Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskuksesta, os. Vapaudenkatu 6, 1. krs, puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

26.8. Eläkeläisten kesäinen retkipäivä Luomaniemessä klo 9-17.

Luomaniemen kauniissa ympäristössä keskiviikkona 26.8. on ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa ja seurustelua, yhdessä tekemistä, maukasta ruokaa, laulun ja musiikin ja liikunnan iloa sekä rentoutumista ja hiljentymistä. Päivän aikana on mahdollisuus saunoa ja käydä uimassa, joten halukkaiden on varattava saunomista varten omat pyyhkeet ym. mukaan.
Näin korona-aikana edellytämme omaa harkintaasi osallistumiseen, että olet terve ja huolehdit myös päivän aikana itse käsihygieniasta ja turvavälisuosituksista annetuista ohjeista.
Mukana päivässä ovat diakoniatyöntekijät Kristina Strand-Ketonen ja Marja Salo sekä diakoniapappi Virpi Vikman ja kanttori Lauri Palo.

Hinta 12 €, kulkeminen omin kyydein. Etusijalla nastolalaiset eläkeläiset. Ilmoittautuminen 10.8. mennessä, puh. 050 4127023 tai 050 4127021. Ilmoittautumisen yhteydessä muistathan mainita erikoisruokavaliot ja mahdolliset muut erityistarpeet.


25.8. RETKIPÄIVÄ SIIKANIEMEEN ON PERUTTU. 

14.–16.9. Syksyinen virkistysleiri seniori-ikäisille Siikaniemessä 

Ilosta yhdessäoloa musiikilla höystettynä, uusia tuttavuuksia, hiljentymistä, saunomista ja alkusyksyn luonnon kauneutta.
Leiri on tarkoitettu omatoimisesti liikkuville lahtelaisille seniori-ikäisille. Maksu 36 €, sisältää yhteiskuljetuksen Marolankadulta. Maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Huomioimme ajankohtaiset koronarajoitukset.
Ilmoittaudu viim. 21.8. tästä. Tiedustelut Liisa Malin, puh. 044 719 1449 ja Jaana Hyvärinen, puh. 044 719 1474

18.–20.9. Ruskaviikonloppu Luomaniemessä

Ruskan värejä, löylyn lämpöä, lepoa ja voimautumista yhteydessä itseen ja toisiin. Traumaterapeutti, kätilö Tarja Vilppolan johdolla tehdään matkaa myötätuntoon ja yhteyteen. Leiri aikuisille. Lastenhoito yli kuusivuotiaille koululaisille aikuisten ohjelman aikana.  Leirin hinta 36 € aikuisilta ja 18 € alle 12-vuotiailta. Leirille on kuljetus. Leirimaksuun voi hakea avustusta diakoniatyön vastaanotolla.  

Lisätietoja leiristä saat Elisa Linkolalta 044 719 1447, Hanna Suomiselta 044 719 1434 tai Diakoniakeskuksen neuvonnasta 044 719 1519 tai 044 719 1265, jonne voit myös ilmoittautua, jos netti-ilmoittautuminen ei onnistu. Ilmoittaudu viim. 18.8. mennessä tästä.

18.–20.9. Venäjänkielisten perheleiri Siikaniemessä

Leiri Siikaniemessä venäjänkielisille perheille 18.-20.9. teemalla “Ovi Narniaan” Mukavaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä, hyvää ruokaa ja syksyisen luonnon kauneutta. Hinta 36 €/aik. ja 18 €/2-12 vuotiaat. Maksuun on mahdollisuus hakea avustusta diakoniatyöntekijän kautta. Leirin vetäjinä Olga Saarenmaa ja Ulla Taipale. Ilmoittautuminen viimeistään 4.9. Olgalle, puh. 044 719 1578 tai sähköisellä hakemuksella tästä linkistä.
Lisätietoja Olgalta.

27.–29.10. Päihdetyön leiri Siikaniemessä

Maksu 36 €, maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Leirillä mukana mm. Matti Ahokas ja Meri Kalanti.
Lisätietoja myöhemmin tällä sivulla.

20.–22.11. Virtaa välillämme- parisuhdeleiri 50 + ikäisille Siikaniemessä

Leirille tulevien parisuhde saa olla minkä mittainen tahansa. Mukana vetäjänä Tuomas Luoma, puh. 044 719 1446. Lisätietoja myöhemmin tällä sivulla.

28.–29.11. Kehitysvammaisten Adventtileiri Siikaniemessä

Mukana diakoniatyöntekijät Tarja Kallio ja Päivi Rask. Lisätietoja ja ilmoittautuminen myöhemmin tällä sivulla.

Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu virkistykseksi ja lievittämään yksinäisyyden tunnetta sekä tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa. Isoissa retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa.

Iso retkipäivä sisältää yhteistä tekemistä ja hiljentymistä sekä messun, ja tietysti myös lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Maksu 12 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

 • 14.10. Kevyt keskiviikko -retki kaikille mielenterveyskuntoutujille, ilmoittaudu viimeistään 29.9. tästä
 • 9.12. Kevyt keskiviikko -retki kaikille mielenterveyskuntoutujille, ilmoittautuminen myöhemmin

Kolme erityisretkeä on suunnattu mielenterveyteensä liittyviä asioita pohtiville. Näihin retkiin mahtuu 15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus nettisivuillemme ja someen lähempänä ajankohtaa. Aikataulu klo 9 - 15.30, sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin. Tarvittaessa myös kuljetus järjestetään. Maksu 12 € laskutetaan retken jälkeen osallistujilta.

Retki on tarkoitettu sinulle, jota omat elämän ahdistuksen ja masennuksen lievitys- ja selviytymiskeinot huolestuttavat ja puhututtavat. Sinulle, joka huomaat, että "tuikku murheeseen" on tällä hetkellä ehkä ainoa apu kohdata surua, murhetta tai vaikka korona-aikaa tai muita elämän kriisejä. Retkellä keskustelemme luottamuksellisesti ja etsimme uusia keinoja lievittää elämän tuomia haasteita. Avainsanojamme ovat turvallisuus, rohkeus, avoimmuus, erilaisuuden kohtaaminen ja sietäminen, uuden etsiminen. Toivo on ankkurimme.  Korona-aikana huomioimme rajoitukset. Osallistu retkelle täysin terveenä ja oireettomana. Kysy lisää 17.8. alkaen merja.seppala-makinen@evl.fi.  Katso esite. Auttaako tuikku murheeseen?

 • 11.11. Retki hiljattain eläköityneille, lisätetoja ja ilmoittautuminen myöhemmin

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä.

 • 10.9. Invapiiriläisten retki  
 • 17.9 Näköpiiriläisten retkipäivä
 • 10.12. Liikuntarajoitteisten retki

Retket lahtelaisille omaishoitajille ja -hoidettaville

Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri