Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun ja tehdä itselleen henkilökohtaiset käyttäjätunnukset asiointipalveluun. Asiointipalveluun rekisteröityminen edellyttää Suomi.fi -tunnistautumista, joka vaatii pankkitunnukset.

Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta. Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Kevyet keskiviikot - Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille virkistykseksi sekä tukemaan mielenterveyttä ihmisen elämän raskaissa muutosvaiheissa. Kolme erityisretkeä on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille, kuudessa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Kolmen erityisretkensisältö päivittyy lähempänä ja niistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuille ja Kirkonseutuun.

Retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi,  044 7191 287

  • 28.8. Retki kaikille mielenterveyskuntoutujille  Ilmoittaudu tästä viimeistään 20.8.
     
  • 11.9. Erityisretkipäivä hyvinvoinnistaan huolehtiville naisille Ilmoittaudu tästä viimeistään 3.9.
     Retkipäivässä pohditaan ja etsitään yhdessä keskustellen potkua oman kehon ja mielen kohtaamiseen ja hoitamiseen. Maksimiosallistujamäärä 15. Yhteiskuljetus Marolankadulta klo 9, paluulähtö Siikaniemestä klo 16 samaan paikkaan. Katso esite .
     

Liikuntarajoitteisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Helena Palmiselle, puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

Omaishoitajille ja hoidettaville virkistystä

Omaishoitajien ja hoidettavien retket

Omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Ilmoittautuneille lähetetään kutsukirje, jossa tarkemmat tiedot

Eläkeläisten leirit 

Leirit ovat kauniin luonnon keskellä Siikanie-messä Vesijärven rannalla tai  Luomaniemen toimintakeskuksessa Pikku kukkasen rannalla. Tule mukaan viihtymään ja virkistymään! Leirillä on mukavaa, monipuolista tekemistä 
ja ohjelmaa, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa. Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteis-kuljetus. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla. 


16.-18.9. ma-ke Eläkeläisten leiri Siikaniemessä

Leiri yli 65 vuotiaille omatoimisille lahtelaisille eläkeläisille.
Ohjelmassa mukavaa tekemistä ja kivaa seuraa kauniissa luonnossa järven rannalla ja tietysti hyvää ruokaa.
Leirimaksu 34 €. Leirille on yhteiskuljetus.Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Tia Määttä ja Jenni Sireni.
Ilmoittautuminen viimeistään 26.8. mennessä tästä


Keski-Lahden diakonian aamukahviporukan retki 12.11.
Diakonian aamukahveilla kävijöille retki Siikaniemeen. Ilmoittautumiset viimeistään 4.11. mennessä tästä

Ruskaviikonloppu Siikaniemessä 4.-6.10.

Ruskan värejä, löylyn lämpöä, virkistystä, lepoa ja palikoita arjen hallintaan.
Leiri aikuisille. Lastenhoito yli kuusivuotiaille koululaisille aikuisten ohjelman aikana. 
Leirin hinta 34 € aikuisilta ja 17 € alle 12-vuotiailta. Leirille on kuljetus.
Leirimaksuun voi hakea avustusta diakoniatyön vastaanotolla. 
Ilmoittautumiset viimeistään 17.9. mennessä tästä

Sururyhmä Stars 6–12-vuotiaille, joiden läheinen on kuollut.

Kolme kaupunkitapaamista torstaisin 3., 10. ja 17.10. klo 17.30–19 sekä jatkoksi viikonloppu Upilan leirikeskuksessa. Ensimmäiseen tapaamiseen ja viikonloppuun halutaan mukaan lapselle turvallinen ja tuttu aikuinen.

Viikonlopun täysihoito 27 €/aikuinen ja 13 €/lapsi. Maksuun voit anoa helpotusta oman seurakuntasi diakoniatyöntekijältä. Ilmoita yhteystietosi tästä linkistä viimeistään 15.9.2019. Sinuun otetaan yhteyttä viimeistään ilmoittautumisajan jälkeisellä viikolla. Katso esite

Kehitysvammaisten aikuisten Adventtileiri Siikaniemessä

Leirillä vietetään mukavaa aikaa yhdessä mm. askarrellen, herkullista ruokaa nauttien, ulkoillen, saunoen ja uiden. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Leiriä on vetämässä kehitysvammaistyöntekijät Tarja Kallio ja diakoniatyöntekijä Helena Palminen.

Lisätietoja leiristä Tarja Kallio, 044 719 1297.

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri