Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalvelukset ja tilaisuuksia uskonelämän tueksi

Jumalanpalvelukset

Uskonelämän tueksi järjestettävät tilaisuudet

Jumalanpalvelukset

Messut

RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Mukkulan kirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on messu joka sunnuntai klo 10.

Ankkurin seurakuntakodissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä vietetään messua kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14. Kesäkuukausina messut ovat tauolla.

Viikkomessu ja yhteinen keittiö lounas

Keskiviikkoisin klo 11.15 Ristinkirkossa on lyhyt ehtoollisjumalanpalvelus, viikkomessu. Yhdessäoloa voi jatkaa viikkomessun jälkeen kirkon alakerrassa, jossa on yhteisen keittiön lounas ja raamattuhetki. Lämpimän ruoan, salaatin, leivän, juoman ja kahvin sisältävä kuuden euron lounas tarjoillaan klo 11.50-13. Lounaan jälkeen voi jäädä halutessaan Raamattuhetkeen.

Raamattuhetki

Keskiviikkoisin Ristinkirkon alakerran auditoriossa on myös Raamattuhetki 12.30-14.

Tuomasmessut

Tuomasmessu on iltamessu, jossa rukous, ennakkoluuloton musiikki, arjessa kiinni oleva hengellisyys ja kirkon traditio kohtaavat toisensa. Messun nimi tulee Jeesuksen opetuslapselta Tuomakselta, joka muistetaan hänen kyselevästä tavastaan etsiä yhteyttä Jumalaan. Tuomasmessu koostuu kolmesta osasta: rukousjaksosta, sanaosasta ja ehtoollisesta. Tuomasmessutoiminta alkoi reilut 30 vuotta sitten Helsingistä ja vapaaehtoisten osallistuminen messun toteuttamiseen on alusta asti ollut tärkeää.

Tuomasmessua vietetään noin kerran kuussa (kesätaukoa lukuunottamatta) sunnuntaisin klo 18 RistinkirkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Messun toteuttamisessa on mukana Lahden seurakuntayhtymän ja seurakuntien työntekijöitä, iso joukko vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita.

Kuva: Seppo Jyrkkä

Perhemessut

Perhemessut ovat kaikille avoimia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa on ajateltu erityisesti lapsiperheitä.

Vauvakirkko

Vauvakirkkoa vietetään Mukkulan kirkossa. Perheen pienimpien oma kirkkohetki kestää puolisen tuntia ja sen jälkeen juodaan kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan hiljentymään, leikkimään, laulamaan, sylittelemään ja siunattavaksi kaikki pikkulapsiperheet, kummit, isovanhemmat ja ystävät!

Lasten kirkkohetket

Syys- ja kevätkaudella viikottain vietetään lasten kirkkohetkeä avoimen päiväkerhon yhteydessä: Metsäpellon seurakuntakodin alakerrassa torstaisin ja Mukkulan kirkossa perjantaisin klo 9.30. Kirkkohetket kestävät parisenkymmentä minuuttia ja ne on suunniteltu erityisesti lapsille ja heidän vanhemmilleen, mutta niihin ovat tervetulleita kaikenikäiset!

CREDO, minä uskon -yhteisö.

CREDO-yhteisö on Keski-Lahden seurakunnan sisällä toimiva yhteisö. Täällä voit vain istua ja uskoa tai sitten osallistua! Voit luoda aitoja ja merkityksellisiä ihmissuhteita sellaisena kuin olet, ota rohkeasti yhteyttä tai tule käymään paikan päälle!

CREDO-Yhteisöilta Vapaa pääsy KAIKILLE, sydämellisesti tervetuloa!! Kirkkokatu 5, sali sunnuntaisin klo 18-20. Kaikille avoin ihanan yhteyden ilta! Tutustumme toisiimme, laulamme ja rukoilemme. Kuuntelemme raamattuopetusta, välillä vietämme ehtoollista. Yhdessä!  16.1. ja 30.1.; 13.2. ja 27.2.; 13.3. ja 27.3.; 10.4. ja 24.4.; 8.5. ja 22.5. 2022  Tervetuloa tutustumaan uusiin ihmisiin ja kokemaan yhteyttä. Lisätiedot Kari Lehtovuori ja Pauli Pietiläinen. Huom! Koronarajoitukset saattavat vaikuttaa toteutumiseen.

Kevään 2022 CREDO -raamattuluennot

Ristinkirkon auditoriossa tai Kirkkokatu 5:n salissa joka torstai klo 18-19. Seurakuntalaisen peruskoulu. Täysin ilmaisia, ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa! Lisätiedot Pertti Nieminen

13.01.22 Pertti Nieminen Israel historiassa ja profetioissa. Ristinkirkko

27.01.22 Pertti Nieminen: Israelin historia tulevaisuudessa. Ristinkirkko

03.02.22 Pertti Nieminen Kirkko historiassa ja profetioissa. Ristinkirkko

10.02.22 Erkki Suhonen Usko – uskonnollisuus. Ristinkirkko

17.02.22 Kari Lehtovuori Valkeus minun teilläni. Ristinkirkko

24.02.22 varmistuu myöhemmin. ristinkirkko

03.03.22 Pauli Pietiläinen Silas, Paavalin työtoveri. Auditorio

10.03.22 Esa Hietaniva Armon varassa. Kirkkokatu 5

17.03.22 Tomi Aalto Miksi Raamattu ei tue evoluutioteoriaa osa 1. Auditorio

24.03.22 Jorma Mäkelä Uskon, vaikka epäilen. Auditorio

31.03.22 Aarni Kontturi Elämän eväät. Auditorio

07.04.22 Riitta Särkiö, TT Kymmenen käskyn merkitys. Auditorio

21.04.22 Jukka Immeli Sola Scriptura, sola fide, sola gratia, Yksin sanasta, yksin uskosta, yksin armosta. Auditorio

28.04.22 Tomi Aalto Miksi Raamattu ei tue evoluutioteoriaa osa 2. Auditorio

CREDO-raamattupiiri parillisten viikkojen maanantai, klo 18–19.30 aikavälillä 10.1.– 30.5. Marian kammarissa; poikkeus: 24.1. Kirkkokatu 5, 2. krs Oliivi. Lisätiedot Ari ja Maarit Koivulahti.

CREDO-rukousillat parillisten viikkojen tiistaisin klo 18–20 aikavälillä 11.1.–15.5.2022 Marian kammarissa; poikkeus: 22.3. Kirkkokatu 5, 2. krs Oliivi. Lisätiedot Minna Kumpulainen.

-----------------

Kysy rohkeasti lisää:

Kari Lehtovuori, 040 5878 337, kari.lehtovuori@hotmail.com

Pertti Nieminen, 0400 350124, mr.pertti@gmail.com

Maarit Koivulahti, 050 4038616, maikki.posti@gmail.com

Ari Koivulahti, 050 330 5454, ari@koivulahti.fi

Pauli Pietiläinen, 044 7191 205, pauli.pietilainen@evl.fi  (CREDO-yhteisön pastori)

Minna Kumpulainen, 040 7025322, kumpulainen.minna@gmail.com