Vertaistukiryhmät

Leskien aamiainen

Tervetuloa aloittamaan päivä yhteisellä aamiaisella toisten leskien seurassa Launeen kirkon Lähdesalissa
joka keskiviikko klo 9.30 – 11. Sitä ennen voi osallistua yhteiseen rukoushetkeen kirkossa klo 9. Lisätietoja: Elisa Linkola puh. 044 719 1447.

Senioripysäkki-keskusteluryhmä

Kaipaatko tukea elämän muutosvaiheessa, yksinäisyydessä, masennuksessa, ihmissuhteissa?

Senioripysäkki on keskusteluryhmä yli 60-vuotiaille. Pienryhmässä on mahdollisuus käydä läpi omaa elämänhistoriaa ja tämän hetken elämäntilannetta. Vuorovaikutuksessa muiden kanssa omille tunteille voi löytyä uusia näkökulmia ja merkityksiä. Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieveneminen.

Ryhmä kokoontuu viikottain 1,5 tunnin ajan 15 kertaa. Ryhmään mahtuu 6 - 8 henkilöä ja se kootaan etukäteen tehtävien henkilökohtaisten tapaamisten pohjalta. Ryhmiä alkaa vuosittain pääsääntöisesti alkusyksytä ja alkuvuodesta.

Seuraavat Senioripysäkit:

Tiedot päivittyvät myöhemmin

Ryhmiä seurakunnilla ohjaavat:

Seija Avikainen p. 044 719 1421 tai seija.avikainen@evl.fi

Liisa Malin p. 044 719 1449 tai liisa.malin@evl.fi

Eija Paulamäki p. 044 719 1471 tai eija.paulamaki@evl.fi

Merja Seppälä-Mäkinen puh. 044 719 1287 tai merja.seppala-makinen@evl.fi

Sururyhmät

Lahdessa alkaa vuoden aikana useita sururyhmiä läheisensä menettäneille. Tiedot niistä löytyvät täältä.

Vertaistukiryhmä rikoksen uhrien läheisille

Vertaisryhmä yhteistyössä Huoma ry.n kanssa heille, joiden läheinen on kuollut rikoksen kautta. Ryhmää kootaan kevällä 2019.  Tulisitko mukaan? Ota yhteyttä  merja.seppala-makinen@evl.fi tai p. 044 7191 287. Pohditaan yhdessä, olisiko tämä ryhmä juuri sinua ja suruasi varten!

Vertaisryhmä lähisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille

Haluaisitko tulla keskustelemaan toisten samassa tilanteessa olleiden kanssa? Aloitamme syyskuussa 2019 lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden naisten vertaistukiryhmän. Suljetussa ryhmässä on turvallista puhua kokemuksistaan. Tavoitteena on vahvistaa arjessa selviytymistä ja itsetuntemusta sekä auttaa omien tunteiden ja tarpeiden tunnistamisessa. Vertaistukiryhmä on ammatillisesti ohjattua, luottamuksellista ja ryhmäläisille maksutonta.

Ryhmä alkaa ma 23.9.2019 klo 17.30 ja jatkuu marraskuun loppuun saakka. Ryhmän viikonloppuleiri järjestetään pe 27.–su 29.9.2019.

Ryhmään otetaan 6 naista, jotka haastatellaan ennen ryhmän alkua. Ryhmään pääsy edellyttää sitoutumista sovittuihin ryhmäkertoihin. Lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Sirpa Koistinen, diakoni

Riitta Takala, avokriisityöntekijä

Yhteistyössä Lahden seurakunnat ja Lahden Ensi- ja Turvakoti ry

Hattu ja hansikkaat tuolilla: elämässä tarvitaan kauneutta.
Elämässä tarvitaan kauneutta.