Seuraa minua!

Julkisuuden henkilöiden ympärillä pyörii monenlaisia ihmisiä. On heitä, jotka ihailevat ja fanittavat, on kriitikoita, on uteliaita ja niin edelleen. Jeesuksenkin lähelle tuli ihmisiä monin motiivein. Oli heitä, jotka hakivat apua ongelmiinsa tai sairauksiinsa, oli heitä, jotka kokivat hänet kilpailijaksi ja siksi etsivät aiheita syytöksiin. Suuri joukko oli liikkeellä uteliaisuuttaan. He olivat kuulleet Jeesuksen maineesta ja halusivat nähdä hänet ja kuulla hänen opetuksiaan.

Jeesuksen viesti kaikille noille kuulijoille oli kuitenkin sama. Ei voi jäädä sivusta tarkkailijaksi. Hänen sanansa haastaa ottamaan kantaa. Ja hän kutsuu: ”Seuraa minua!” Nämä Jeesuksen sanat oli ja on tarkoitettu kaikille. Jeesus kutsuu meitä seuraansa.

Mutta mitä seuraaminen oikein on? Esimerkiksi sosiaalisen median seuraajissa kaikki eivät jaa sisällöntuottajan arvoja, mutta seuraavat vain uteliaisuuttaan. Kun Jeesus kutsuu seuraamaan häntä, hän ei tarkoita vain sivusta katsomaista ja tarkkailua. Hän tahtoo, että otamme hänen sanansa todesta ja elämme niiden mukaan. Jeesuksen sana siis kutsuu toimimaan niin kuin hän, rakkauden ja vanhurskauden tapahtumiseksi. Ja siihen saamme pyytää hänen johdatustaan ja hänen voimaansa.

Heikki Pelkonen, kirkkoherra