Seurakuntien nimikkolähetit ja –sopimukset

Seurakunnat solmivat lähetysjärjestöjen kanssa nimikkosopimuksia lähetystyöntekijöiden tukemiseksi. Lähetysjärjestöt rekrytoivat ja perehdyttävät lähetystyöhön lähtevät. Seurakunnat voivat solmia nimikkosopimuksen tukeakseen kohdemaassa toteutettavia avustusprojekteja, tiettyä kohdetta tai kohdemaan seurakuntatyötä. Sivun alalaidassa on lueteltuna luterilaisen kirkon viralliset lähetysjärjestöt, joiden kanssa Lahden seurakuntayhtymän seurakunnat ovat solmineet nimikkosopimuksia.

Lisäksi alla on lueteltu nimikkolähetit ja -kohteet. Seurakuntien nimikkolähetit työskentelevät evankeliumin asialla ympäri maailmaa. Rukoilemme heidän puolestaan ja tuemme heidän työtään taloudellisesti.

Alla pikalinkit:

Keski-Lahden seurakunta

Launeen seurakunta

Joutjärven seurakunta

Nastolan seurakunta

Keski-Lahden seurakunnan nimikkolähetit ja - sopimukset

Nimikkolähetit

• Kirsi ja Risto Leikola, Etiopia, SLS

Risto toimii Mekane Yesus -kirkon palveluksessa tavoittavan työn neuvonantajana ja Kirsi vastaa vähemmistöjen asemaa parantamaan pyrkivästä hankkeesta.

• Riikka- Maria ja Tomas Kolkka, Thaimaa, SLS
  • Riikka Leskinen, Kolumbia, SLS
  • Ilkka Repo, Namibia, SLS

Eteläisen-Afrikan aluepäällikkönä

• Pauli Vanhanen, Kenia, SLEY,

Kenian evl.lut. kirkon palveluksessa

Nimikkolähetti Etu-Aasiassa.

• Asta Vuorinen, Japani, SEKL,

Länsi- Japanin evl.lut. kirkon palveluksessa.

• Mari ja Markus Aitamäki, Siperia, SEKL

Mari ja Markus tekevät seurakuntatyötä Inkerin kirkon palveluksessa.

Nimikkokohteet

Radiolähetystyö Intia (Medialähetys Sansa)

VT:n Raamatun käännöstyö, Thaimaa (Pipliaseura)

Stipendiaatti Salomao da Costa Maza, Angola, SLS

Kummilapsi Vocas Onyango Keniassa, SLEY

Joutjärven seurakunnan nimikkolähetit ja -sopimukset

Seurakuntamme nimikkolähetit työskentelevät evankeliumin asialla ympäri maailmaa. Rukoilemme heidän puolestaan ja tuemme heidän työtään taloudellisesti.

Seurakunnassamme toimii useita erilaisia lähetyspiirejä, joihin olet tervetullut mukaan.

Kannatusmaksut ja lahjoitukset (muistathan käyttää viitenumeroa, jotta lahjoituksen kohde tulisi oikeaksi):

Saaja: Lahden seurakuntien kolehti, Nordea FI7720281800076566

Rahankeräysluvat

SANSA, Intian Radiotyö ja Toivo naisille –työ, keräyslupa Manner-Suomi POL-2017-49311, voimassa 12.1.2018–31.12.2020.

SEKL, Mari ja Markus Aitamäki Venäjä, Margus Pootsmaa Viro, Valkamat Kaakkois-Aasia ja Caspari-keskus Israel, keräyslupa Manner-Suomi RA/2017/54, voimassa 17.1.2017-31.12.2021

SLS, Kolkat Thaimaa, Thaimaan evankelioimistyö, keräyslupa Manner-Suomi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020-31.12.2020.

ELK lähetysyhdistys Kylväjä, Rydenfelt/Lindell Kaukasia, keräyslupa koko Suomi RA/2016/472​, voimassa 1.1.2017–31.12.2021

SLEY, Toivaset Myanmar ja Kenian orpolapsityö, keräyslupa Manner-Suomi RA/2017/100, voimassa 31.1.2017–31.12.2021

SPS Pipliaseura, Intian ja Lähi_idän Raamattytyö, keräyslupa koko Manner-Suomi RA/2017/786, voimassa 1.9.2017–31.8.2022

Nimikkolähetit:

• Mari ja Markus Aitamäki, Novosibirsk Venäjä, seurakuntatyö SEKL:n kautta

Markuksen ja Marin työn esittelyä, tilaa uutiskirje ja lahjoita

Viitenumero 453

• Riikka-Maria ja Tomas Kolkka, Thaimaa, kieli-, musiikki- ja seurakuntatyötä SLS:n kautta.

Lisätietoa SLS:n Thaimaan työstä

Viitenumero 990

• Susanne ja Kari Valkama, Suomi ja Kaakkois-Aasia, raamattukäännöstyö SEKL:n kautta.

Susannen ja Karin työn esittelyä, tilaa uutiskirje ja lahjoita

Viitenumero 440

• Perhe seurakuntatyössä Kaukasiassa ELK:n kautta

Lisätietoa Kylväjän Kaukasian työstä

Viitenumero 628

• Helene ja Joona Toivanen, Myanmar, opetus- ja koulutustyö SLEY:n kautta.

Liity Toivasten tukirenkaaseen ja lue Toivasten lähettikirje

Viitenumero 770

• Margus Pootsmaa, Tallina Lasnamäen seurakuntatyö SEKL:n kautta.

Viitenumero 495

Nimikkokohteet

Casparikeskus Israel SEKL:n kautta (Viitenumero 550)

Kenian orpolapsityö SLEY:n kautta (Viitenumero 602)  Tue Kenian kummilapsityötä