Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

  • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

  • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

    Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

    Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

16.-18.3. ma-ke Liikuntapainotteinen leiri kaikenikäisille Siikaniemessä

Vauvasta vaariin kaikenikäiset ja kaikenlaiset perheet, myös yksinasujat tervetuloa!
Ulkoilua, uimista ja muuta liikuntaa sekä mahdollisuus pilkkimiseen. Ohjelmassa myös saunomista ja tietysti hyvää ruokaa.
Leirimaksu aikuiset 36 €, lapset 2-12v 18 €, alle 2 vuotiaat maksutta. Mukana diakoniatyöntekijät Meri Kalanti ja Tia Määttä. Ilmoittautuminen 18.2.mennessä tästä

24.-26.4. Päihdetyön viikonloppu Siikaniemessä

Tervetuloa viettämään päihteetöntä ja virkistävää viikonloppua! Ohjelmassa hyvää ruokaa, hiljentymistä, raitista yhdessäoloa, saunomista, ulkoilua ja pelejä. Mukana menossa myös Matti Ahokas ja Sirpa Koistinen. Leirimaksu on 36 €. Maksuun on mahdollisuus hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Ilmoittautuminen viim. 3.4. mennessä tästä
Lisätiedot Matti Ahokas 044 719 1269.

Kevyet keskiviikot - Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu virkistykseksi ja lievittämään yksinäisyyden tunnetta sekä tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa. Kolme erityisretkeä on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille ja niillä on jokin teema.Näihin retkiin mahtuu 15 osallistujaa ja niistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuille ja Kirkonseutuun lähempänä ajankohtaa.

Kolmessa isossa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa. Seuraavaan isoon retkipäivään voit ilmoittautua seuraavasta:

Seuraavat isot retkipäivät: 14.10. ja 9.12.

Erityisretkien ajankohdat: 15.4., 9.9. ja 11.11.

Retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 12 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi,  044 7191 287

 

 

Liikuntarajoitteisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

Omaishoitajien ja hoidettavien retkipäivät

Lahtelaisille omaishoitajille ja -hoidettaville. Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 6.-8.5.

Lahtelainen Omaishoitaja, Tule yhdessä hoidettavasi kanssa Siikaniemeenvalmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Leirimaksu 36 €, omaishoitajat maksutta. Mukana Eija Paulamäki, Helinä Widgren ja Seija Avikainen.
Ilmoittautuminen 17.4. mennessä tästä

Eläkeläisten leirit 

Leirit ovat kauniin luonnon keskellä Siikaniemessä Vesijärven rannalla tai  Luomaniemen toimintakeskuksessa Pikku kukkasen rannalla. Tule mukaan viihtymään ja virkistymään! Leirillä on mukavaa, monipuolista tekemistä ja ohjelmaa, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa. Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteiskuljetus. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla.


18.-19.5.2020 ma-ti Eläkeläisten kevätleiri Siikaniemessä

Leiri yli 65 vuotiaille omatoimisille lahtelaisille eläkeläisille. Ohjelmassa mukavaa tekemistä ja kivaa seuraa kauniissa luonnossa järven rannalla ja tietysti hyvää ruokaa. Leirimaksu 36 €. Leirille on yhteiskuljetus. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Tia Määttä ja Helinä Widgren. Ilmoittautuminen 2.1.- 24.4.2020.
 

Eläkeläisten kesäleiri Luomaniemessä 11.-13.8., ilm. viim. 19.7. (nastolalaiset etusijalla, ei yhteiskuljetusta)
Eläkeläisten syysleiri Siikaniemessä 14.-16.9., ilm. viim. 21.8.

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri