Vertaistukiryhmät

Leskien aamiainen

Tervetuloa aloittamaan päivä yhteisellä aamiaisella toisten leskien seurassa Launeen kirkon Lähdesalissa
joka keskiviikko klo 9.30 – 11. Sitä ennen voi osallistua yhteiseen rukoushetkeen kirkossa klo 9. Lisätietoja: Elisa Linkola puh. 044 719 1447.

Senioripysäkki-keskusteluryhmä

Kaipaatko tukea elämän muutosvaiheessa, yksinäisyydessä, masennuksessa, ihmissuhteissa?

Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille. Pienryhmässä on mahdollisuus käydä läpi omaa elämänhistoriaa ja tämän hetken elämäntilannetta. Vuorovaikutuksessa muiden kanssa omille tunteille voi löytyä uusia näkökulmia ja merkityksiä. Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieveneminen. Ryhmämatkalla pohdimme yhdessä elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin, yksinäisyyteen, ikääntymiseen, erilaisiin tunteisiin ja toivoon liittyviä asioita.

Ryhmä kokoontuu viikottain 1,5 tunnin ajan 15 kertaa. Ryhmään mahtuu 6 - 8 henkilöä ja se kootaan etukäteen tehtävien henkilökohtaisten tapaamisten pohjalta. Ryhmiä alkaa vuosittain pääsääntöisesti alkusyksystä ja alkuvuodesta.

Jos Senioripysäkkiryhmä tuntuu vähääkään kiinnostavalta, joko itsellesi tai vaikkapa vanhemmillesi, ota yhteyttä merja.seppala-makinen@evl.fi. Pohditaan yhdessä, olisiko tämä toimintamuoto sopiva juuri sinun tarpeitasi ajatellen.

Seuraavat Senioripysäkit:

Kevät 22

HELMIKUUSSA 2022 alkaa Senioripysäkki Joutjärven kirkolla

Kokoontumiset ovat keskiviikkoisin klo 14.30-16 Joutjärven kirkolla, Ilmarisentie 1, alkaen vuoden 2022 helmikuussa. Jos kiinnostuit, kysy lisää! Ryhmänohjaaja, diakonissa Liisa Malin Puh. 044 719 1449 tai liisa.malin@evl.fi Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla viimeistään pe 21.1.2022

Katso esite

Senioripysäkkiryhmiä ohjaavat:

Seija Avikainen p. 044 719 1421 tai seija.avikainen@evl.fi

Liisa Malin p. 044 719 1449 tai liisa.malin@evl.fi

Eija Paulamäki p. 044 719 1471 tai eija.paulamaki@evl.fi

Merja Seppälä-Mäkinen puh. 044 719 1287 tai merja.seppala-makinen@evl.fi

Sururyhmät

Lahdessa alkaa vuoden aikana useita sururyhmiä läheisensä menettäneille. Tiedot niistä löytyvät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vertaistukiryhmä rikoksen uhrien läheisille

Kokoamme jatkuvana hakuna vertaisryhmä yhteistyössä Huoma ry.n kanssa heille, joiden läheinen on kuollut rikoksen kautta.  Tulisitko mukaan? Ryhmässä löydät muita samassa raskaassa elämän tilanteessa olevia vertaisia. Ota yhteyttä  merja.seppala-makinen@evl.fi tai p. 044 7191 287. Pohditaan yhdessä, onko tämä ryhmä juuri sinua ja suruasi varten!

Vertaisryhmä lähisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille

Ryhmä suunnitteilla, ja käynnistyy koronatilanteen taas salliessa. Lisätietoja Meri Kalanti, p. 044 7191 268.

Hattu ja hansikkaat tuolilla: elämässä tarvitaan kauneutta.
Elämässä tarvitaan kauneutta.