Lahjoista parhain

Mikä sinusta on elämässä kaikkein arvokkainta? Asunto, läheiset, arvopaperit, työ, terveys vai jokin muu? Minusta yksi tärkeimmistä meille annetuista lahjoista on aika. Mennyt opettaa meitä kasvamaan ihmisinä, nykyisyys asettamaan asioita tärkeysjärjestykseen ja tulevaisuus pitää nöyränä, koska emme tiedä, mitä se tuo tullessaan. Saarnaaja näkee ajan erilaisina kausina: on aika rakastaa, aika vihata, aika repäistä rikki ja aika ommella yhteen, aika kadottaa ja aika säilyttää (vapaasti lainaten!).

Toisaalta sanotaan, että aika kuuluu tähän elämään: aika loppuu, kun ylitämme ajan ja ikuisuuden rajan. Mikä aika nyt on? Nyt on aika etsiä ja löytää, sillä vielä on armon aika. Sekin päättyy elämän ja kuoleman rajapinnassa. ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsivä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.” (Matt. 7:7,8). - Kia Sammalkorpi

Rukous

Rakas Jumala,
Kiitos rukouksen lahjasta ja siitä,
että kuulet aivan jokaisen rukouksen.
Tulemme eteesi keskeneräisinä ja sydän syrjällään.
Antaudumme sinulle aivan kokonaan.
Paranna mikä tarvitsee parannusta,
eheytä mikä tarvitsee eheytystä,
virkistä mikä tarvitsee virkistystä,
uudista mikä tarvitse uudistusta.
Ennen kaikkea siunaa meitä.
Puhu suoraan sydämiimme.
Jeesuksen nimessä,
Aamen

- Mari-Anna Stålnacke

Pohdintaa

Millaista aikaa sinä arvostat eniten? Miten ajatuksesi ajasta on muuttunut iän myötä? Miten on helpoin viettää aikaa Jumalan kanssa?

 

27.4.2020