HIIHTOLOMALEIRIT    

Laune: Aholansaari, Nilsiä, leiri 31, UUTUUS

Launeen seurakunta järjestää talvella pitkästä aikaa hiihtolomaleirin Aholansaaressa, joka on tullut tunnetuksi herännäisyyden keskuspaikkana ja Paavo Ruotsalaisen kotisaarena. Upeassa saaressa sijaitsevan leirin aikana käydään laskettelemassa läheisen Tahkovuoren rinteillä.

Keski-Lahti: Hetta, Enontekiö, leiri 11, laskettelu Ylläs tai Pallas, leirikeskus: www.hetan-majatalo.fi

Nastolan seurakunta: Luomaniemi, leiri 91, ei laskettelua, leirikeskus: www.lahdenseurakunnat.fi

Joutjärvi: Kurssikeskus Oivanki, Kuusamo, leiri 51, laskettelu Rukalla, leirikeskus: www.oivanki.fi

Salpausselkä: Vuontispirtti, Raattama, yhteinen leiri 71, laskettelu Levillä, leirikeskus: www.vuontispirtti.fi.

Hiihtolomariparit sisältävät yleensä laskettelua lähiseudun rinteissä (lukuun ottamatta Luomaniemen hiihtolomariparia). Varaamme oikeuden muuttaa tarpeen vaatiessa laskettelupaikkoja.

 

KESÄN LEIRIT

Leirit omissa leirikeskuksissa, www.lahdenseurakunnat.fi:

Heinäsaaren leirikeskus,  sijaitsee Päijänteen saaressa Vääksyssä, n. 25 km Lahdesta. Legendaarisin leirikeskuksemme on palvellut leiriläisiä jo 1950 luvulta lähtien. Heinäsaari on lahtelaisten nuorten kestosuosikki – eikä syyttä!

Siikaniemen kurssikeskus ja Upilan leirikeskus sijaitsevat Hollolassa Vesijärven rannalla. Siikaniemi on tullut tutuksi lukemattomille lahtelaisille suurten nuorten leirien ja jatkoriparien pitopaikkana. Upilan kartanon ympäristö tarjoaa hienot kesäiset puitteet leirin pitämiselle vehreine maastoineen ja uusine rantasaunoineen.

Luomaniemen toimintakeskus valmistui kesällä 2014. Se sijaitsee Nastolan kirkolla Pikku-Kukkasen rannalla. Leiriläiset majoittuvat 4–6 hengen huoneisiin. Alueella on rantasauna, vanha päärakennus, pelikentät. Leirit ovat pääosin kahden opetusryhmän suuruisia.

 

Erikoisleirit:

Reissuripari Hetta, Enontekiö, yhteinen leiri 13

Tule Keski-Lahden seurakunnan järjestämälle riparille Lapin upeisiin maisemiin Hetan majataloon! Riparimeininkiä tunturi-Lapin jylhissä maisemissa. Retket käsivarren Lappiin, Norjan vuonoille ja lähiseudun tuntureille maustavat riparikokemusta ennen kokemattomalla tavalla. Leirikeskus:  www.hetan-majatalo.fi

Balaton, Unkari, yhteinen leiri 14

Vuodesta toiseen suosittu Keski-Lahden seurakunnan järjestämä Unkarin rippileiri järjestetään Unkarin luterilaisen kirkon kurssikeskuksessa Balaton -järven rannalla Balatonszárszóssa. Riparin aikana tehdään myös retkiä. Leirikeskus: http://balatonszarszo.lutheran.hu

Luomaniemi, Nastola, yhteinen leiri 17

Keski-Lahden seurakunnan järjestämä yhteinen Luomaniemen leiri Nastolassa on liikuntapainotteinen ripari. Tavallisen rippikouluohjelman lisäksi ohjelmaan on sisällytetty enemmän liikuntaa, mutta sinun ei tarvitse olla urheilija osallistuaksesi. Leiri vierailee yhtenä päivänä Pajulahden urheiluopistolla.

Musaripari, Heinäsaari, Asikkala, yhteinen leiri 33

"Soitatko? Laulatko? Vai ehkäpä vain kuuntelet? Jos musiikki on jollain tasolla sinun kielesi, niin musaripari on juuri sinua varten. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, suhteutamme tekemisen ryhmän lähtötasoon. Ytimessä on hyvä asenne ja tekemisen meininki. Älä arastele lähteä mukaan!!!"

Kroatia, yhteinen leiri 34

Kuluvana vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu Launeen seurakunnan järjestämä yhteinen Kroatian ripppikoulu sai heti suuren suosion. Lennämme Zagrebiin ja jatkamme sieltä matkaa Kutinaan, jossa Launeen seurakunnalla on ystävyyssuhteet pitkältä ajalta.  Riparilla tutustumme Kutinan seurakuntaan sekä tanssivaan ja energiseen M18-ryhmään.

Trikkiripari, Upila, Hollola, yhteinen leiri 38

Launeen seurakunnan järjestämältä Trikki-riparilta ei vauhtia puutu. Yhteisen riparielon lomassa pääsemme kokeilemaan kaikkea uutta, hauskaa ja ekstremeä: skeittausta, weikkausta, SUPpausta, parkouria ja muuta mukavaa. Mukana asiantuntevat ohjaajat, riparikamut sekä vaikkapa SINÄ!?

Bielsko-Biela, Puola, yhteinen leiri nro 53

Viime vuosien suosittuja leirejä on ollut Joutjärven seurakunnan järjestämä yhteinen ripari eteläisessä Puolassa. Lennämme Krakovaan ja vierailemme ystävyysseurakunnassamme Bielsko-Bielassa Puolassa. Riparin aikana käydään retkillä Krakovassa ja mahdollisuuksien mukaan surullisenkuuluisassa Auschwitzin keskitysleirin museossa.

Reissuripari Vuontispirtti, Raattama, yhteinen leiri 54

Joutjärven seurakunnan järjestämä Reissuripari upeissa ja silmiä hivelevissä Vuontispirtin tunturihotellin, Pallastunturin ja Norjan maisemissa. Hienoja reissuja upeisiin kohteisiin säävarauksella mm. Yöttömän yön seikkailu Pallastunturilla, pidemmän retken teemme bussilla Saana tunturille jatkaen Norjan jäämeren rantaan saakka. Huomaa, että reissuripari sisältää myös luonnossa vaeltamista! Leirikeskus: www.vuontispirtti.fi

Elämysripari, Saarisiula, Posio, leiri 58 (HUOM. Joutjärven seurakunnan oma leiri)

Suuren suosion saanut ja monien vuosien aikana yhdeksi suosituimmista rippileireistä muodostunut Joutjärven seurakunnan järjestämä Elämysripari. Koe Posion taika ja upeat maisemat! Leirin elämyksiin kuuluu kalliolaskeutumista, koskenlaskua ja unohtumaton iltahartaus auringonlaskussa Riisitunturin huipulla. Majoitus Lapiosalmen leirikeskuksessa, www.lapiosalmi.fi.

Pilistvere, Viro, yhteinen leiri 73

Useiden vuosien kestosuosikkimme Salpausselän seurakunnan järjestämä Viron leiri järjestetään paikallisen seurakunnan hyvässä leirikeskuksessa Pilistveressä. Leirin aikana vieraillaan läheisessä  Pärnun kylpyläkaupungissa.

Reppuripari Keimiötunturi, Muonio, UUTUUS yhteinen leiri 76

Länsi-lapin parhaat maisemat ja Tunturikeimiö majan taivaallisen hyvät ruuat tekevät Salpausselän seurakunnan yhteisestä riparistasi ikimuistoisen elämyksen. Reppu selässä valloitamme lyhyillä päiväretkillä lähitunturit, pidemmän retken teemme bussilla Saana tunturille jatkaen Norjan jäämeren rantaan saakka. Huippujuttuna ihastelemme yötöntä yötä yövaelluksella Sammaltunturi-Keimiötunturi. Täällä pärjää tavallinen asfaltintallaajakin!  Majoitus Tunturikeimiön majalla http://www.tunturikeimio.fi/