Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

• Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

• Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Kevyt keskiviikko - retki sisältää aamu- ja iltapäiväkahvien lisäksi lounaan ja yhteistä tekemistä ja hiljentymistä sekä joissakin on messu. Maksu 12 €, OTA TASARAHA MUKAAN tai ano avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille klo 15. Mukaan mahtuu 50 henkilöä.

Teema-retket on suunnattu tietyille kohderyhmille aiheensa mukaan. Retkiin mahtuu 15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus Kirkonseutu-lehteen ja someen lähempänä ajankohtaa. Ohjelmassa on keskustelua  sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin. Tarvittaessa myös kuljetus järjestetään. Maksu, 12 €, laskutetaan retken jälkeen osallistujilta.

• Joulukuun retki peruttu Koronan leviämisvaiheen takia.

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä.

• Joulukuun retki peruttu Koronan leviämisvaiheen takia.

Retket lahtelaisille seniori-ikäisille omaishoitajille ja ja hoidettaville puolisoille

Omaishoitaja, tule puolisosi kanssa virkistäytymään Siikaniemeen. Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

• 9.2.2021 Omaishoitajien ja hoidettavien retki, ilmoittautuminen myöhemmin ensi vuoden puolella.

Joulu Siikaniemessä 24.-26.12.2020

KORONAN LEVIÄMISVAIHEEN TAKIA JOULULEIRI PERUTTU.

TOIVOMME, ETTÄ KORONATILANNE MUUTTUU JA SAAMME JÄRJESTETTYÄ LEIRIN. Voit jättää yhteystietosi: nimi ja puhelinnumero, lahti.diakoniakeskus@evl.fi tai tekstiviesti/puhelu numeroon 044 719 1519, 4.12 mennessä. Otamme yhteyttä VAIN, jos leiri toteutuu.

Vaihtoehto joulunviettoon sinulle, hyväkuntoinen, omatoiminen lahtelainen, jota odottaa yksinäinen joulu. Jos kaipaat jouluusi seuraa, tule yhteiseen joulun-viettoon Siikaniemen kurssikeskukseen, Hollolaan. Paikkoja on rajoitetusti. Etusijalla sellaiset henkilöt, jotka viettävät jouluaan yksin. Leirille osallistuminen edellyttää omatoimisuutta arjen rutiineissa.

Joulun vietto alkaa 24.12. Siikaniemessä klo 11.30 joulupuurolla ja jatkuu Joulurauhan julistuksella klo 12, joulun vietto päättyy 26.12. klo 12. Jouluruokaa ja jouluista ohjelmaa. Halukkaille järjestetään yhteiskuljetus Marolankadun turistipysäkiltä. Leirimaksu on 60€. Maksuun voi hakea avustusta oman seurakunnan diakoniatyöntekijän vastaanotolla.

Leirillä on mukana myös diakoniapappi Tuomas Luoma, puh. 044 719 1446.

takaisin ylös

Tietosuojaseloste toimijarekisteri