Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi reilut 30 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita.

Kuva: Seppo Jyrkkä

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä.

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

CREDO, minä uskon -yhteisö. Yhteisön toiminnot ovat kesätauolla 1.6.2021 alkaen. Toimintojen alkamisesta ilmoitetaan erikseen.

CREDO, lat. ´minä uskon´ on Keski-Lahden seurakunnan sisällä toimiva yhteisö, joka pyrkii yhteisöllisyyden kasvattamiseen ja seurakunnan jäsenten kristillisen kutsumuksen mukaisen paikan löytämiseen. CREDO, minä uskon -yhteisön pastori on Keski-Lahden seurakunnnan pappi Pauli Pietiläinen, mutta CREDOn toiminta ei ole työntekijälähtöistä, vaan sen jäsenet ovat itse "ratissa".

CREDO yhteisöilta

CREDO-torstailounas

CREDO-joulujuhla

CREDO-Raamattupiiri  parillisen viikon maanantaina klo 18:00 - 19:30, Kirkkokatu 5, 2.krs - Kokoustila Oliivi.

CREDO-Rukousilta parillisen viikon torstaina klo 18:00-20:00, Marian kammarin kahvilassa, Vapaudenkatu 6. Rukousta ja yhteistä jakamista.

CREDO-Vapauden kahvila parittoman viikon perjantaina Marian kammarin kahvilassa, Vapaudenkatu 6. Klo 18 rukoushetki, klo 19 kahvila avautuu.

Syksyn 2021 CREDO -raamattuluennot

Ristinkirkon auditoriossa joka torstai klo 18-19. Seurakuntalaisen peruskoulu. Täysin ilmaisia, ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa!

alkaa 2.9. ja päättyy 2.12. Luentojen aiheet ja luennoitsijat ilmoitetaan myöhemmin.

-----------------

Kysy lisää:

Kari Lehtovuori, 040 5878 337, kari.lehtovuori@hotmail.com

Pertti Nieminen, 0400 350124, mr.pertti@gmail.com

Maarit Koivulahti, 050 4038616, maikki.posti@gmail.com

Ari Koivulahti, 050 330 5454, ari@koivulahti.fi

Pauli Pietiläinen, 044 7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi  (CREDO-yhteisön pastori)