Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Luomaniemen toimintakeskuksessa Linkki avautuu uudessa välilehdessäellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Leskien löytöretkipäivä 23.11.

Leskien löytöretkipäivä omaan minuuteen ja unelmiin Siikaniemessä tiistaina 23.11. Kuljetus Marolankadulta klo 9, paluu noin klo 15. Hinta 12 e/hlö. Ilmoittaudu viimeistään ti 9.11. tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Mielenterveystyön retket

KEVYT KESKIVIIKKO retken hinta on 12€, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, lounaan ja ohjelman sekä yhteiskuljetuksen Marolankadun turistipysäkiltä. Kaikkiin retkiin voi anoa avustusta oman diakoniavastaanoton kautta.

Ke 8.12. klo 9–15 Jouluinen kevyt keskiviikko Siikaniemessä
Tiedot päivittyvät ja ilmoittautuminen alkaa myöhemmin
 

TEEMARETKET on suunnattu tietyille kohderyhmille aiheensa mukaan. Retkiin mahtuu n.15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus Kirkonseutu-lehteen ja someen lähempänä ajankohtaa. Päivä sisältää keskutelujen, luentojen ja muun ohjelman lisäksi aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounaan. Tarvittaessa mahdollisuus yhteiskuljetukseen. Maksu, 12 €, laskutetaan retken jälkeen osallistujilta. 

Lauantaina 20.11. Itsetuntemuksesta voimaa 

Teemaretki Siikaniemeen koostuu luennoista sekä lounaasta ja aamu- ja iltapäiväkahveista. Terapeutti Päivi Niemi luennoi aiheista itsetunto, itsemyötätunto, tunnetaidot ja mielen ja kehon yhteys.  Mukana retkellä ovat diakonissat Liisa Malin ja Merja Seppälä-Mäkinen, jolta lisätietoja merja.seppala-makinen@evl.fi, p. 044 7191 287.  Retken hinta on 12€, johon voi anoa avustusta omalta diakoniavastaanotolta. Mahdollisuus yhteiskuljetukseen Marolankadulta.  Ilmoittaudu tästä viimeistään pe 5.11Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Huomioimme retkillä ajankohtaiset koronaturvallisuusohjeet.

Katso retken esite

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai puh. 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä.

 • pe 10.12. Jouluinen retkipäivä 

Näkövammaisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville näkövammaisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätiedot ja ilmoittautumiset puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä

 • to 9.12. Jouluinen retki
   

Toimintaa lahtelaisille seniori-ikäisille omaishoitajille ja ja hoidettaville puolisoille

Retket Siikaniemeen

Omaishoitaja, tule puolisosi kanssa yhdessä virkistäytymään! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.
 

Kehitysvammaisten retket   

Retkillä on mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Mukana on myös mm. kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, puh. 044 719 1297 ja diakoniatyöntekijä Päivi Rask. 

 • la 27.11. Adventtiretki kotona asuville kehitysvammaisille Siikaniemeen 

STARS Vertaistukea lapsille, jotka ovat menettäneet läheisen

Sururyhmä 6-12v lapsille joiden läheinen on kuollut. Käsittelemme asioita toiminnallisin keinoin lapsen tasolla.
Ryhmä kokoontuu 3 kertaa 14.10, 21.10, 4.11. Kirkkokatu 5 klo 17.30-19 ja lisäksi on leiri Upilassa 13-14.11.2021.
Lisätietoja Mira Kähkönen, mira.kahkonen@evl.fi, puh. 044 719 1485  HUOM. JATKETTU ILMOITTAUTUMISAIKAA.
Ilmoittaudu leirille 26.9. mennessä tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Tietosuojaseloste asiakasrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä