Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Luomaniemen toimintakeskuksessa Linkki avautuu uudessa välilehdessäellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

• Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

• Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Mielenterveystyön retket

KEVYT KESKIVIIKKO retken hinta on 12€, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, lounaan ja ohjelman sekä yhteiskuljetuksen Marolankadun turistipysäkiltä. Kaikkiin retkiin voi anoa avustusta oman diakoniavastaanoton kautta.

MIELENTERVEYSTYÖN TEEMARETKET on suunnattu tietyille kohderyhmille aiheensa mukaan. Retkiin mahtuu n.15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus Kirkonseutu-lehteen ja someen lähempänä ajankohtaa. Päivä sisältää keskutelujen, luentojen ja muun ohjelman lisäksi aamu- ja iltapäiväkahvit ja lounaan. Tarvittaessa mahdollisuus yhteiskuljetukseen. Maksu, 12 €, laskutetaan retken jälkeen osallistujilta.

Toimintaa lahtelaisille seniori-ikäisille omaishoitajille ja ja hoidettaville puolisoille

Retket Siikaniemeen

Omaishoitaja, tule puolisosi kanssa yhdessä virkistäytymään! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

• ti 8.2. Omaishoitajien ja hoidettavien talviretki Siikaniemeen, PERUTTU KORONARAJOITUKSIEN TAKIA
  • ma 25.4. Omaishoitajien ja hoidettavien kevätretki Siikaniemeen, ilmoittautuminen myöhemmin
  • ti 24.5. Omaishoitajien ja hoidettavien retki Luomaniemeen, ilmoittautuminen myöhemmin

Leiri tulossa keväällä

4.-6.5. Omaishoitajien ja hoidettavien puolisoiden leiri Siikaniemessä Tarkempia tietoja myöhemmin keväällä, seuraa Kirkonseudun ilmoittelua.

Kehitysvammaisten retket ja leirit

Retkillä on mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Mukana on myös mm. kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio, puh. 044 719 1297.

• 6.3. Kehitysvammaisten retki Luomaniemeen, mukana Jenny Lindström ja Tarja Kallio

tulossa kesällä

10.-12.6. Kehitysvammaisten aikuisten leiri Siikaniemessä, Mukana Tarja Kallio ja Päivi Rask, ilmoittautuminen myöhemmin

takaisin ylös