OLETKO YKSIN SURUN KESKELLÄ?

Läheisen kuolema nostaa monenlaisia tunteita ja ajatuksia pintaan. Kun surun jäätiköllä tunnet olevasi aivan yksin, on oikea aika tulla sururyhmään. Sururyhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä läheisensä menettäneille.

Aikuisten ryhmät tarjoavat paikan, jossa saat olla turvallisesti läsnä, juuri sellaisena kuin olet. Voit keskustellen kohdata vaikeita tunteita, ajatuksia ja kysymyksiä samassa veneessä olevien surijoiden kanssa. Ryhmissä halutaan kuulla ja kunnioittaa erilaisia ajatuksia ja mielipiteitä. Niissä jaetaan elettyä elämää ja etsitään voimia jatkaa kohti valoisampaa aikaa, kohti toivoa.

Lasten ja nuorten ryhmissä surua kohdataan yhdessä leikin, toiminnan ja taiteen keinoin, ikätason mukaisesti. Siellä et ole yksin murheinesi ja ryhmissä kaikuu usein myös nauru! Hollolan ja Lahden seurakunnat tekevät lasten ja nuorten ryhmissä yhteistyötä.

Seurakunnan sururyhmiin tullaan yleensä henkilökohtaisen puhelinkeskustelun kautta. Se usein helpottaa myös ryhmään tulemisen kynnystä. Ryhmiin ovat tervetulleita surevat kaikkialta Päijät-Hämeen alueelta, mutta etusijan annamme lahtelaisille.

Lahden seurakunnissa alkaa vuosittain viisi ryhmää

Keski-Lahti aloittaa ryhmän tammi-helmikuussa

Salpausselän seurakunta maaliskuussa

Joutjärven seurakunta syyskuussa

Launeen seurakunta marraskuussa

Nastolan seurakunta marraskuussa

Tiedot täydentyvät myöhemmin.

LASTEN SURURYHMÄ SYKSYLLÄ 2019

Lasten sururyhmä alkaa kaupunkitapaamisilla klo 17.30 - 19.30 kolmena torstaina 3.10., 10.10. ja 17.10. Lisäksi leiriviikonloppu Upilassa 19. - 20.10. Aloituskerralle ja leirille kutsutaan mukaan myös lapsen läheinen aikuinen. Tiedot täydentyvät myöhemmin.

RYHMÄ HENKIRIKOKSEN KAUTTA LÄHEISENSÄ MENETTÄNEILLE

Yhteistyössä Huoma ry. kanssa kootaan vertaisryhmää heille, joiden suru on usein äänetön ja raskas; jos olet menettänyt läheisesi henkirikoksen uhrina ja tapahtumasta on kulunut ainakin vuosi, ole yhteydessä Merja Seppälä-Mäkiseen (yhteystiedot alla.) http://www.kirkonseutu.fi/uutiset/art2531021

.

Seuraa Kirkonseutu-lehdestä surutapahtumiamme. Yhteyshenkilönä suruun, ryhmiin ja muihin tapahtumiin liittyen:  merja.seppala-makinen@evl.fi tai 044 719 1287.  Voit kysyä niistä myös diakoniakeskuksen neuvonnasta p. 044 7191 265.

Olemme myös facebookissa. https://www.facebook.com/lahdenseurakunnat

Linkit: