Selaa Ripariesitettä vuodelle 2021 tästä verkkolinkistä.

Esitteen leiritietoihin on tullut muutoksia, päivitetyt tiedot on luettavissa tästä Rippikoulutiedot taulukkomuodossa -linkistä (pdf).

RIPARILLE 2021!

KASVATUS JA PERHEASIOIDEN TOIMISTO ON SULJETTU TOISTAISEKSI, PALVELEMME SÄHKÖISESTI JA PUHELIMITSE.

Sähköinen ilmoittautuminen rippikouluun on päättynyt.

Mikäli unohdit ilmoittautua, ota mahdollisimman pian yhteyttä:

Kasvatus ja perheasioiden yksikkö,

Merja Rämänen, puh. 044 719 1295, arkipäivinä klo 9-15 välillä.

Rippikouluvideo

Ketkä voivat tulla rippikouluun?

Nuoret (kirkkoon ja väestörekisteriin kuuluvat), jotka hakevat

• Lahden seurakuntien järjestämille leireille tai kaupunki-, kevät- ja pienryhmärippikouluihin
  • hakevat rovastikunnalliseen, kehitysvammaisille nuorille tarkoitettuun erityisrippikouluun
  • menevät muualle kuin Lahteen (esim. järjestö-, urheilu, yms. rippikoulut
  • siirtävät rippikoulua vuodella
  • eivät käy rippikoulua ollenkaan, ilmoittavat asiasta (jotta emme lähetä jatkossa postia rippikoulusta)

Ilmoittautumiseen liityvät ohjeet ja lomakkeet ovat sivulla Sähköiset ilmoittautumislomakkeet ja infoa.

Rippikoulusta perittävät maksut

Leiriläisiltä kerättävä omavastuuosuus kattaa rippikoulun todellisista kustannuksista alle 20 %. Muu osa katetaan kirkollisverovaroilla, ja näin kirkon jäsenet mahdollistavat rippikoulujen pitämisen tässä laajuudessa ja kaikille avoimena.

Rippikoululeireistä peritään perusleirimaksu 100 €. Lapin hiihtoloma- ja kesäleireistä sekä ulkomaan leireistä peritään lisäksi kuljetus- ja majoitusmaksu (hinnat vaihtelevat leirikohtaisesti). Hinnat vuodelle 2021 löytyvät tästä (pdf). Kevät- ja kaupunkirippikoulut sekä pienryhmärippikoulu ovat ilmaisia.

Sisaruksille myönnetään perusleirimaksusta (100 €) sisaralennus seuraavasti: ensimmäinen täysi hinta, toinen 25 % alennus ja kolmas 50 % alennus.

Lahden ulkopuolelta tuleville perusleirimaksu on kaksinkertainen, esim. Heinäsaari 100 € lahtelaiselta => 200 € ulkopaikkakuntalaiselta, kuljetus- ja muut kulut eivät tule kaksinkertaisena.

Vapautus leirimaksusta

Lahtelaisilla on mahdollisuus saada vapautus vain leirin perusmaksusta (100 €) sosiaalisin perustein, voimassa olevat tulotositteet on oltava hakemuksen liitteenä, ilman tositteita hakemusta ei käsitellä. Huom! Kuljetus- ja majoittumiskuluista ei voi anoa vapautusta.  Maksuvapautusten tulorajatLinkki avautuu uudessa välilehdessä on nähtävillä tästä liitteestä.

Maksuvapautushakemus tulee täyttää ja palauttaa viimeistään 31.12.2020 osoitteella Kasvatus ja perheasiat, Kirkkokatu 5, 3. krs, 15110 LAHTI.  HUOM! Kirkkokatu 5:n ulko-ovet on suljettu toistaiseksi asti ja toimistosihteerit etätyössä. Mikäli haluat palauttaa kaavakkeen paikan päälle, ole hyvä ja soita: 044 719 1295 Merja Rämänen, Jaana Kontinen, puh. 044 719 4633 tai Theresa Mäkinen, puh. 044 719 4631. Puhelinnumerot ovat myös Kirkkokatu 5 ulko-ovissa.

Leirin peruminen

Kun olet saanut tiedon rippikoulupaikastasi, toivomme, että ilmoitat meille heti, mikäli et voi ottaa sitä vastaan. Tällöin voimme antaa sen jonossa olevalle.

Ennen leirijaksoa perutun leirin jo maksetut maksut voidaan palauttaa. Mikäli leiri on jo alkanut ja nuori keskeyttää leirin syystä tai toisesta, ei leirimaksua enää palauteta.

Rippikoululaisen vakuutusturva

Kotimaassa järjestettävien rippikoulujen osallistujat on vakuutettu tavallisella ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa rippikouluissa tapahtuvista tapaturmista aiheutuneet kulut tiettyyn rajaan asti. Tapaturmavakuutus ei sisällä matkatavaravakuutusta.

Ulkomaan leireillä on voimassa vakuutusosakeyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutus.

Pyydämme perheitä tutustumaan vakuutusehtoihin ja arvioimaan oman tarpeen lisävakuutuksista. Seurakuntayhtymän vakuutusehtoihin pääset tutustumaan tästä linkistä (pdf).

Lisätietoja:

Ilmoittautumisasiat: Merja Rämänen, puh. 044 7191 295 tai merja.ramanen@evl.fi.

Kasvatustyön teologi: Reetta Kalteenmäki, puh. 044 719 1472 tai reetta.kalteenmaki@evl.fi.

Tietoa aikuisrippikouluista löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rippikoulurekisterin ja sähköisen ilmoittautumisen tietosuojaselosteLinkki avautuu uudessa välilehdessä.