Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

  • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

  • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

    Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

    Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

16.-18.3.2020 ma-ke Liikuntapainotteinen leiri kaikenikäisille Siikaniemessä

Vauvasta vaariin kaikenikäiset ja kaikenlaiset perheet, myös yksinasujat tervetuloa!
Ulkoilua, uimista ja muuta liikuntaa sekä mahdollisuus pilkkimiseen. Ohjelmassa myös saunomista ja tietysti hyvää ruokaa.
Leirimaksu aikuiset 36 €, lapset 2-12v 18 €, alle 2 vuotiaat maksutta. Mukana diakoniatyöntekijät Meri Kalanti ja Tia Määttä. Ilmoittautuminen 2.1.- 18.2.2020

Kevyet keskiviikot - Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu sekä mielenterveyskuntoutujille että kelle tahansa ihmiselle virkistykseksi ja tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa. Kolme erityisretkeä vuodessa on suunnattu omatoimisesti asuville naisille ja/tai miehille, kuudessa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Erityisretkien sisältö päivittyy lähempänä ja niistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuille ja Kirkonseutuun.

Retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä, lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 11 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta diakoniatyöltä enintään viisi retkeä/vuosi. Lähtö Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi,  044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu Helena Palmiselle, puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

Omaishoitajien ja hoidettavien retket 

Lahtelainen omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle Siikaniemeen saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 14.30.

  • tiistaina 11.2.2020  
  • tiistaina 28.4.2020
  • tiistaina 18.8.2020
  • tiistaina 17.11.2020

Omaishoitajien ja hoidettavien leiri 6.-8.5.2020

Leirimaksu 36 €, omaishoitajat maksutta. Mukana Eija Paulamäki, Helinä Widgren ja Seija Avikainen.
Ilmoittautuminen 2.1.- 17.4.

Kehitysvammaisten aikuisten Adventtileiri 29.11. - 1.12.

Leirillä vietetään mukavaa aikaa yhdessä mm. askarrellen, herkullista ruokaa nauttien, ulkoillen, saunoen ja uiden. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Leiriä on vetämässä kehitysvammaistyöntekijät Tarja Kallio ja diakoniatyöntekijä Helena Palminen. Ilmoittautuminen 14.11. mennessä tästä tai Tarja Kalliolle, tarja.kallio@evl.fi

Lisätietoja leiristä Tarja Kallio, 044 719 1297.

Eläkeläisten leirit 

Leirit ovat kauniin luonnon keskellä Siikaniemessä Vesijärven rannalla tai  Luomaniemen toimintakeskuksessa Pikku kukkasen rannalla. Tule mukaan viihtymään ja virkistymään! Leirillä on mukavaa, monipuolista tekemistä ja ohjelmaa, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa. Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteiskuljetus. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla.


18.-19.5.2020 ma-ti Eläkeläisten kevätleiri Siikaniemessä

Leiri yli 65 vuotiaille omatoimisille lahtelaisille eläkeläisille. Ohjelmassa mukavaa tekemistä ja kivaa seuraa kauniissa luonnossa järven rannalla ja tietysti hyvää ruokaa. Leirimaksu 36 €. Leirille on yhteiskuljetus. Leirillä mukana diakoniatyöntekijät Tia Määttä ja Helinä Widgren. Ilmoittautuminen 2.1.- 24.4.2020.

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri