Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset  

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

Ristinkirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissa vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi noin 20 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 Ristinkirkossa. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita. 

Kuva: Seppo Jyrkkä

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä. 
 

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

 

Tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Vapauden kahvila

Uudentyyppinen katuevankelioimisen muoto!

Kokoonnumme perjantaisin klo 18.00 Mariankammariin, os. Vapaudenkatu 6. Rukoilemme tunnin verran ja klo 19 osa jalkautuu kadulle kohtaamaan ihmisiä ja kutsumaan heitä Mariankammarille = Vapauden kahvilaan. Illat päättyvät klo 21.30, jolloin alkaa siivous. Ovet sulkeutuvat n. klo 22.00.

Kevätkaudella 2019 parittomien viikkojen perjantaisin alk. 4.1. ja päättyen 24.5.2019, klo 18.00-21.30.

Illat ovat sisällöltään vapaamuotoisia; voimme mm. keskustella ja laulaa yhdessä ja rukoilla ihmisten puolesta, kuullaan pieniä todistuspuheenvuoroja ja tietysti - juodaan kirkollista keskustelujuomaa eli kahvia!

Järjestää Keski-Lahden seurakunta
 
Lisätietoja antaa Juha Okkola, 050-595 1612, juha.okkola@gmail.com, sekä pastori Pauli Pietiläinen, 044-7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi

 

CREDO-raamattukoulu

 

CREDO-luennot jatkuvat joka torstai klo 18-19 Ristinkirkon auditoriossa 

Must jokaiselle seurakunnan aktiivijäsenelle, avoin ihan kaikille!

Luentojen aiheet ilmoitetaan myös Kirkonseudussa.

Verkosta löydät luennot täältä.

Apostolien teot kirja kertoo alkuseurakunnan toiminnasta. Luentosarjan tarkoitus on löytää ohjeita siitä, miten alkuseurakunta toimi ja eli kuuliaisuudessa Jeesukselle. Tehtiinkö silloin jotakin radikaalisti toisin kuin nykyään? Onko jotain muuta sovellettavaa, joka parantaisi nykyajan seurakuntaelämää ja suhdettamme Jumalaan? Seurakunnan elämä ja toiminta on sitä, mitä Jeesus Kristus tekee. Miten tiedostamme ja varmistamme sen ettemme tee muuta, mahdollisesti turhaa? Ettemme toimisi omin voimin ja omaehtoisesti.

Tammikuu

03 Seurakunta Kristuksen ruumis, Jeesus jatkaa maailmassa Pertti Nieminen

10 Pyhän Hengen voima seurakunnassa Pertti Nieminen

17 Synnin vakavuus seurakunnassa Kari Lehtovuori

24 Miten vainot palvelee Jumalan tarkoitusta Kari Lehtovuori

31 Maan ääriin saakka Prof. Matti Leisola

Helmikuu

7 Apostolien rohkeus suuren neuvoston edessä Pertti Nieminen

14 Paavali Areiopagilla FT Eija-Riitta Korhola

21 Paavali, vainoojasta Jeesuksen Apostoliksi Pertti Nieminen

28 Seurakuntaelämä Apostolien teoissa Pauli Pietiläinen

Maaliskuu

7 Kuka kutsuu, valitsee ja valtuuttaa palvelijat? Kari lehtovuori

14 Paavalin todistus kansalle, maaherroille ja kuninkaalle Kari Lehtovuori

21 Lähetystyö Apostolien teoissa Pauli Pietiläinen

28 Paavalin matka Roomaan keisarin tuomittavaksi Prof. Tapio Puolimatka

Huhtikuu

4 Jumalalla ei ole suosikkeja Pietari ja sadanpäällikkö Kornelius Nina Tetri-Mustonen

11 Ensimmäinen kirkolliskokous Pertti Nieminen

5 Vankilakaan ei pysäytä Jumalan palvelijaa Pertti Nieminen

 

Järjestää Keski-Lahden seurakunta

Lisätietoa Pertti Nieminen, mr.pertti@gmail.com , 040-0350124.

 

RUKOUKSEN JA SANAN ILLAT

Marian kammarissa Rukouksen ja Sanan ilta, parillisten viikkojen torstait alkaen 10.1. ja päättyen 16.5.2019, klo 18.00-20.00.  Tarmokasta rukousta ja yhteistä jakamista, tervetuloa! Järjestää Keski-Lahden seurakunta.

Sanan ja rukouksen illat Mukkulan kirkossa

Sanan ja rukouksen illat koostuvat laulusta, puheenvuoroista ja esirukouspalvelusta. Iltoja on noin kerran kuussa perjantaisin klo 18-21. Iltoja järjestävät Miehet Ankkurissa.

Alfa-kurssit

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutkia elämän tarkoitusta rennossa ilmapiirissä. Kurssikertoja on kymmenen, ja kurssiin kuuluu myös viikonloppu. Keski-Lahden seurakunta järjestää Alfa-kursseja yhteistyössä Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Jukka Immelille.

Pienryhmät

Keski-Lahden seurakunnassa kokoontuu useita erilaisia pienryhmiä. Tietoa ryhmistä löydät täältä.