YKSIN SURUN KESKELLÄ?

Läheisen kuolema pysäyttää. Surun tunteita tai raskaita ajatuksia ei ole aina helppo jakaa edes omien läheisten kanssa. Kun surun jäätiköllä tunnet olevasi liian yksin, on oikea aika tulla sururyhmään.

Seurakuntien sururyhmät ovat ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä läheisensä menettäneille. Periaatteina ovat turvallisuus, luottamuksellisuus ja erilaisuuden kunnioittaminen.

Aikuisten ryhmät tarjoavat paikan, jossa saat olla avoimesti läsnä omana itsenäsi, juuri sellaisena kuin olet. Voit jakaa ajatuksiasi ja kohdata toisia, samassa veneessä olevia. Yhdessä jaetaan elettyä elämää ja etsitään voimia jatkaa kohti valoisampaa aikaa, kohti toivoa.

Seurakunnan sururyhmiin tullaan yleensä henkilökohtaisen puhelinkeskustelun kautta. Ryhmät ovat pieniä, 6 - 8 henkilöä. Kaikkien Lahden seurakuntien ryhmiin ovat tervetulleita surevat ohi seurakuntarajojen Päijät-Hämeen alueelta.

Lasten ja nuorten ryhmissä surua kohdataan yhdessä leikin, toiminnan ja taiteen keinoin, ikätason mukaisesti. Siellä et ole yksin murheinesi ja ryhmissä kaikuu usein myös nauru! Hollolan ja Lahden seurakunnat tekevät lasten ja nuorten ryhmissä yhteistyötä.

R.I.P sururyhmä yli 13 vuotiaille nuorille

Vertaistukea! ajatusten vaihtoa! Et ole yksin! Keinoja selvitä surun kanssa!
R.I.P ryhmä kokoontuu viikottain, yhteensä kuusi kertaa alkaen 10.9. klo 17.00-18.30 Kirkkokatu 5, Lahti
Kysy lisää / ilmoittaudu 6.9. mennessä Tea Härkönen puh. 044 719 1427

STARS sururyhmä 6-12 -vuotiaille lapsille

Lapsen tasolla! Yhdessä toimien! Lupa tunteisiin! Turvallisia aikuisia!
​​​​​​​
Stars ryhmällä 6 tapaamista alkaen 10.9. klo 17.00-18.30 Sovituksenkirkko, Hollola.
Kysy lisää / ilmoittaudu 6.9 mennessä Päivi Sivonen puh. 044 524 6190 tai Hanna-Leena Penttilä puh. 044 524 6213

Lahden seurakunnissa alkaa vuosittain viisi aikuisten sururyhmää

1. Keski-Lahden seurakunta aloittaa ryhmän tammi-helmikuussa

2. Salpausselän seurakunta maaliskuussa

3. Joutjärven seurakunta

• Vertaisryhmä puolisonsa menettäneille alkaen 10.9.2020 klo 15-16.30 Joutjärven kirkolla.
    ​​​​​​​Ilmoittautuminen ja tarkemmat tiedot: Liisa Malin puh. 044 719 1449 ajalla 6.6. - 10.7 tai Kia Sammalkorpi puh. 044 7191 209 ajalla 15.7. - 26.8

4. Launeen seurakunta marraskuussa

5. Nastolan seurakunta tammikuussa

Syksyn 2020 ryhmät kokoontuvat koronarajoitukset huomioiden!

Tiedot ryhmistä täydentyvät lähempänä ajankohtaa

LÄHEISEN ITSEMURHA JÄRKYTTÄÄ SISINTÄ

Teemme yhteistyötä Surunauha ry:n kanssa. Vertaisryhmä teille, jotka olette menettäneet läheisenne itsemurhan kautta kokoontuu joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 17.30 - 19.30 Mariankatu 16 B-rappu, kokoustila Foibe.
Ryhmä on avoin, sinne voit tulla ilmoittatumatta, joten tule vaikka kerran tutustumaan. Ryhmässä mukana vertaistukiohjaaja Mona ja kriisiterapeutti, diakoniatyöntekijä Merja.

ETSIMME JÄSENIÄ VERTAISRYHMÄÄN HENKIRIKOKSEN KAUTTA LÄHEISENSÄ MENETTÄNEILLE

Yhteistyössä Huoma ry. kanssa kootaan vertaisryhmää heille, joiden suru on usein äänetön ja raskas:
jos olet menettänyt läheisesi henkirikoksen uhrina ja tapahtumasta on kulunut ainakin vuosi, ole yhteydessä Merja Seppälä-Mäkiseen (yhteystiedot alla.) http://www.kirkonseutu.fi/uutiset/art2531021

Yhteyshenkilönä suruun, ryhmiin ja muuhun mielenterveystyöhön liittyen:  merja.seppala-makinen@evl.fi tai puh. 044 719 1287.

Olemme myös facebookissa. https://www.facebook.com/lahdenseurakunnat

Linkit:​​​​​​​