RIPPIKOULU 2021

Sähköinen ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluun on päättynyt!

 

 

Mikäli unohdit ilmoittautua, ota mahdollisimman pian yhteyttä:

Kasvatus ja perheasioiden yksikkö,

Merja Rämänen, puh. 044 719 1295, arkipäivinä klo 9-15 välillä.

 

Kaikissa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä virka-aikana klo 9-15: Kasvatus ja perheasiat, Merja Rämänen, puh. 044 719 1295, merja.ramanen@evl.fi tai lahti.rippikoulu@evl.fi

 

 

 

 

Yleistietoja ilmoittautumiseen liittyen


SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU 

Lahden seurakuntayhtymä on ottanut käyttöön sähköisen asiointipalvelun, johon rekisteröidytään tietoturvan (GDPR) vuoksi tunnistautumalla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Leirimaksut maksetaan asiointipalvelussa, maksuista lähtee heräteviesti huoltajan sähköpostiin. Leirit laskutetaan kevään aikana. Henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan voimassa olevan lainsäädännön määräyksiä. 

 

MUISTAKAA OTTAA TALTEEN ASIOINNIN KÄYTTÄJÄTUNNUS JA SALASANA MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN.

 

Tiedoksi ulkomaan ja Lapin ripareista kiinnostuneille

Viime vuosina ulkomaille ja Lappiin suuntautuvat riparit ovat olleet suosittuja. Vuonna 2021 seuraamme erityisesti ulkomaan rippikoulujen kohdalla Euroopan turvallisuustilannetta korona-aikana ja varaudumme tarvittaessa pitämään leirit kotimaassa. Kaikki halukkaat eivät millään mahdu leireille (leirikeskuksien tilat ovat rajatut). Mikäli haet erityisesti juuri näille leireille, sinun olisi tärkeää sisällyttää valintoihisi myös joku leiri omassa seurakunnassasi täällä Lahdessa. Joissakin tapauksissa on käynyt niin, että nuori on hakenut paikkaa vain ulkomaille tai Lappiin suuntautuvilta leireiltä, mutta ei saa paikkaa erityisleiriltä (jää toistuvasti arvonnoissa rannalle). Näissä tilanteissa joudumme sijoittamaan sinut jollekin vapaana olevalle paikalle kesän leireillä Lahdessa. Lisäämällä vaihtoehtoihin oman seurakunnan leirejä täällä Lahdessa, varmistat, että sinulle ainakin löytyy jokin mieluinen paikka.

 

Kaverin kanssa samalle riparille?

Moni nuori haluaisi käydä rippikoulun yhdessä tutun ystävän kanssa. Tämä on ymmärrettävää, vaikkakaan ei aina mahdollista. Etusijalla ovat aina oman seurakunnan nuoret, poikkeuksena ovat yhteiset leirit, joihin ei ole seurakuntarajoja.

 

TÄRKEITÄ HUOMIOITA LIITTYEN KAVERITOIVEISIIN:

Lahden eri seurakunnista olevat kaverit (asutte siis Lahden eri kaupunginosissa): muistakaa että etusijalla seurakunnan omiin ripareihin on aina rippikoulun järjestävän seurakunnan alueella asuvat, poikkeuksena yhteiset leirit, joihin ei ole Lahden sisällä seurakuntarajaa. Valitkaa siis mahdollisimman paljon vaihtoehtoja molempien seurakunnista!

Mikäli kaverisi on ulkopaikkakuntalainen (Hollola, Orimattila jne.), huomioikaa että lahtelaiset ovat aina etusijalla, ulkopaikkakuntalainen kaveri aiheuttaa sen, että kaikki lahtelaiset ovat etusijalla kaveriryhmään nähden. Mikäli toisen seurakunnan nuoren ei ole mahdollista päästä valitsemiinne vaihtoehtoihin yhdessä kaverin kanssa, otamme perheisiin aina yhteyttä!

Muistakaa, että kaveritoiveen tulee olla yhteinen päätös ja myös perheiden tiedossa. Toivomme, että lähdet avoimin mielin rippikouluun, vaikka ne parhaat kaverit eivät pääsisikään samalle leirille.

 

HUOM! ESITTEEN JULKAISUN JÄLKEEN TULLEITA MUUTOKSIA!

Salpausselän seurakunta on muuttanut konfirmaatiopäiviään, sekä hiihtolomaleiriin kuuluvan ennakkoleirin aikataulua, muutokset on päivitetty leiritaulukkoon ja ovat tässä punaisella: 

71 27.2.-6.3.    Hiihtolomaripari, Vuontispirtti, Raattama, yhteinen leiri, esileiri 5.-6.2. Upila, konfirmaatio la 20.03. klo 12 Salpausselän kirkko

73 7.-14.6.        Pilistvere, Viro, yhteinen leiri, esileiri 23.-24.4. Siikaniemi konfirmaatio la 19.06 klo 12 Salpausselän kirkko

74 15.-23.6.      Heinäsaari, Asikkala, konfirmaatio la 03.07. klo 12 Salpausselän kirkko   

75 1.-9.7            Siikaniemi, Hollola, konfirmaatio la 10.07. klo 12 Salpausselän kirkko      

76 9.-16.7.        Heinäsaari, Asikkala, konfirmaatio la 17.07. klo 12 Salpausselän kirkko   

77 19.-26.7.      Reppuripari, Tunturikeimiö, Muonio, yhteinen leiri, esileiri 24.-25.4. Siikaniemi konfirmaatio la 31.07. klo 12 Salpausselän kirkko    

Valitamme muutoksista mahdollisesti aiheutuvaa sekaannusta, tiedotamme näistä myös valintakirjeissä!

 

 

LEIRIT

Leirejä on pakollisena valittava 8 vaihtoehtoa, joista 3 on oltava oman seurakuntasi rippikouluja ja vapaaehtoisesti voi ilmoittaa jopa 10 vaihtoehtoa.

 

 

 

 

 

Kaupungissa järjestettävät rippikoulut ja kehitysvammaisten rippileiri 

Pakollisena valittava 1 ja vapaaehtoisesti voi ilmoittaa 4 vaihtoehtoa. Leirivaihtoehtoja ei ole valittavissa. 

 

 

 

 

  • Kevätrippikoulu järjestetäänJoutjärven ja Salpausselän seurakuntien yhteisenä kevään aikana Joutjärven seurakunnan tiloissa. Keski-Lahden ja Launeen seurakunnat puolestaan järjestävät kesän alussa pidettävän kaupunkirippikoulun Keski-Lahden seurakunnan tiloissa. Rippikouluun kuuluu keväällä kokoontumisia ja mahdollisesti retkipäiviä. Nastolan seurakunnassa järjestettävä päivärippikoulu toteutetaan hiihtolomalla pidettävän rippikoululeirin yhteydessä Luomaniemessä (kesto päivittäin n. klo 8.30-20.30). 
  • Pienryhmärippikoulu on tarkoitettu niille nuorille, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Se sopii esim. pienluokalla opiskeleville tai nuorille, joiden elämäntilanteeseen sopii pienemmän ryhmän vaihtoehto. Pienryhmärippikoulu pidetään KeskiLahden seurakunnan tiloissa.
  • Lahden seudulla järjestetään erityisrippileiri kehitysvammaisille nuorille (3.–6.8.2021). Pienemmässä ryhmässä otetaan huomioon nuorten yksilölliset tarpeet. Lisäksi tiedolliset tavoitteet ovat sellaisia, että jokainen selviytyy niistä hyvin. Erityisrippikouluun kutsutaan nuoria koko Hollolan rovastikunnan alueelta. Lisäksi varaudumme tarvittaessa järjestämään päivärippikoulun leirimuotoisen rippikoulun lisäksi.

 

Muualle rippikouluun, riparin siirto 

 

  • Järjestö-, urheilurippikoulu tai muun seurakunnan rippikoulu. Oletko ajatellut hakeutua järjestön, urheiluopiston tai jonkun muun seurakunnan rippikouluun?  Sinun tulee käydä kotiseurakuntasi tutustumisjakso Lahdessa ja sitä varten tulee ilmoittautua.
  • Rippikoulun siirto vuodelle 2022. Rippikoulun siirtäminen vuodella voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos nuoren elämässä on vaikeita asioita kuten sairautta tai surua. Ilmoittamalla siirtämisestä saat seuraavana vuonna rippikouluesitteen automaattisesti ilmoittautumisessa annettuun osoitteeseen.
  • En aio käydä rippikoulua. Mikäli et aio käydä rippikoulua, voit halutessasi ilmoittaa siitä meille. Saamme tietomme ajan tasalle, emmekä lähetä jatkossa postia rippikoulusta.

 


 

 

 

 

Nuoret rippileirillä veden äärellä