Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessa tai Luomaniemen toimintakeskuksessa ellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

  • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

  • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

    Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

    Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksesta (pdf)

27.–29.10. Päihdetyön ruskaleiri Siikaniemessä

Tule hakemaan valoa, virtaa ja voimia kaamoksen odotteluun! Valmistaudutaan uuteen alkuun ja talven tuloon. Ohjelmassa hyvää ruokaa, hiljentymistä, raitista yhdessäoloa ja selvänä näkemistä, saunomista, ulkoilua sekä musiikkia. Mukana menossa mm. Matti Ahokas ja Meri Kalanti. Maksu 36 €. Leirimaksuun on mahdollisuus hakea avustusta diakoniatyöntekijän vastaanotolla.   Tiedustelut Matti Ahokas puh. 044 719 1269 ja Meri Kalanti puh. 044 719 1268. Hakemukset viim. 19.10. mennessä tästä

20.–22.11. Virtaa välillämme- parisuhdeleiri 50 + ikäisille Siikaniemessä

Leirille tulevien parisuhde saa olla minkä mittainen tahansa. Mukana vetäjänä Tuomas Luoma, puh. 044 719 1446.
Lisätietoja myöhemmin tällä sivulla.

28.–29.11. Kehitysvammaisten Adventtileiri Siikaniemessä

Tule mukaan joulun odotuksen tunnelmaan! Mukavaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti omatoimisille nuorille aikuisille kehitysvammaisille. Leirimaksu 36 €, sisältää myös kuljetuksen. Maksuun voi hakea avustusta diakoniatyöltä. Mukana diakoniatyöntekijät Tarja Kallio ja Päivi Rask. 
Ilmoittautuminen viimeistään 30.10. tästä linkistä. 
Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta täyttää leirihakemusta netissä, voit tulostaa tästä leirihakemuksen.
L​​​​ähetä se täytettynä; Lahden seurakuntayhtymä, Tarja Kallio, PL 84, 15111 Lahti

Mielenterveystyön retkipäivät

Retket Siikaniemeen on tarkoitettu virkistykseksi ja lievittämään yksinäisyyden tunnetta sekä tukemaan mielenterveyttä elämän muutosvaiheissa.

Isot retkipäivät sisältävät yhteistä tekemistä ja hiljentymistä sekä messun, ja tietysti myös lounaan ja aamu- ja iltapäiväkahvit. Näissä retkipäivissä on mukana myös palvelukotien asukkaita ohjaajineen. Mukaan mahtuu noin 50 osallistujaa. Maksu 12 €, ota mukaan tasaraha. Retkimaksuihin on mahdollisuus anoa avustustusta oman seurakunnan diakoniatyöstä. Yhteiskuljetus lähtee Marolankadun pysäkiltä (Lahden torin laidalta) klo 9, paluu samalle pysäkille noin klo 15.

HUOM: 14.10. retkelle otetaan tämän hetkisen korona-tilanteen johdosta vain maksimissaan 20 osallistujaa.

  • 9.12. Kevyt keskiviikko -retki kaikille mielenterveyskuntoutujille, ilmoittautuminen myöhemmin

Kolme erityisretkeä on suunnattu mielenterveyteensä liittyviä asioita pohtiville ja niissä jokaisessa on oma teema. Näihin retkiin mahtuu 15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus Kirkonseutu-lehteen ja someen lähempänä ajankohtaa. Päivän ohjelma,  klo 9 - 15.30 tai 16.30, sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin. Tarvittaessa myös kuljetus järjestetään. Maksu 12 € laskutetaan retken jälkeen osallistujilta.

  • 11.11. Retki hiljattain eläköityneille  Seuraamme koronatilannetta ja informoimme retkestä lokakuun alkupuolella lisää.

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä.

  • 10.12. Liikuntarajoitteisten retki

Retket lahtelaisille omaishoitajille ja -hoidettaville

Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteri
Tietosuojaseloste asiakasrekisteri