Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Perheiden retki lauantaina 18.4. Luomaniemeen

Lähdetään Marolankadulta klo 9. Saavumme Nastolan Luomaniemeen n. klo 9.30, jossa nautimme ensin aamukahvit sämpylällä. Aamupäivällä on ulkona mukavaa toimintaa. Lounasta meille tarjoillaan klo 12. Lounaan jälkeen ohjelmaa aikuisille teemalla ”Minä vanhempana” ja lapsille omaa ohjelmaa.

Kahvit nautitaan klo 14.30. Bussi tulee meitä hakemaan klo 15. Mukaan on hyvä ottaa myös sisäkengät, ulkoiluvarusteet, tarvittavat lääkkeet ja päivällä tarvitsemasi henkilökohtaiset asiat. Retken hinta aikuisset 12 €, lapset 2-12 vuotiaat 6 €. Diakoniatyön vastaanotoilta voit tarvittaessa hakea avustusta. Otathan sinne mukaan taloutesi tulo- ja menoesitteet. Kanssanne retkellä diakoniatyöntekijät Sinikka Virolainen p. 044 7191 459 ja Risto Nikula p. 044 7191 467. Ilmoittaudu tästä viimeistään 8.4. mennessä

24.-26.4. Hallitsevatko päihteet elämääsi?

Tule viettämään päihteetöntä viikonloppua selvin päin Siikaniemeen 24.–26.4. Hyvää ruokaa, mukavaa ohjelmaa, ulkoilua ja yhdessäoloa. Rantasauna lämpiää ja uimaankin pääsee. Hinta 36 e. Avustusta maksuun voi anoa diakoniavastaanotolla. Ilmoittautuminen viim. 14.4. mennessä tästä
Tiedustelut Matti Ahokas 044 719 1269.

29.-31.5.Kehitysvammaisten aikuisten leiri Siikaniemessä

Leirillä on mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitys-vammaisille. Siikaniemessä ovat mukana kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, diakonityöntekijät Meri Kalanti ja Mirkku Tammisto sekä ohjaajia ja avustajia. Leirimaksu 36 €, sisältää kuljetuksen. Maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijän kautta. Hakemukset viim. 17.5. mennessä.  

Lisätietoja kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, 044 719 1297

Kevyet keskiviikot - Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu virkistykseksi ja lievittämään yksinäisyyden tunnetta sekä tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa.

Kolmessa isossa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa. 

Seuraavat isot retkipäivät: 14.10. ja 9.12.
Iso retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä sekä messun, ja tietysti myös lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 12 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Kolme erityisretkeä on suunnattu mielenterveyteensä liittyviä asioita pohtiville. Näihin retkiin mahtuu max 20 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuillemme ja someen lähempänä ajankohtaa. Aikataulu klo 9 - 16, kuljetus järjestetään. Maksu 12 € kerätään retkellä.

 • 15.4. Retki parin vuoden sisällä eläköityneille
  Sinulle, joka koet hivenen alakuloa ja haluat pohtia ääneen uuden elämäntilanteen nostamia tyrskyjä ja aallon pohjia, ja sitä, miten karikot kohdataan. Päivä sisältää lounaan ja kahvin lisäksi keskustelua ryhmässä luottamuksen ja turvallisuuden ilmapiirissä, hiljentymistä ja happihyppelyn. Mahdollisuus yhteiskuljetukseen. Retkimaksu 12 € kerätään päivän aikana, varaathan tasarahan. Avustusta maksuun voi kysyä oman seurakunnan diakoniavastaanotolla. Retkelle mahtuu 15 henkilöä. Retkellä mukana diakonissat Merja Seppälä-Mäkinen ja Liisa Malin. Tied. merja.seppala-makinen@evl.fi   Ilmoittaudu tästä 31.3. mennessä

 •  30.9. Auttaako tuikku murheeseen?
 • 11.11. Hyppy hyvinvointiin ja katse oman kehon ja mielen yhteyteen

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi,  044 7191 287

 

Liikuntarajoitteisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

Omaishoitajille ja -hoidettaville toimintaa

Retket lahtelaisille omaishoitajille ja -hoidettaville
Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 6.-8.5.

Lahtelainen omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa Siikaniemeen valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Leirimaksu 36 €, omaishoitajat maksutta. Mukana Eija Paulamäki, Helinä Widgren ja Seija Avikainen.
Ilmoittautuminen 17.4. mennessä tästä

Eläkeläisten leirit 

Leirit ovat kauniin luonnon keskellä Siikaniemessä Vesijärven rannalla tai  Luomaniemen toimintakeskuksessa Pikku kukkasen rannalla. Tule mukaan viihtymään ja virkistymään! Leirillä on mukavaa, monipuolista tekemistä ja ohjelmaa, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa. Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteiskuljetus. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla.


18.-19.5.2020 ma-ti Eläkeläisten kevätleiri Siikaniemessä

Leiri yli 65 vuotiaille omatoimisille lahtelaisille eläkeläisille. Ohjelmassa mukavaa tekemistä ja kivaa seuraa kauniissa luonnossa järven rannalla ja tietysti hyvää ruokaa. Leirimaksu 36 €. Leirille on yhteiskuljetus. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Tia Määttä ja Helinä Widgren. Ilmoittautuminen viim. 24.4. tästä
 

Tulossa myöhemmin tänä vuonna
Eläkeläisten kesäleiri Luomaniemessä 11.-13.8., ilm. viim. 19.7. yli 65 vuotiaille eläkeläisille, nastolalaiset etusijalla, ei yhteiskuljetusta
Eläkeläisten syysleiri Siikaniemessä 14.-16.9., ilmoittaudu kesällä viim. 21.8.mennessä, yli 65 vuotiaille omatoimisille lahtelaisille eläkeläisille

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri