Virkatodistus (ns. elää-todistus)

Virkatodistukset tilataan numerosta 044 719 4612. Tilauksia voi tehdä ma-pe 9-13 ja to klo 9-15.30.

Elää-todistus voidaan antaa kaikista Lahden aluekeskusrekisteriin kuuluvista seurakunnista: Lahden seurakuntayhtymän seurakuntien (Keski-Lahti, Laune, Joutjärvi, Salpausselkä ja Nastola) lisäksi Asikkalan, Heinolan, Hollolan (myös Hollolan kappeliseurakunta Kuhmoinen, Kärkölä, Padasjoki ), Iitin, Orimattilan (myös kappeliseurakunta Artjärvi) ja Tainionvirran seurakuntien jäsenistä.

1.9.2021 alkaen myös Haminan srk, Hirvensalmen srk, Hyvinkään srk, Imatran srk, Järvenpään srk, Myrskylän srk, Mäntsälän srk, Mäntyharjun srk, Pornaisten srk ja Savonlinnan srk.

Samoin yllälueteltut seurakunnat voivat antaa elää-todistuksen kaikista Lahden aluekeskurekisteriin kuuluvien seurakuntien jäsenistä.

Voit tilata virkatodistuksen sähköisesti tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Lomake yksityishenkilöille.

Yhteisöt ja yritykset, esim. pankit ja asianajotoimistot voivat tilata virkatodistuksen tästä linkista verkossa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Samalla lomakkeella tilataan myös sukuselvitykset. Huomioithan, että lomakkeeseen ei saa laittaa henkilötunnuksen loppuosaa eikä lomakkeella pysty tilaamaan sukututkimusta.

Lahden aluekeskusrekisterin palvelumaksut 1.1.2020 alkaen. Asiakastiedote 1.6.2021 (liittyy palveluhintoihin)

Lahden aluekeskusrekisteriin kuuluvat Lahden seurakuntayhtymän seurakuntien (Keski-Lahti, Laune, Joutjärvi, Salpausselkä ja Nastola) lisäksi Asikkalan, Heinolan, Hollolan (myös Hollolan kappeliseurakunta Kuhmoinen, Kärkölä, Padasjoki ), Iitin, Orimattilan (myös kappeliseurakunta Artjärvi) ja Tainionvirran seurakuntien jäsenistä.
1.9.2021 alkaen myös Haminan srk, Hirvensalmen srk, Hyvinkään srk, Imatran srk, Järvenpään srk, Myrskylän srk, Mäntsälän srk, Mäntyharjun srk, Pornaisten srk ja Savonlinnan srk.

Elää-todistuksen voi saada käymällä henkilökohtaisesti Lahden aluekeskusrekisterin asiakaspalvelussa Linkki avautuu uudessa välilehdessätai aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Todistuksen voi myös tilata puhelimitse numerosta 044 7194 612 tai kirjeitse osoitteella Lahden aluekeskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti.

Todistusta tilattaessa on ilmoitettava henkilötiedot sekä todistuksen käyttötarkoitus.

Kirkon jäsentietojärjestelmästä tulostettavan virkatodistuksen saa henkilökohtaisen asioinnin yhteydessä pääsääntöisesti heti. Postitettavat todistukset pyritään postittamaan tilauspäivänä.

Virkatodistus (ns. elää-todistus) ulkomaan viranomaisille

Ulkomaan viranomaisia varten voimme tarvittaessa toimittaa virkatodistuksia monikielistä lomaketta käyttäen. Lomakkeen kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Ulkomaan viranomaisille toimitettava todistus on yleensä vahvistettava julkisen notaarin (henkikirjoittajat maistraateissa) toimesta. Kyseessä on ns. apostille-todistus. Lisäksi voidaan tarvita vielä ulkoasiainministeriön ja ko. valtion edustuston vahvistaminen. Virkatodistuksen vahvistaminen jää asiakkaan tehtäväksi.