Epidemia rauhoittunut - Lahden seurakuntien toiminta avautumassa lähes ennalleen

Lahden seurakunnissa jatketaan kokoavan toiminnan avaamista nyt, kun Päijät-Hämeen alueellinen epidemiatilanne on rauhoittunut takaisin kiihtymisvaiheeseen. Vaikka rajoituksia ollaan purkamassa vauhdikkaasti, kaikki toiminta järjestetään yhä terveysturvallisesti: huomioidaan käsienpesu ja desinfiointi, suositellaan kasvomaskien käyttöä ja ylläpidetään turvavälejä.

Jumalanpalveluksissa, konfirmaatioissa ja kirkollisissa toimituksissa ei ole enää henkilörajoituksia, eikä ilmoittautumisia enää pyydetä etukäteen. Jokaisella tilaisuudella on kuitenkin vastuullinen järjestäjä, joka varmistaa, että sisätiloissa on mahdollisuus pitää tarvittavat turvavälit.

Jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös Lahden seurakuntien YouTube-kanavalla sekä paikallisseurakuntien sometileillä.

Lahden seurakuntien nuorten kokoava toiminta sekä diakoniapäivystykset voidaan avata välittömästi kunkin paikallisseurakunnan ja työyksikön valitsemalla tavalla. Lahden seurakuntien asiakaspalvelupisteet avataan 28.6., ja aikuisten toiminta voidaan avata kokonaisuudessaan 1.7. Juhannustapahtumia ei Lahden seurakunnissa tänä kesänä järjestetä.

Leirikeskusyksikön varaustoiminta käynnistetään, ja aikuisten leiritoiminta on mahdollista 1.7. alkaen. Rippileirit järjestetään aiemman suunnitelman mukaisesti.

Lahden seurakunnista on 1.7. alkaen mahdollisuus pyytää pappi kodeissa toimitettavaan kastetilaisuuteen tai kodin siunaamiseen.

Sähköinen ajanvaraus ei toistaiseksi ole käytössä kasteissa ja vihkimisissä.