Uskoako vai ei?

Onko Jumala tavattavissa? Millaiseen Jumalaan voi uskoa? Uskon moninaiset kasvot.

Kristinusko on yksi monista uskonnoista. Luterilainen kirkko on yksi monista kirkkokunnista. Miltä luterilaisuus näyttää? Mitä vastauksia luterilaisuuden piirissä on löydetty kysymyksiin elämästä, uskosta ja Jumalasta?

Usko on kiinteä osa ihmiselämän arkea. Mihin luottaa silloin, kun tutut turvaverkot pettävät? Mitä tehdä, kun eteen tulee tilanteita, joihin ei ole olemassa oikeaa vastausta? Miten tehdä ero hyvän ja pahan välillä?

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Lahden seurakunnissa

Rukous ja hiljentyminen

Moni ihminen rukoilee ja pohtii hengellisiä kysymyksiä. Jokainen voi lähestyä Jumalaa niillä tavoilla, jotka ovat itselle läheisiä. Joku tahtoo tulla jumalanpalvelukseen tai kokoontua seurakunnan ryhmässä, toinen tuntee pyhän läsnäolon  luonnossa tai yksinäisyydessä.

Rukous on sydämen puhetta Jumalan kanssa. Se voi olla vanhan tutun rukouksen rukoilemista, omia sanoja tai hiljaista huokausta Jumalan puoleen. Rukous ei ole paikkaan eikä tapaan sidottua. Jumala kuulee rukouksemme, missä olemmekin. 

Usko ei ole vain ihmisen ja Jumalan välinen asia, vaan siinä on vahva yhteiskunnallinen ulottuvuus. Jeesus kutsui seuraajiaan pitämään huolta vähimmistä veljistä. Nyt tuo tehtävä on kirkon ja jokaisen kristityn tehtävä. Tästä syystä kirkon pitää sanoa pahuus pahuudeksi ja vääryys vääryydeksi. Kirkon tehtävä on olla aina heikomman puolella.

Moniäänisenä yhteisönä kirkosta kuuluu erilaisia käsityksiä asioista ja niin pitää ollakin. Moniäänisessä yhteisössä pitää olla tilaa kaikenlaisille äänenpainoille.

Ikkuna Jumalan todellisuuteen - Minuuttihartaus