Diakoniatyön leirit ja retket

Toivoisitko itsellesi hengellistä rakentumista ja sielunhoitoa? Kaipaatko luonnossa liikkumista, elämyksien saamista ja uusia virikkeitä? Haluaisitko elämääsi iloa, juttuseuraa ja ystävyyttä? Tai haluaisitko vain levätä miellyttävässä ympäristössä ja käydä valmiiseen ruokapöytään?

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö järjestää lahtelaisille kohtuuhintaisen mahdollisuuden kaikkeen tähän erilaisilla leireillä tai päiväretkillä. Virkistyslomia on kaikenlaisille perheille, yksinasujille, eläkeläisille, maahanmuuttajille, vammaisille jne. Lomat ovat Siikaniemen kurssikeskuksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai Luomaniemen toimintakeskuksessa Linkki avautuu uudessa välilehdessäellei toisin mainita. Leirille valituille lähetetään kutsukirje ja lasku.

Lähempiä tietoja voit tiedustella diakoniatyöntekijöiltäLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai puh. 044 7191 265 tai lahti.diakoniakeskus@evl.fi

Leiri- ja retkiavustukset

Leiri- ja retkimaksuihin on mahdollista anoa avustusta. Anomus tehdään diakoniatyöntekijän vastaanotolla ennen leiriä tai retkeä ja anojan on esitettävä tositteet tuloista ja menoista. Leiri- ja retkiavustusta voi hakea diakoniatyöntekijän kautta seurakuntarajoista riippumatta. Omaishoitajat, henkilökohtaiset avustajat  ja vammaisten avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Diakoniatyöntekijöiden vastaanottoajat löydät täältä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sähköisen hakulomakkeen täyttäminen

Hakeminen leireille ja retkille tehdään Lahden seurakuntayhtymän sähköisen asiointipalvelun kautta. Ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sähköisen asiointipalvelun kautta, tulee asiakkaan rekisteröityä palveluun.

 • Rekisteröitymisessä luodaan itselle henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus voi olla esim. Etunimi Sukunimi tai muu haluamasi. Salasanan voit määrittää itse (tulee olla väh. 8 merkkiä ja sisältää 3 erityyppistä merkkiä, pieni-/isokirjain, erikoismerkki tai numero).

 • Tallenna itsellesi tunnus ja salasana. Kirjautumisen jälkeen pääset jatkamaan asiointia.

  Jatkossa pääset kirjautumaan asiointipalveluun suoraan käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

  Voit olla myös yhteydessä suoraan seurakuntaasi ja tehdä ilmoittautumisen puhelimitse, jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen.

Täydennä lomaketta pyydetyillä tiedoilla ja siirry seuraavaan vaiheeseen Jatka tietojen tarkistukseen -painikkeella. Tarkista antamasi tiedot. Jos tiedoissa on korjattavaa, niin Muokkaa lomaketta -painikkeella pääset takaisin korjaamaan tietoja. Mikäli korjattavaa ei ole, niin klikkaa Ilmoittaudu-painiketta.
Vahvistus hakemuksen vastaanoton onnistumisesta näkyy heti näytöllä.

Tapaturmavakuutus

Lahden seurakuntayhtymä on vakuuttanut kaikki seurakunnan tapahtumiin, kerhoihin, leirille ja retkille osallistuvat henkilöt.

Ohjeita seurakuntayhtymän ryhmähenkivakuutuksestaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf)

Eläkeläisten retket

 • ke 18.8. Eläkeläisten retkipäivä Luomaniemessä, etusijalla nastolalaiset, ei kuljetusta
 • ti 14.9. Eläkeläisten syyspäivä Siikaniemessä
 • ti 23.11. Eläkkeellä olevien leskien retkipäivä Siikaniemessä

Seniori-ikäisille eläkeläisille virkistystä kauniin luonnon keskellä. Retken hinta 12 €, sisältää kuljetuksen, ohjelman sekä ruokailun ja kahvit. Ilmoittautuminen ja ilmoittautumislinkit myöhemmin tällä sivulla. 

Mielenterveystyön retket

Kevyt keskiviikko - retket 

Retken hinta 12€, sisältää aamu- ja iltapäiväkahvit, lounaan ja ohjelman sekä yhteiskuljetuksen.

 • ke 1.9. Yhteisretki Miete ry:n kanssa
 • ke 8.12. klo 9–15 Jouluinen retki Siikaniemeen

Teema-retket on suunnattu tietyille kohderyhmille aiheensa mukaan. Retkiin mahtuu 15 osallistujaa. Retkistä tulee erillinen ilmoitus Kirkonseutu-lehteen ja someen lähempänä ajankohtaa. Ohjelmassa on keskustelua  sisältää aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin. Tarvittaessa myös kuljetus järjestetään. Maksu, 12 €, laskutetaan retken jälkeen osallistujilta.

 • la 12.6. Kohta eläköityvät 

  Läheneekö eläkeaika, jäätkö eläkkeelle viimeistään vuoden 2022 aikana?
  Retkellä Siikaniemen kurssikeskukseen lauantaina 12.6.2021 kohtaat samalla lähtölaiturilla olevia.  Keskustellaan ja pohditaan yhdessä eläkkeelle jäämisen monia sävyjä ja keinoja väistää tyrskyt ja karikot. Mahdollisuus yhteiskuljetukseen Marolankadulta klo 9.00, paluu 16.30 mennessä samaan paikkaan. Retken hinta 12€, sisältäen ohjelman, ruokailut kahveineen ja kuljetuksen. Mukana diakoniatyöntekijät Liisa Malin ja merja.seppala-makinen@evl.fi, jolta lisätietoa myös puh. 044 7191 287. Retki toteutetaan turvallisesti koronarajoituksista riippuen 10 – 15 hengen pienryhmänä.
  Ilmoittaudu viim. 28.5. tästä Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 • ke 6.10. Auttaako tuikku murheeseen?
 • la 20.11. Teemaretki Hyppy hyvinvointiin

Lisätietoja mielenterveystyöstä ja retkistä: merja.seppala-makinen@evl.fi tai puh. 044 7191 287

Liikuntarajoitteisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville liikuntavammaisille ja liikuntarajoitteisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätietoa saa liikuntavammaistyöntekijältä. Ilmoittaudu puh. 044 7191 258 viimeistään viikkoa ennen retkeä.

 • ke 30.6. Kesäretki 
 • ke 18.8. Syysretki 
 • to 9.12. Jouluinen retkipäivä 

Näkövammaisten retket Siikaniemeen

Retkipäivät on tarkoitettu lähinnä yksinäisille ja omaishoidettaville näkövammaisille. Retkillä on tarjolla maittava lounas ja päiväkahvit hintaan 5,50 € sekä mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Avustajilta/omaishoitajilta ei peritä maksua. Lisätiedot ja ilmoittautumiset puh. 044 7191 258 tai oheisen linkin kautta viimeistään viikkoa ennen retkeä. 

 • ti 29.6. Kesäretki 
 • to 19.8. Syysretki 

Toimintaa lahtelaisille seniori-ikäisille omaishoitajille ja ja hoidettaville puolisoille

Omaishoitaja, tule puolisosi kanssa yhdessä virkistäytymään! Retkipäivät maksavat 5,50 €/hoidettava/retki, maksetaan retken aikana käteisellä, omaishoitajat pääsevät retkelle maksutta. Hintaan sisältyy lounas, kahvi ja ohjelma. Retki alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 14.30.

 • ti lokakuussa Omaishoitajien ja hoidettavien kesäretki Siikaniemeen (tarkemmat tiedot myöhemmin)
 • ti 16.11. Omaishoitajien ja hoidettavien puolisoiden syysretki Siikaniemeen 

23–25.8. Omaishoitajien ja hoidettavien puolisoiden leiri Siikaniemessä  

Lahtelainen omaishoitaja, tule yhdessä hoidettavasi kanssa Siikaniemeen valmiin ruuan, yhdessäolon ja hiljentymisen äärelle saamaan voimia ja virkistystä arkeen! Leirin hinta 36 €, omaishoitajat maksutta. Ilmoittautuminen viim. 31.7. mennessä. 

Kehitysvammaisten retket   

Retkillä on mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, ulkoilua ym. kivaa tekemistä. Leiri on tarkoitettu lahtelaisille omatoimisille kehitysvammaisille. Mukana on myös mm. kehitysvammaistyöntekijä Tarja Kallio ja diakoniatyöntekijä Päivi Rask. 

Lisätiedot Tarja Kallio, puh. 044 719 1297, tarja.kallio@evl.fi

la 19.6. Retki Siikaniemeen, Ilmoittautuminen viim. 21.5. mennessä
su 20.6. Retki Siikaniemeen, Ilmoittautuminen viim. 21.5. mennessä
to 26.8. Retki Siikaniemeen  
ke 8.9. Retki Luomaniemeen, nastolalaiset etusijalla 
la 27.11. Adventtiretki kotona asuville kehitysvammaisille Siikaniemeen 
 

 

takaisin ylös

 

Tietosuojaseloste toimijarekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Tietosuojaseloste asiakasrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä