Virvoittava lähde

”Kun he kulkevat vedettömässä laaksossa, sinne puhkeaa virvoittava lähde, ja sade antaa heille siunauksensa.” Näin kauniisti sanotaan Psalmissa 84.

Mikä on sinun elämäsi virvoittava lähde? Lähde voi olla hetki luonnossa tai metsässä, lenkki koiran kanssa, rauhallinen oma hetki kahvikupin äärellä, tärkeän ihmisen kohtaaminen, lyhyt meditaatio tai vähän pidempi retriitti, hartaus kirkossa tai iltarukous ennen nukkumaan käymistä.

Jokainen meistä tarvitsee elämäänsä lähteitä, joista saa ammennettua uutta voimaa ja energiaa, ja joiden kautta saa elämäänsä pysähtymisen ja levon hetkiä. Jos vain painamme täyttä vauhtia koko ajan eteenpäin ja pyrimme olemaan koko ajan mahdollisimman tehokkaita, me vain uuvumme. Sillä voimavaramme eivät ole loppumattomat, vaan niitä pitää aina välillä ladata, aivan kuten akkua. Jos emme koskaan pysähdy tai hiljenny, erkanemme myös omasta sisimmästämme. Jotta voisimme itse hyvin ja suhteemme toisiin ihmisiin voisivat hyvin, meidän pitää aina välillä hiljentyä kysymään itseltämme, mitä meille oikeasti kuuluu ja mitä kulloinkin todella elämässämme tarvitsemme. Vain hiljentymällä voimme myös kuulla sen, mitä Jumala tahtoo meille sanoa.

Mari Ruuska