylläkin. Korona on mullistanut maailman, hänenkin maailmansa. 

Pandemian alusta tuntuu olevan valtavasti aikaa. Ihan kuin korona olisi leikannut ajan kahtia – ennen ja jälkeen. Entinen hyvä aika etääntyy kauas. Nykyinen korona-aika vie niin ison osan energiasta. 

On kuitenkin jotain koronaakin korkeammalla. Se Kaikkein Korkein. Hän istuu edelleen valtaistuimellaan; Hän hallitsee, näytti miltä näytti ja tuntui, miltä tuntui. Mikä on meille tullut yllätyksenä, on ollut Jumalalla tiedossa. Mitä me emme voi ennakoida, sen Hän voi hallita. Raamatussa luvataan, että edes hius ei päästämme putoa Hänen sitä tietämättä. 

Hänen tietämättään ei tartu sairaus, ei tule työttömyys eikä kohtaa kuolema. 

”Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: ”Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani, Jumalani, Sinuun minä turvaan.” Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta. Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.” (Ps. 91:1-6. 11-12)

”Herra sanoo: ”Minä pelastan hänet, koska hän turvaa Minuun. Hän tunnustaa Minun nimeäni, siksi suojelen häntä. Kun hän huutaa Minua, Minä vastaan. Minä olen hänen tukenaan ahdingossa, pelastan hänet ja nostan taas kunniaan. Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä, hän saa nähdä, että Minä autan häntä.” (Ps. 91:14-16)

Rukous

Lepo,
se hetki, kun saa laskea
kädestään
kuokan
kirveen
pölynimurin
tietokoneen
satuttaneet sanat
kaiken elämisensä
ja uskoa itsensä Toisen käsiin.

- Tapio Koivu

Pohdintaa

Muistatko enää aikaa ennen pandemiaa? Millaista se oli? Mitä hyvää siitä kaipaat? Mitä uutta (jopa hyvää) tämä outo aika on tuonut elämään? 

18.10.2020