Jumalanpalvelus ja ehtoollinen

Kun tulet kirkkoon, desinfioi kätesi. Vältä ruuhkia kaikkialla ja pidä muihin riittävä etäisyys. Jos mukana on muita samaan perhekuntaan kuuluvia, voitte istua lähekkäin ilman turvaväliä. Virsikirjat ovat käytössä. Jos haluat, voit tuoda mukanasi oman virsikirjan tai käyttää älypuhelimella verkosta löytyvää virsikirjaa (virsikirja.fi).

Lahden seurakuntien kirkot ovat erilaisia, joten jumalanpalveluksissa on seurakuntakohtaisia eroja. Ennen ehtoollista saat ohjeita – kuuntele ne huolellisesti. Kirkoissa saattaa olla ehtoollisen aikana käytössä pleksilaseja, joiden avulla ehkäistään hengitysilman leviämistä.

Ehtoollisen jakajat desinfioivat kätensä alttarille tullessaan. Seurakuntalaiset saapuvat ehtoolliselle yksitellen ja niissä kirkoissa, joissa on käytössä yhteinen ehtoollispöytä, pidetään riittävä etäisyys muihin. Perhekunnat voivat tulla ehtoollispöytään yhdessä. Ehtoollisleipää annettaessa vältetään koskettamasta käsiin. Viini tarjotaan erillisistä pikareista.