Ripariesite 2020

RIPARILLE 2020!

 

 

Hyvä rippikoululainen tai rippikoululaisen vanhempi/huoltaja

Maassamme käynnissä olevan vakavan koronavirusepidemian vuoksi valtioneuvosto on 16.3.2020 asetuksellaan linjannut, ettei maassamme sallita yli 10 hengen suuruisia kokoontumisia. Määräys on voimassa 13.4.2020 saakka. Tämä tarkoittaa, ettei Lahden seurakuntien rippikoulujen mahdollisesti ennen 13.4.2020 suunniteltuja tapaamisia, jumalanpalveluskäyntejä, ryhmäytymispäiviä tai muita kokoontumisia voida toteuttaa, vaan ne on kaikki peruutettu.

Emme tällä hetkellä kykene antamaan teille uusia päivämääriä nyt peruttujen kokoontumisten tilalle. Pidämme niin rippikoululaisten kuin meidän kaikkien muidenkin turvallisuutta toimintamme ehdottomana lähtökohtana ja toteutamme rippikouluja vasta kun se viranomaisten mukaan on turvallista. Tiedotamme teille uusista kokoontumispäivistä myöhemmin erillisellä viestillä.

Vielä tällä hetkellä toivomme, että kesän leirit voidaan pitää alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Lahden seurakuntayhtymä seuraa kuitenkin tarkasti epidemian kehittymistä maassamme. Mikäli viruksen aiheuttama poikkeustilanne ei viranomaisten mukaan korjaannu kesän alkuun mennessä, asetamme nuorten terveyden etusijalle ja siirrämme rippikouluja tai muokkaamme aikatauluja. Näistä tiedotamme luonnollisesti välittömästi kaikille rippikoululaisille ja heidän vanhemmilleen.

Yksityiskohtaisempia tietoja rippikoulusta antaa aina rippikoulukirjeessä mainittu kunkin rippikoulun vastuuhenkilö, tavallisimmin seurakunnan pappi tai nuorisotyöntekijä. Voitte halutessanne olla heihin yhteydessä rippikoulua koskevien kysymysten kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020 rippikoulumateriaalia

 

Rippikouluvideo

YouTube-video

 

 

Rippikoulusta perittävät maksut

Kesän rippileirien laskutusta on siirretty myöhempään ajankohtaan. (Päivitetty 25.3.2020)

Leiriläisiltä kerättävä omavastuuosuus kattaa rippikoulun todellisista kustannuksista alle 20 %. Muu osa katetaan kirkollisverovaroilla, ja näin kirkon jäsenet mahdollistavat rippikoulujen pitämisen tässä laajuudessa ja kaikille avoimena.

Rippikoululeireistä peritään perusleirimaksu 100 €-130 €. Lapin hiihtoloma- ja kesäleireistä sekä Puolan, Unkarin, Viron leiristä peritään lisäksi kuljetus- ja majoitusmaksu (hinnat vaihtelevat leirikohtaisesti). Hinnat löytyvät leiritaulukosta. Kevät- ja kaupunkirippikoulut sekä pienryhmärippikoulu ovat ilmaisia.

Sisaruksille myönnetään perusleirimaksusta (100 €-130 €) sisaralennus seuraavasti: ensimmäinen täysi hinta, toinen 25 % alennus ja kolmas 50 % alennus.

Lahden ulkopuolelta tuleville perusleirimaksu on kaksinkertainen, esim. Heinäsaari 100 € lahtelaiselta => 200 € ulkopaikkakuntalaiselta, kuljetus- ja muut kulut eivät tule kaksinkertaisena.

 

Vapautus leirimaksusta

Lahtelaisilla on mahdollisuus saada vapautus vain leirin perusmaksusta (100-130 €) sosiaalisin perustein. Huom! Kuljetus- ja majoittumiskuluista ei voi anoa vapautusta.  Maksuvapautusten tulorajat.

Maksuvapautushakemus tulee täyttää ja palauttaa viimeistään 31.12.2019 osoitteella Kasvatus ja perheasiat, Kirkkokatu 5, 3. krs, 15110 LAHTI .

Kasvatus ja perheasioiden toimistosta voi myös noutaa lomakkeita, Kirkkokatu 5, 3. kerros (avoinna klo 9-15).

 

Leirin peruminen

Kun olet saanut tiedon rippikoulupaikastasi, toivomme, että ilmoitat meille heti, mikäli et voi ottaa sitä vastaan. Tällöin voimme antaa sen jonossa olevalle.

Ennen leirijaksoa perutun leirin jo maksetut maksut voidaan palauttaa. Mikäli leiri on jo alkanut ja nuori keskeyttää leirin syystä tai toisesta, ei leirimaksua enää palauteta.

 

Rippikoululaisen vakuutusturva

Kotimaassa järjestettävien rippikoulujen osallistujat on vakuutettu tavallisella ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa rippikouluissa tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut tiettyyn rajaan asti. Tapaturmavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

Ulkomaan leireillä on voimassa vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutus.

Pyydämme perheitä tutustumaan vakuutusehtoihin ja arvioimaan oman tarpeen lisävakuutuksista. Seurakuntayhtymän vakuutusehtoihin pääset tutustumaan tästä linkistä.

 

Lisätietoja:

Ilmoittautumisasiat: Merja Rämänen, puh. 044 7191 295 tai merja.ramanen@evl.fi.

Jari Laulainen, puh. 044 719 1271

Juha Sahamies, puh. 050 412 7013 (Nastolan seurakunnan järjestämät rippikoulut)

Aikuisrippikoulut: Reetta Kalteenmäki, puh. 044719 1472 tai reetta.kalteenmaki@evl.fi.

 

Rippikoulurekisterin ja sähköisen ilmoittautumisen tietosuojaseloste.

 

Trikkiriparilla voi kokeilla weikkausta, suppausta jne...
Trikkiriparilla voi kokeilla weikkausta, suppausta jne...