Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

6.-8.5. Omaishoitajien ja -hoidettavien leiri

Leiri on peruttu Korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi.

18.-19.5. Eläkeläisten leiri

Leiri on peruttu Korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi.

29.-31.5. Kehitysvammaisten aikuisten leiri Siikaniemessä

Leiri on peruttu Korona -viruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi.

26.-28.6. Kesälomanen perheille

Mukavaa yhdessä oloa kaikenlaisille perheille!
Isovanhemmatkin mahtuvat mukaan. Leirillä on ohjelmaa aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen. Mukana lomasella seurakunnan työntekijöistä ainakin Kaarina Tynkkynen ja Sofia Sukari.
Maksu aik. 36 €, lapset 2-12v. 18 €, alle 2v.-, sis. kuljetuksen. Maksuun voi anoa avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla.
Hakemukset viim. 31.5. mennessä tästä

Tiedustelut Kaarina Tynkkynen puh. 044 719 1264.

Kevyet keskiviikot - Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu virkistykseksi ja lievittämään yksinäisyyden tunnetta sekä tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa.

Isoissa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa. 

 • 14.10. Kevyt keskiviikko -retki Siikaniemeen kaikille mielenterveyskuntoutujille
 • 9.12. Kevyt keskiviikko -retki Siikaniemeen kaikille mielenterveyskuntoutujille

Iso retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä sekä messun, ja tietysti myös lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 12 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

Kolme erityisretkeä on suunnattu mielenterveyteensä liittyviä asioita pohtiville. Näihin retkiin mahtuu 15- 20 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuillemme ja someen lähempänä ajankohtaa. Aikataulu klo 9 - 16.30, kuljetus järjestetään. Maksu 12 € kerätään retkellä.

 • 5.6. Retki hiljattain eläköityneille    (15.4. retki siirretty)   
  Sinulle, joka koet alakuloa ja haluat pohtia ääneen uuden elämäntilanteen nostamia tyrskyjä ja aallon pohjia, ja sitä, miten karikot kohdataan. Päivä sisältää lounaan ja kahvin lisäksi keskustelua ryhmässä luottamuksen ja turvallisuuden ilmapiirissä, hiljentymistä ja happihyppelyn. Mahdollisuus yhteiskuljetukseen. Retkimaksu 12 € kerätään päivän aikana, varaathan tasarahan. Avustusta maksuun voi kysyä oman seurakunnan diakoniavastaanotolla. Retkelle mahtuu 15 henkilöä. Retkellä mukana diakonissat Merja Seppälä-Mäkinen ja Liisa Malin. Tied. merja.seppala-makinen@evl.fi  Ilmoittaudu tästä viimeistään pe 22.5.

 •  30.9. Auttaako tuikku murheeseen?
 • 11.11. Hyppy hyvinvointiin ja katse oman kehon ja mielen yhteyteen

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi,  044 7191 287

 

Liikuntarajoitteisten retket

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas & päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä tai oheisen linkin kautta.

 • keskiviikkona 19.8.
 • torstaina 10.12.

Omaishoitajille ja -hoidettaville toimintaa

Retket lahtelaisille omaishoitajille ja -hoidettaville
Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

 • tiistaina 18.8.
 • tiistaina 17.11.

Eläkeläisten leirit ja retket

Leirit ovat kauniin luonnon keskellä Siikaniemessä Vesijärven rannalla tai  Luomaniemen toimintakeskuksessa Pikku kukkasen rannalla. Tule mukaan viihtymään ja virkistymään! Leirillä on mukavaa, monipuolista tekemistä ja ohjelmaa, kivaa seuraa ja hyvää ruokaa. Hintaan sisältyy täysihoito, ohjelma ja yhteiskuljetus. Maksuun voi hakea avustusta ennen leiriä diakoniatyöntekijän vastaanotolla.


18.-19.5.2020 ma-ti Eläkeläisten kevätleiri Siikaniemessä on peruttu Korona -viruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.
 

16.6. ti Paluumuuttajaeläkeläisten retki Siikaniemeen, hintaan 12 € sisältyy lounas, kahvi ja kuljetus. Retkellä on mukana paluumuuttajatyöntekijä Olga Saarenmaa, puh. 044 719 1578.  Ilmoittautuminen viimeistään 1.6. mennessä
 

Eläkeläisten kesäleiri Luomaniemessä 11.-13.8.

Leiri yli 65 vuotiaille eläkeläisille, nastolalaiset ovat etusijalla. Leirille ei ole yhteiskuljetusta. Leirillä vetäjinä toimivat Nastolan seurakunnan diakoniatyöntekijät.
Ilmoittautuminen tästä viimeistään 19.7. mennessä
 

Eläkeläisten syysleiri Siikaniemessä 14.-16.9.

Leiri on tarkoitettu yli 65 vuotiaille omatoimisille lahtelaisille eläkeläisille. Maksu 36 €, sisältää yhteiskuljetuksen Marolankadulta. Ilmoittaudu viim. 21.8. mennessä tästä

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri