Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

Ristinkirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossa on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissa vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi noin 20 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 Ristinkirkossa. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita.

Kuva: Seppo Jyrkkä

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä.

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!