Omaishoito

Diakoniatyö järjestää omaishoitajille ja -hoidettaville ryhmä-, retki- ja leiritoimintaa. Kesäaikaan on parin päivän leiri Siikaniemen kurssikeskuksessa, lisäksi on retkiä omaishoitajille ja -hoidettaville. Tästä linkistä pääset tustumaan diakoniatyön leiritoimintaan.

Diakoniatyöntekijät tekevät pyydettäessä myös kotikäyntejä. Tästä linkistä löydät diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot.

Oivaklubi

Oivaklubi on omaishoidettavien päivätoimintaryhmä. Se tarjoaa monipuolista ja aktivoivaa toimintaa ikääntyneille omaishoidossa oleville henkilöille, kun omaishoitaja tarvitsee omaa aikaa virkistäytymiseen tai asioiden hoitamiseen.

Päivätoimintaryhmä kokoontuu JalkarannanLinkki avautuu uudessa välilehdessä seurakuntakodilla (Peräkammari) Sarvikatu 9 joka toinen torstai klo 9.30 – 14.00. Lukukausimaksu määräytyy toteutuvien kertojen mukaan ja siihen voi hakea siihen maksuvapautusta. Hinta sisältää lounaan ja kahvin. Kuljetuksen jokainen hoitaa itse.
Oivaklubin toiminnasta vastaa Salpausselän seurakunnan diakoniatyö yhdessä koulutuksen saaneiden vapaaehtoisten kanssa.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset diakonissa Kirsi Simpanen puh. 044 719 1470 tai kirsi.simpanen@evl.fi.

Rauhantupa

Rauhantupa on omaishoidettavien päivätoimintaryhmä ensisijaisesti Launeen alueella asuville. Se tarjoaa monipuolista ja aktivoivaa toimintaa ikääntyneille omaishoidossa oleville henkilöille, kun omaishoitaja tarvitsee omaa aikaa virkistäytymiseen tai asioiden hoitamiseen. Ryhmä kokoontuu talvikauden Launeen kirkollaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (kokoushuone Pippo) torstaisin klo 9.00-15.00.

Päivän hinta on 10 € sisältäen lounaan ja kahvin. Kuljetuksen jokainen huolehtii itse.

Rauhantuvan toiminnasta vastaa Launeen seurakunnan diakoniatyö yhdessä koulutuksen saaneiden vapaaehtoisten kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Eija Paulamäki puh. 044 719 1471 tai eija.paulamaki@evl.fi.

Retket ja leirit

Omaishoitajille ja hoidettaville järjestetään myös yhteisiä retkiä ja leirejä. Tästä linkistä pääset tutustumaan niihin.

Vapaaehtoiseksi?

Oivaklubiin tai Rauhantupaan voit ilmoittautua myös vapaaehtoiseksi.