Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Luomaniemen toimintakeskuksessa Linkki avautuu uudessa välilehdessäellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Eläkeläisten retket

 • ke 18.8. Eläkeläisten retkipäivä Luomaniemessä, etusijalla nastolalaiset, ei kuljetusta
   
 • ti 14.9. Eläkeläisten syyspäivä Siikaniemessä
  Retkellä yhdessäoloa, mukavaa ohjelmaa ja ruokailu sekä päiväkahvit. Sään salliessa ulkoilua. Retki järjestetään vallitsevan koronatilanteen sallimissa rajoissa. Retkelle pääseville lähetetään etukäteen kirje käytännön ohjeistuksista. Retken hinta 12€, sisältää yhteiskuljetuksen ja ruokailun ja kahvin. Retkimaksuun on mahdollista anoa avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla.  
  Ilmoittautumiset 2.9. mennessä. ilmoittautuminen ja ilmoittautumislinkki myöhemmin tällä sivulla. 
   
 • ti 23.11. Eläkkeellä olevien leskien retkipäivä Siikaniemessä

Mielenterveystyön retket

Kevyt keskiviikko -retken hinta on 12€, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, lounaan ja ohjelman sekä yhteiskuljetuksen Marolankadun turistipysäkiltä. Kaikkiin retkiin voi anoa avustusta oman diakoniavastaanoton kautta.

 • ke 1.9. Yhteisretki Miete ry:n kanssa

Hyvänmielen retki Siikaniemeen toteutetaan yhteistyönä Miete ry.n kanssa. Retkellä mm. lauletaan, tehdään kädentöitä ja saunotaan. Ilmoittautuminen soittamalla Mietteen toimistoon puh. 044 489 0022. Retken hinta, 12€, suoritetaan tilille FI 73561211204038 (OP). Kysy lisää ajalla 28.6. - 16.7 Merja Seppälä-Mäkinen, puh. 044 7191 287.

 • ke 8.12. klo 9–15 Jouluinen retki Siikaniemeen
   

Teema -retket on suunnattu tietyille kohderyhmille aiheensa mukaan. Retkiin mahtuu 15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus Kirkonseutu-lehteen ja someen lähempänä ajankohtaa. Ohjelma sisältää keskutelujen ja luentojen lisäksi aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounaa. Tarvittaessa myös kuljetus järjestetään. Maksu, 12 €, laskutetaan retken jälkeen osallistujilta. 

 • ke 6.10. Auttaako tuikku murheeseen? 

  Retkellä keskustellaan ja jaetaan omia kokemuksia ja selviytymiskeinoja elämän murheiden keskellä.  Pohditaan, onko päihteet hyvä keinovärittää arjen harmautta, vai lisääkö se huonoa oloa. Mietitään yhdessä, mikä muu auttaa murheeseen tai lievittää silloin, kun ahdistaa ja masentaa. Keskustelujen välissä ruumiin ravintoa, maittava lounas ja kaffet. Luottamuksellisuus ja erilaisten ajatusten kunnioittaminen ovat retkipäivän avainsanat. Huomioidaan koronarajoitukset. Retkellä mukana diakoniatyöntekijät Merja Seppälä-Mäkinen ja Jukka Toivainen.  Lisätietoja Merjalta 23.8. lähtien, merja.seppala-makinen@evl.fi tai p. 044 7191 287. Ilmoittautuminen retkelle: Linkki avautuu pian.

 • la 20.11. Itsetunto, itsemyötätunto - vierailijana Päivi Niemi. Tiedot päivittyvät myöhemmin.

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai puh. 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä.

Näkövammaisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville näkövammaisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätiedot ja ilmoittautumiset puh. 044 7191 258 tai oheisen linkin kautta viimeistään viikkoa ennen retkeä

Toimintaa lahtelaisille seniori-ikäisille omaishoitajille ja ja hoidettaville puolisoille

Retket Siikaniemeen

Omaishoitaja, tule puolisosi kanssa yhdessä virkistäytymään! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

 • ti 5.10. Omaishoitajien ja hoidettavien syysretki Siikaniemeen 
 • ti 6.11. Omaishoitajien ja hoidettavien retki Siikaniemeen 

23.–25.8. Omaishoitajien ja hoidettavien puolisoiden leiri Siikaniemessä  

Lahtelainen seniori-ikäinen omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavan puolisosi kanssa Siikaniemeen valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Leirin hinta 36 €, omaishoitajat maksutta.
Ilmoittautuminen viim. 30.7. mennessä tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kehitysvammaisten retket   

Retkillä on mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Mukana on myös mm. kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio ja diakoniatyöntekijä Päivi Rask. 

to 26.8. Retki Siikaniemeen  
ke 8.9. Retki Luomaniemeen, nastolalaiset etusijalla 
la 27.11. Adventtiretki kotona asuville kehitysvammaisille Siikaniemeen 

STARS Vertaistukea lapsille, jotka ovat menettäneet läheisen

Sururyhmä 6-12v lapsille joiden läheinen on kuollut. Käsittelemme asioita toiminnallisin keinoin lapsen tasolla.
Ryhmä kokoontuu 3 kertaa 14.10, 21.10, 4.11 Kirkkokatu 5 klo 17.30-19 ja lisäksi on leiri Upilassa 13-14.11.2021.
Lisätietoja Mira Kähkönen, mira.kahkonen@evl.fi, puh. 044 719 1485
Ilmoittaudu leirille 15.9. mennessä tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso esiteLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Tietosuojaseloste asiakasrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä