Diakoninen perhetyö

Perhe arkeen voi liittyä monenlaisia haasteita, joihin on saatavilla apua ja tukea. Diakoninen perhetyö lähtee perheen omista tarpeista. Perhetyössä pyritään huomioimaan perheen kokonaistilanne ja löytämään keinoja, joilla perheen tilannetta pystyttäisiin kokonaisvaltaisesti tukemaan. Perhetyössä auttamisen keinoja on mm. keskusteluapu, sosiaalinen ohjaus, verkostoyhteistyö, erilaiset ryhmät, leirit ja retket sekä taloudellinen apu. Diakoninen perhetyö on maksutonta, kirkon jäsenyydestä riippumatonta matalan kynnyksen palvelua.

Jokaisessa seurakunnassa on nimettynä perhetyötä tekevä diakoniatyöntekijä. Heidän yhteystiedot löydät alta.

Kaipaatko lastenhoitoa, juttuseuraa, omaa aikaa, tukea vanhemmuuteen tai muuten pientä helpotusta perheesi arkeen?

PikkuHelppi on maksuton palvelu lapsiperheille.

Olemme apuna esimerkiksi ulkoilemalla lasten kanssa, juttu kaverina ja vaikka miettimällä yhdessä ratkaisuja arjen pulmiin.
Ilmaista lastenhoitoapua on tarjolla:

- tiistaisin klo 8.30-11 Nastolan srk talolla

- tiistaisin kerran kk klo 17-19.30 Nastolan srk talolla (kuun ensimmäinen tiistai)

- torstaisin klo 8.30-11

Hoitoa varataan soittamalla: varhaiskasvatuksen esimies Anne Granlund, puh. 044 719 1253 arkisin klo: 9-15

Huomioithan, että voit saada PikkuHelppi-palvelua ainoastaan silloin, kun koko perhe on terve. Mikäli työntekijä toteaa lapsen tai perheenjäsenen flunssaiseksi tai muuten sairaaksi, sovittu aika perutaan ja siirretään mahdollisesti toiseen ajankohtaan.

Parisuhteen haasteisiin voi apua hakea myös perheneuvonnan kautta: Linkki perheneuvonnan sivuille.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Launeen seurakunta
Ostoskatu 7
15500 Lahti