Jumalanpalvelukset avoinna rajoitetusti - muu kokoava toiminta tauolla 30.4. asti

Lahden seurakunnat on avannut rajoitetusti jumalanpalveluksiaan seurakuntalaisille.

Jumalanpalveluksissa noudatetaan tarkkoja varotoimenpiteitä. Kirkoissa ryhmitytään jumalanpalvelusten toimittajat mukaan lukien enintään 6 henkilön osastoihin. Osastot käyttävät omia sisäänkäyntejä, ja eri osastojen ihmiset eivät sekoitu missään vaiheessa tilaisuutta. Myös ehtoollinen jaetaan osastoittain. Osastoissa noudatetaan perhekuntien välillä 2 metrin turvavälejä sekä käytetään maskia.

Osastojen lukumäärä on sovittu tilakohtaisesti huomioimalla kirkon koko, kulkureitit ja sisäänkäyntien lukumäärä. Esimerkiksi Launeen kirkkoon voidaan turvallisesti sijoittaa maksimissaan 24 henkilöä siten, että kirkkosaliin tullaan pääovesta tai sakastin sisäänkäynnistä, sivusaliin sivusiiven päätyovesta ja alasaliin alaoven kautta. Ristinkirkkoon otetaan enimmillään 30, Joutjärven kirkkoon 18, Nastolan kirkkoon 12, Mukkulan kirkkoon 6, Salpausselän kirkkoon 6 ja Jalkarannan seurakuntakotiin 6 henkilöä.

Mikäli messut täyttyvät, kirkoissa järjestetään tarvittaessa lyhyitä ehtoollishartauksia. Kaikkiin tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakkoon seurakuntatoimiston yhteiseen palvelunumeroon 044 7194 629. Numerossa palvellaan ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-12.

Jumalanpalveluksia voi edelleen seurata myös Lahden seurakuntien YouTube-kanavalla sekä paikallisseurakuntien sometileillä.

Lahden seurakuntien muu aikuisille tarkoitettu kokoava toiminta on tauolla 30. huhtikuuta asti. Marian Kammari ja missiokaupat ovat kiinni sekä kaikki vapaaehtoistoiminta on keskeytetty. Asiakaspalvelu palvelee 30.4.2021 asti vain sähköisesti.

Lahden seurakuntien iltapäiväkerhot sekä varhaiskasvatuksen eli alle kouluikäisten toiminta jatkuvat toistaiseksi. Perhekerhot ovat kuitenkin tauolla.

Talvilomaviikolla ei järjestetty rippikoululeirejä. Leirit siirretään rippikouluvastaavien valmisteleman suunnitelman mukaisesti myöhempään ajankohtaan. Muutoksista on tiedotettu leiriläisille ja heidän vanhemmilleen.

Sähköinen ajanvaraus ei toistaiseksi ole käytössä kasteissa ja vihkimisissä.