Puna-oranssisäviyisellä taustalla teksti Uskottu toivottu rakastettu #seurakuntavaalit Suomen ev. lut. kirkko.

Seurakuntavaalit Lahden seurakunnissa

Keski-Lahden, Launeen, Joutjärven, Salpausselän ja Nastolan seurakunnissa toimitetaan 20.11.2022 seurakuntavaalit. Ehdokasasettelu on käynnissä ja jatkuu 15.9. saakka.

Seurakuntavaaleissa valitaan luottamushenkilöt vuoden 2023 alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi. Lahden seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan 51 jäsentä. Seurakuntien seurakuntaneuvostoihin valitaan Keski-Lahteen 16 jäsentä sekä Launeelle, Joutjärvelle, Salpausselälle ja Nastolaan jokaiseen 14 jäsentä.

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen.

Kristillisestä vakaumuksesta tunnettu -ilmaisu kertoo siitä, että henkilö kuuluu kirkkoon ja on sitoutunut rakentamaan yhteisön tulevaisuutta. Kristillinen vakaumus ilmenee kullakin ihmisellä omalla tavallaan.

Valitsijayhdistyksen perustaminen

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja liitteineen mainittua vaalia varten on toimitettava 15.9.2022 kello 16.00 mennessä Lahden seurakuntayhtymän asiakaspalveluun Vapaudenkatu 6, 15110 Lahti, joka on avoinna ma,ti,ke ja pe klo 9-15, to klo 9-16 tai Nastolan seurakunnan seurakuntatoimistoon Immiläntie 2, 15560 Nastola, joka on avoinna ma, ke, pe klo 10-13 sekä to 15.9.2022 kello 10-16.00.

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjoja liitteineen on saatavana asiakaspalvelusta ja Nastolan seurakuntatoimistosta niiden aukioloaikoina sekä verkkosivuilta seurakuntavaalit.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tärkeät päivämäärät

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Seurakuntavaalien yhteyshenkilö

Kirkkoherra, Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja
Lahden seurakuntayhtymä Nastolan seurakunta