Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

Huom! Koronatilanteen vuoksi kesän leirit on muutettu retkiksi.
Riskiryhmään kuuluvien leririt on peruttu
.

27.6. Kesäretki perheille

Mukavaa yhdessä oloa kaikenlaisille perheille!
Retkellä on mukavaa ohjelmaa aikuisille ja lapsille. Mukana lomasella seurakunnan työntekijöistä ainakin Kaarina Tynkkynen ja Sofia Sukari. Maksu aik. 12 €, lapset 2-12v. 6 €, alle 2v.-, sis. kuljetuksen. Maksuun voi anoa avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla.
Hakemukset viim. 11.6. mennessä tästä. Tiedustelut Kaarina Tynkkynen puh. 044 719 1264.

24.– 26.7. Kesäleiri kotona asuville liikunta- ja näkörajoitteisille Siikaniemessä on PERUTTU

11.8. Eläkeläisten kesäretki Luomaniemeen

Retki alle 70 vuotiaille eläkeläisille, nastolalaiset ovat etusijalla. Retkelle ei ole yhteiskuljetusta. Leirillä vetäjinä toimivat Nastolan seurakunnan diakoniatyöntekijät. Ilmoittautuminen viimeistään 28.7. tästä

Seuraavat leirit koronavarauksella!

14.-16.9. Eläkeläisten syksyinen virkistysleiri Siikaniemessä 

Leiri on tarkoitettu alle 70 vuotiaille omatoimisesti liikkuville lahtelaisille seniori-ikäisille. Maksu 36 €, sisältää yhteiskuljetuksen Marolankadulta. 
Ilmoittaudu viim. 21.8. tästä. Tiedustelut Liisa malin, puh. 044 719 1449

18.-20.9. Ruskaviikonloppu Luomaniemessä

Ruskan värejä, löylyn lämpöä, virkistystä, lepoa ja palikoita arjen hallintaan. Leiri aikuisille. Lastenhoito yli kuusivuotiaille koululaisille aikuisten ohjelman aikana. Leirin hinta 34 € aikuisilta ja 17 € alle 12-vuotiailta. Leirille on kuljetus.

Mukana työntekijät Elisa Linkola ja Hanna Suominen. Maksu 36 €, lapset 2-12v 18 €, alle 2 vuotiaat maksutta. Maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Ilmoittaudu viim. 28.8. mennessä.

18.-20.9. Venäjänkielisten perheleiri Siikaniemessä

Leirin vetäjinä Ulla Taipale ja Olga Saarenmaa. Ilmoittautuminen viim. 28.8. mennessä.

27.-29.10. Päihdetyön leiri Siikaniemessä

Maksu 36 €, maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Leirillä mukana mm. Matti Ahokas, Meri Kalanti, ilmoittautuminen viim. 13.10. mennessä 

20.–22.11. Virtaa välillämme- parisuhdeleiri 50 + ikäisille Siikaniemessä

Leirille tulevien parisuhde saa olla minkä mittainen tahansa. Mukana vetäjänä Tuomas Luoma 

28.-29.11. Kehitysvammaisten Adventtileiri Siikaniemessä

Mukana diakoniatyöntekijät Tarja Kallio ja Päivi Rask. Ilmoittautuminen viim. 30.10.  

Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu virkistykseksi ja lievittämään yksinäisyyden tunnetta sekä tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa. Isoissa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa.

Iso retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä sekä messun, ja tietysti myös lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 12 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

 • 14.10. Kevyt keskiviikko -retki Siikaniemeen kaikille mielenterveyskuntoutujille
 • 9.12. Kevyt keskiviikko -retki Siikaniemeen kaikille mielenterveyskuntoutujille

Kolme erityisretkeä on suunnattu mielenterveyteensä liittyviä asioita pohtiville.Näihin retkiin mahtuu 15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuillemme ja someen lähempänä ajankohtaa. Aikataulu klo 9 - 16.30, kuljetus järjestetään. Maksu 12 € kerätään retkellä.

 • 30.9. Auttaako tuikku murheeseen?
 • 11.11. Retki hiljattain eläköityneille

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

 • 19.8. Liikuntarajoitteisten retki PERUTTU
 • 10.9. Invapiiriläisten retki  
 • 17.9 Näköpiiriläisten retkipäivä
 • 10.12. Liikuntarajoitteisten retki

Retket lahtelaisille omaishoitajille ja -hoidettaville

Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

 • tiistaina 18.8. PERUTTU
 • tiistaina 17.11.

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri