RIPPIKOULUN SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMINEN ON OLLUT AJALLA 27.9.-10.10.

 

Sähköinen ilmoittautuminen on päättynyt.

Jälki-ilmoittautumiset, lisätiedot, muutokset pyydetään ilmoittamaan puhelimitse, puh. 044 719 1295 (klo 9-15). Sähköpostilla ilmoittautumisia ei voida ottaa, koska ilmoittautumisessa kysytään henkilötietoja, jotka eivät saa kulkea sähköpostilla.

 

Kaikessa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä voitte ottaa yhteyttä virka-aikana klo 9-15: Kasvatus ja perheasiat, Merja Rämänen, puh. 044 719 1295, merja.ramanen@evl.fi.

 

HUOM! MUUTOKSIA ESITTEEN JULKAISUN JÄLKEEN:

 • Joutjärven kevätrippikoulun konfirmaatiopäivää on muutettu esitteessä ilmoitetusta (12.5), konfirmaatiopäivä on 5.5. klo 10 Joutjärven kirkko

Ketkä ilmoittautuvat rippikouluun?

 

Nuoret, jotka hakevat

 • Lahden seurakuntien järjestämille leireille, kaupunki-, kevät- ja pienryhmärippikouluihin
 • rovastikunnalliseen erityisrippikouluun kehitysvammaisille
 • Esikoiset Ry:n leiririppikouluun
 • muun seurakunnan kuin Lahden tai järjestön/urheiluseuran järjestämään rippikouluun
 • vuodella rippikoulun käyntiä siirtävät
 • nuoret, jotka eivät käy rippikoulua ollenkaan (miksi pyydämme tämän ilmoituksen: lähetämme seurakuntaan kuuluville joilta ei ole tullut ilmoittautumista, muistutuskirjeen rippikoulusta. Tämän ilmoituksen johdosta emme tule  lähettämään  rippikoulupostia)

 

Yleistietoja ilmoittautumiseen liittyen


SÄHKÖINEN ASIOINTIPALVELU ILMOITTAUTUMISESSA ja LEIRIEN MAKSAMISESSA

Olemme ottaneet käyttöön Sähköisen asiointipalvelun. Sähköistä asiointia käytetään ilmoittautumiseen ja verkkomaksamiseen (näiden linkit ohjaajat suoraan palveluun), sähköinen asiointipalvelu löytyy myös Lahden seurakuntien kotisivujen, www.lahdenseurakunnat.fi, etusivun linkistä.

Ensimmäisellä asiointikerralla tehtävään rekisteröitymiseen käytetään tietoturvan (GDPR) vuoksi julkishallinnon asiointipalveluiden yhteistä Suomi.fi -tunnistautumispalvelua, joka todentaa henkilöllisyyden, tunnistautumisessa voi käyttää pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

 • Kun asioit asiointipalvelussa ensimmäisen kerran esim. ilmoittautumisessa/laskun maksamisessa, tulee siis rekisteröityä  Suomi.fi tunnistautumispalvelun kautta. Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi -muodossa tai muu haluamasi. Salasana määritetään itse (8 merkkiä pitkä sisältäen väh. 3 erityyppistä merkkiä; pieni-, iso-, erikoismerkki, numero).
 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana jatkokäyttöä varten. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan ilmoittautumista.
 • Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun, esim. ilmoittautumislinkin kautta suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla esim. ilmoittamaan toista lasta rippikouluun.
 • Oma asiointi -osiossa voit käydä muuttamassa käyttäjätunnuksen ja salasanan Muokkaa -toiminnolla ja tarkastella tehtyjä ilmoittautumisia ja maksuja.

MAKSUT

Lasku lähtee heräteviestillä ilmoittautumisessa annettuun sähköpostiosoitteeseen. Viestin linkki ohjaa asiointipalveluun, johon kirjaudutaan luoduilla tunnuksilla. Maksamattomat maksut -välilehdeltä löytyvät laskut. Paytrailissa voi valita maksutavan. Maksun jälkeen maksuvahvistus tulee sähköpostiin.

Asiointipalvelun asiakasrekisteriä ei luovuteta ulkopuolisille eikä käytetä markkinointiin.

Sähköisen asiointipalvelun tiedotteen voit lukea myös tästä.


 

Leirit, kaupunki-, kevät-, päivä- tai pienryhmärippikoulut 2019

 

Rippikoulujen valintamäärä: pakollisena on ilmoitettava 6 vaihtoehtoa ja vapaaehtoisesti voi ilmoittaa jopa 8 vaihtoehtoa. Pakollisten vaihtoehtojen määrä johtuu siitä, että rippikoulun ikäluokka on suuri ja kaikkia ei voida sijoittaa samoihin suosittuihin (mm. ulkomaan-, Lapin-, alkukesän leirit) rippikouluihin

 

Rippikouluvaihtoehtoja on valittava siis pakollisena vähintään 6 vaihtoehtoa, joista 3 on oltava oman seurakuntasi rippikouluja. Mikäli omalla seurakunnallasi on tavallisia leirejä vain 3-4 kpl, valitse loput vaihtoehdot muista leireistä. Ilmoita lomakkeella haetko ensisijaisesti vain oman seurakuntasi rippikouluja. Erikoisleirejä hakevan kannattaa ilmoittaa mahdollisimman paljon vaihtoehtoja (max 8), jotta pystymme sijoittamaan arvonnoissa leirille. Erikoisleirit ovat erittäin suosittuja ja erikoisleireille eivät kaikki välttämättä mahdu.

 

Rippileiriryhmät ilmoittautumisessa (muutos hakuun edellisiltä vuosilta)

Viime vuosina ulkomaille ja kesällä Lappiin suuntautuvien rippileirien hakijamäärät ovat olleet erittäin suuria. Myös varalle jääneiden osuus on ollut suuri. Näiden leirien ryhmäkoko on kuitenkin hieman pienempi jo majoituspaikkojen rajallisen koon vuoksi. Olemme tästä syystä päätyneet uudistamaan hakemistapaa, jotta pystyisimme palvelemaan nuoria ja heidän perheitään tasapuolisemmin.

Lahden ulkopuolelle suuntautuvat leirit on jaettu ryhmiin, joista voi valita 1 leirin / ripariryhmä, hiihtoloma- ja muut leirit ovat vapaasti valittavissa.

Ryhmässä 1 on Keski-Lahden ja Launeen ulkomaanleirit, ryhmässä 2 Joutjärven ja Salpausselän ulkomaan leirit, ryhmässä 3 on kesän Lapin leirit.

 

Oman seurakuntansa kaupunki-, kevät- tai päivärippikouluun hakeutuva nuori myös pääsee tähän vaihtoehtoon ketään ei pakoteta leirille.

 

Kaverin kanssa samalle riparille?

Moni nuori haluaisi käydä rippikoulun yhdessä tutun ystävän kanssa. Tämä on ymmärrettävää, vaikkakaan ei aina mahdollista. Etusijalla ovat aina oman seurakunnan nuoret, poikkeuksena ovat yhteiset leirit, joihin ei ole seurakuntarajoja.

 

TÄRKEÄÄ! Lahden eri seurakunnista olevat kaverit (asutte siis Lahden eri kaupunginosissa): muistakaa että etusijalla seurakunnan omiin ripareihin on aina rippikoulun järjestävän seurakunnan alueella asuvat, poikkeuksena yhteiset leirit, joihin ei ole Lahden sisällä seurakuntarajaa. Valitkaa siis mahdollisimman paljon vaihtoehtoja molempien seurakunnista!

Mikäli kaverisi on ULKOPAIKKAKUNTALAINEN (Hollola, Orimattila jne.), huomioikaa että lahtelaiset ovat aina etusijalla, ulkopaikkakuntalainen kaveri aiheuttaa sen, että kaikki lahtelaiset ovat etusijalla kaveriryhmään nähden. Mikäli toisen seurakunnan nuoren ei ole mahdollista päästä valitsemiinne vaihtoehtoihin yhdessä kaverin kanssa, otamme perheisiin aina yhteyttä!

Muistakaa, että kaveritoiveen tulee olla yhteinen päätös ja myös molempien perheiden tiedossa.

Toivomme, että lähdet avoimin mielin rippikouluun, vaikka ne parhaat kaverit eivät pääsisikään samalle leirille.


Muualla kuin Lahdessa käytävät rippikoulut, vuodelle 2020 siirto, ei rippikoulua -ilmoitus 

 

Sinun tulee ilmoittautua kun

 • käyt rippikoulun muualla kuin Lahdessa, tällöin kutsumme sinut oman seurakuntasi tutustumisjaksolle Lahteen,
 • haet kehitysvammaisten erityisrippikouluun,
 • haet Esikoiset Ry:n leiririppikouluun,
 • siirrät rippikoulun vuodelle 2020 tai
 • et halua käydä rippikoulua ollenkaan.

 


Erilaisia rippikouluvaihtoehtoja

Leirit

Leirimuotoinen rippikoulu on edelleen kaikkein suosituin rippikoulumuoto. Rippileirejä järjestetään sekä hiihtolomalla että kesällä.

Hiihtoloman aikana järjestettävät leirit sisältävät yleensä mahdollisuuden lasketteluun tai murtomaahiihtoon. Hiihto- tai laskettelutaito ei ole kuitenkaan edellytys leiriin osallistumiseen. Nastolan hiihtolomaleirillä Luomaniemessä ei lasketella.

Kesän rippikoulut alkavat kokoontumisilla jo varhain kevättalvella. Leirejä on tarjolla eripituisina Lahden seurakuntien omissa leirikeskuksissa, muissa leirikeskuksissa, ulkomailla ja Lapissa. Kesällä Lapin leirejä järjestävät Keski-Lahden ja Joutjärven seurakunnat. Tarkemmin näistä leireistä ja rippikoulupaikoista on tietoja sivulla Rippikoulupaikat.

Kaupungissa järjestettävät rippikoulut

Kaupungissa pidettäviä rippikouluja järjestetään jokaisessa paikallisseurakunnassa. Keski-Lahden ja Joutjärven seurakunnat pitävät pääasiassa iltaisin kokoontuvan kevätrippikoulun kevään aikana. Launeen ja Salpausselän seurakunnat pitävät päiväpainotteisen kaupunkirippikoulun kesäaikana arkipäivisin (huomaa, että Salpausselän kaupunkirippikouluun kuuluu ennakkoviikonloppu keväällä). Nastolan päivärippikoulu toteutetaan hiihtolomaleirin yhteydessä Luomaniemessä. Rippikouluihin liittyy kokoontumisia keväällä ja mahdollisesti retkipäiviä.

Pienryhmärippikoulu on tarkoitettu niille nuorille, jotka tarvitsevat erityistä tukea. Se sopii esim. pienluokalla opiskeleville tai nuorille, joiden elämäntilanteeseen sopii pienemmän ryhmän vaihtoehto. Kesäjakso toteutetaan kaupungissa.

 


Järjestö-, urheilurippikoulu tai muun seurakunnan rippikoulu

Oletko ajatellut hakeutua järjestön, urheiluopiston tai jonkun muun seurakunnan rippikouluun?  Sinun tulee käydä kotiseurakunnassasi seurakuntaan tutustumisen jakso (rippikoulun järjestävä taho edellyttää sitä). Ilmoittaudu meille lomakkeella 2, niin saamme lähetettyä sinulle kutsun kotiseurakunnan tutustumisjaksolle.

Rovastikunnallinen erityisrippikoulu kehitysvammaisille

Lahden seurakuntayhtymä järjestää kesäkuun alussa leirimuotoisen erityisrippikoulun kehitysvammaisille nuorille Luomaniemen leirikeskuksessa, Nastolassa. Erityisrippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti, jonka jälkeen perheisiin otetaan yhteyttä tutustumiskäyntiä varten. Tutustumiskäynnillä pohdimme yhdessä nuorelle parasta tapaa rippikoulun käymiseen ja selvitämme mm. tarvetta avustajaan leirillä. Rippikouluun kuuluu myös etukäteisjakso keväällä (viikonloppuleiri). Erityisrippikouluun liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä kehitysvammaistyön pappiin Jenni Jaakonsaareen, puh. 044 719 1522, jenni.jaakonsaari@evl.fi tai kehitysvammaistyön diakonissaan Tarja Kallioon, puh. 044 719 1297, tarja.kallio@evl.fi.

Esikoiset ry:n leiririppikoulu

Lahdessa vaikuttava Esikoiset ry järjestää 29.6.-6.7.2019 rippikoululeirin. Lisätietoa on Esikoiset ry:n nettisivuilta www.esikoiset.fi. Lisätietoja saa myös rippikoulun järjestäjiltä.

Rippikoulun siirto vuodelle 2020

Rippikoulun siirtäminen vuodella voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos nuoren elämässä on vaikeita asioita kuten sairautta tai surua. Ilmoittamalla siirtämisestä saat seuraavana vuonna rippikouluesitteen automaattisesti ilmoittautumisessa annettuun osoitteeseen.

En aio käydä rippikoulua

Mikäli et aio käydä rippikoulua, pyydämme sinua ilmoittamaan siitä ilmoittautumislomakkeella. Saamme tietomme ajan tasalle, emmekä lähetä jatkossa sinulle postia rippikoulusta.

 

 

 

 

Riparilla 2018