Heikentynyt epidemiatilanne tuo uusia rajoituksia

Tartuntatilanne on heikentynyt Päijät-Hämeessä useiden viikkojen ajan ja on nyt heikompi kuin koskaan aiemmin. Samalla joulua edeltävä adventtiaika on alkamassa. Lahden seurakunnissa reagoidaan epidemiatilanteeseen rajoittamalla ajalla 27.11.-3.12. Kauneimpien joululaulujen ja muiden yhteislaulutilaisuuksien kävijämäärää korkeintaan puoleen kunkin tilan täydestä yleisökapasiteetista.

Hoosianna-tuomasmessu su 28.11. klo 18 Ristinkirkossa voidaan järjestää normaalisti. Aiemmin sovitut konsertit voidaan 3.12. saakka järjestää normaalisti. Myös kaikkea muuta kokoavaa toimintaa voidaan 3.12. saakka järjestää aiempien voimassa olevien ohjeiden mukaisesti.

Voimassa olevat ohjeet sisältävät muun muassa yleisen kasvomaskisuosituksen, käsien puhtaanapidon ja desinfioinnin, yskimisen välttämisen ja peittämisen, tilojen tehostetun puhdistamisen sekä kehotuksen välttää osallistumista tapahtumiin lievissäkään hengitystieinfektiotapauksissa. Lisäksi kaikessa kokoavassa toiminnassa pitää olla tosiasiallinen mahdollisuus säilyttää riittävä fyysinen etäisyys muihin ihmisiin.

4.12. alkaen koskevia linjauksia annetaan viikolla 48. Lahden seurakunnissa kartoitetaan koronapassin käyttöönottoa, jolloin tapahtumiin voitaisiin 4.12. alkaen ottaa yhä sisään yli 20 henkilöä.